Hem / Föreläsare / Clas Malmström
Clas Malmström - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Clas Malmström

Läkare och föreläsare

Clas Malmström har forskat på psykosomatik, prestationspsykologi och positiv stress. Numera är han egen företagare som frilansande företagsläkare och föreläsare om mening och glädje och balans i vardagslivet på ett oerhört inspirerande sätt.

Clas Malmström är en mästare på att förklara komplicerade vetenskapliga studier på ett lättbegripligt sätt och visa på praktiska tillämpningar i stället för att gräva ned sig i akademiska, teoretiska analyser. Han är legitimerad läkare, psykiater och företagsläkare, en av få som har intresserat sig för positiv stress på både individ- och organisationsnivå, och undersökt hur det går till att må bra (inte bara slippa må dåligt). Hans forskning har bl a visat att positiv stress har lika starka kopplingar till god hälsa som negativ stress har till ohälsa. Han är en flitigt anlitad rådgivare till svenska företagsledningar.

Att lära sig hur man eliminerar svagheter i sin stresstålighet kan ha avgörande betydelse för hur man mår och hur pass väl man tacklar vardagslivets utmaningar. Den kanske viktigaste effekten är att man blir bättre på att ta vara på möjligheter. Det är faktiskt en viktigare förmåga än att vara bra på att undvika risker. Att minimera skadlig påverkan räcker inte för att må bra. God hälsa förutsätter att man aktivt utsätter sig för tillräckligt mycket välgörande påverkan.

”Jag anade inte att jag kunde lära mig så mycket och samtidigt skratta så gott. Två timmar kändes som en halv. Oj, så bra det kändes efter Clas Malmströms föreläsning! Jag har burit med mig hans klokskaper och dagligen haft nytta av dem. Även nu två månader senare.” – Anna Fredholm, ekonomichef.

”Malmström avlivar många myter och vänder upp och ner på ett antal destruktiva ”sanningar” med en imponerande mix av forskningsrapporter, sunt förnuft, en modig och djup syn på livet och dessutom en stor portion humor och karisma. Jag har aldrig förr fått så många aha-upplevelser. Hans föreläsning förändrade mitt liv!” – Emma Schwann, rektor.

”Den bästa föreläsning jag någonsin har hört. Och jag har varit på många!” – Karin Rystedt, HR-direktör.

Pressbild – Clas Malmström.

Hur det fungerar

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Diskutera med kollegor och gör sökningar på nätet. Vilken inriktning ska evenemanget ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss

Kolla gärna på innehållet på vår hemsida och ring eller mejla oss för diskussion och rådgivning kring ert evenemang. Berätta oss vad ni vill få ut av det.
3

Förslag från oss

Efter att vi diskuterat med er, kommer vi att ge er ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på era önskemål.
4

Bokning via Speakers&friends ​

När vi hittat rätt föreläsare till er och ni väljer att boka genom Speakers&friends, får ni snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får ni också direktkontakt med personen som ni valt. Då kan ni stämma av evenemangets innehåll och upplägg samt dubbelkolla praktiska detaljer direkt med föreläsaren.

Relaterade föreläsare

Per Lange

Anna Tebelius Bodin

Kristian Luuk

Lasse Gustavson

Clas Malmström - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Clas Malmström

,