Hem / Föreläsare / Colin Moon
Colin Moon - Föreläsning

Colin Moon

The Swedes are strange…and so am I

I sina föreläsningar belyser Colin Moon kulturella skillnader och vänder upp och ner på föreställningen om vad som är ”normalt” beteende i arbetslivet – nyttiga perspektiv som inte längre gör oss lika övertygade om att vi svenskar är så vanliga och normala.

Colin belyser hur man kan tänka kring internationella kundkontakter, mångkultur, ledarskap och mycket mer för att lyckas i dagens multikulturella affärsliv. För att kunna förstå kunder och kollegor i andra länder är första steget alltid en ökad självinsikt.

Colin Moon har även föreläsningar om kommunikation och kultur som riktar sig till en nordisk och internationell publik.

 

Cracking the Nordic Code, Cross-border, communication and culture

Naturligtvis har svenskar, norrmän, finländare och danskar en gemensam företagskultur som bygger på jämlikhet, effektivitet och blygsamhet. Skandinaver och finländare är mycket fokuserade, informella och punktliga. Även resten av världen anser Norden ofta som en enhet.

Men även om länderna delar många värderingar och egenskaper finns det några subtila skillnader. Ibland skapar dom skillnaderna mer förvirring och irritation än stora kulturella skillnader. Colin Moon tittar på några av de möjliga fallgropar i nordisk affärskommunikation. Han är också angelägen om att betona likheterna som bör ligga till grund för all framgångsrikt nordiskt samarbete.

 

My colleague is a foreigner… and so am I

Denna föreläsning är tänkt som en praktisk guide för alla som möter frustrerande skillnader varje dag i internationella affärer seder och bruk.

Colin Moon syftar till att minska den förvirring och frustration genom att klassificera internationella affärer normer och beteenden i logiska mönster. Han undersöker de huvudsakliga områden som, förr eller senare, påverkar vårt sätt att göra affärer tillsammans. Colin uppmuntrar oss också att granska oss själva och ifrågasätta vår egen “normalitet”.

Föreläsningen är utformad för att hjälpa oss att öka vår interkulturell medvetenhet på arbetsplatsen. Colin inbjuder oss till ett smörgåsbord av möjliga förklaringar, tankeväckande teorier och spot-on exempel.

Colins föredrag hålls på både engelska, svenska och ”svengelska”.

 

Pressbild – Colin Moon

 

Har fått utmärkelsen Utmärkt föreläsare av vår samarbetspartner Di Close – Sveriges största chefsnätverk.

Close - utmärkt föreläsare - guld

Så bokar du Colin Moon

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Isabelle McAllister

Hélène Barnekow

Josefin Johansson

Karin Zingmark

Vill du boka Colin Moonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Colin Moon som föreläsare!