Hem / Föreläsare / Danica Kragic Jensfelt
Danica Kragic Jensfelt - Föreläsning -Talarförmedling - Speakers&friends

Danica Kragic Jensfelt

Människan och maskinerna.

Danica Kragic Jensfelt är en av Sveriges ledande robotforskare. Hon menar att robotar kan ta över många tråkiga och farliga jobb från människan och även användas inom vården.

Janica Kragic Jensfelt är professor vid Institutionen för datavetenskap och kommunikation vid Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, i Stockholm. Där leder hon också Centrum för autonoma system inom robotik och forskar i datorseende. Därutöver är hon ledamot av Kungliga Vetenskapsakademin och Sveriges unga akademi. Hon sitter också i styrelsen för Wallenbergstiftelsernas ägarbolag FAM samt SAAB.

År 2021 blev Janica vald till ”Årets AI svensk”. Denna utmärkelse delas ut av branch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige till den person som bidragit mest till utvecklingen och synliggörandet av svensk AI. Tidigare har hon också blivit utsedd till ”Sveriges mäktigaste techkvinna” av tidningen Dagens Industri.

Janica har under många år varit spindeln i nätet kring de största AI-satsningarna i Sverige. Genom sin unika personlighet och förmåga inspirerar, mobiliserar och leder hon den svenska AI-utvecklingen inom såväl akademin som näringslivet.

Tankeväckande inblickar i robotars och människors samarbete 
Danica är inspirerande och engagerande talare som vill bidra till verklig förändring. Hon har djupa kunskaper och passion för det mänskliga i den teknologiska utvecklingen. Hon är forskaren och experten som med färgstark personlighet väcker uppmärksamhet och synliggör och konkretiserar hur teknik kan göra våra liv bättre – för såväl den enskilde individen som för samhällsutvecklingen.

2016 medverkade Danica som sommarvärd i Sommar i P1. Då tog hon bland annat upp robotarnas viktiga funktioner i vardagen, hur de kan utföra riskfyllda arbeten och bidra med hjälp för människor med funktionsvariationer.

Danica vill nå ut med kunskap och sprida forskning kring robotarnas möjligheter vidare. Hon vill ge oss kunskaper och inblick i hur robotars och människors samarbete kan se ut och hur det kommer att utvecklas i framtiden.

Mer om Danica
Danica Kragić är född och uppvuxen i Kroatien där hon utbildade sig till civilingenjör i maskinteknik vid tekniska universitetet i Rijeka. Hon fick en doktorandtjänst i datalogi på Kungliga Tekniska högskolan 1997 och disputerade i robotik 2001 med avhandlingen Visual Servoing for Manipulation : Robustness and Integration Issues.

2008 blev hon föreståndare för avdelningen Centrum för autonoma system, Computer Vision and Active Perception Lab vid Kungliga Tekniska högskolan. 2011 invaldes hon som ledamot nummer 1627 av Kungliga Vetenskapsakademien samt blev en av de 22 första ledamöterna i deras nyinstiftade Sveriges unga akademi. 2015 invaldes hon som ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

Danica Kragić är hedersdoktor vid Villmanstrands tekniska universitet. Hon har nobbat ett erbjudande om att jobba som fotomodell i Milano och började istället plugga till civilingenjör i maskinteknik.

Pressbild – Danica Kragic Jensfelt.

Så bokar du Danica Kragic Jensfelt

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Helena Tronner

Annelie Nässén

AI-utbildning för näringslivet

Danica Kragic Jensfelt - Föreläsning -Talarförmedling - Speakers&friends

Danica Kragic Jensfelt

Vill du boka Danica Kragic Jensfeltsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Danica Kragic Jensfelt som föreläsare!