Hem / Föreläsare / Daniel Akenine
Daniel Akenine - föreläsare - Speakers&friends

Daniel Akenine

Ny teknologi förändrar alla – Internetgenerationen är nya kunder

Daniel Akenine menar att företag som inte anpassar sig till internet och dess möjligheter riskerar att slås ut. Frågan blir då: Hur ser framtiden ut? Kommer det nya teknologiska genombrott som förändrar allt?

Daniel Akenine är ordförande för Sveriges IT-arkitekter som han var med och grundade 2007 och varit ledande i att definiera och forma rollen som IT-arkitekt i Sverige. Han har varit ledamot i regeringens samordningsråd för säkerhet och integritet i smarta elnät samt i ISO:s internationella expertkommitté för molnstandarder. Daniel Akenine blev 2008 utvald av Computer Sweden till en av ”Sveriges tio skarpaste utvecklare / IT-arkitekter” och samma år utsedd till nationell teknik och säkerhetschef för Microsoft.

Daniel är debattör och föreläsare främst inom ämnet IT och personlig integritet och publicerade 2014 en debattartikel i SvD där han föreslår en ny typ av regelverk för hantering av vår personliga information.

Efter att ha skrivit främst fackböcker debuterade Daniel Akenine 2014 med den skönlitterära boken 11 gram sanning. Romanen handlar om hur en man, vid namn Simian, med hjälp av Big Data, psykologi och matematik lyckas manipulera vår värld mot en förutbestämd framtid. Rättigheterna till boken såldes till USA innan den blev publicerad och Akenine blev utsedd av Aftonbladet som en av tre debutanter att inte missa under 2014.

Informationsteknologi har omformat samhället vi lever i ifrån grunden. Med ny teknologi har vi alla förändrats – i attityder, hur vi arbetar och hur vi beter oss i nya sociala gemenskaper. Dagens Internetgeneration kräver en direkt feedback från de företag de arbetar och köper tjänster ifrån. De företag som inte lyckas anpassa sig till ny teknologi slås ut och som ett resultat är idag medellivslängden för företag kortare än någonsin tidigare.

Samtidigt som ny teknologi stimulerar snabba förändrade beteenden hos individer har vi sett IT skapa de mest effektiva och snabba organisationer världen någonsin skådat samt en sann global marknad. Men kan vi gå ännu längre? Vad ser vi framåt? Kan IT fortsätta förändra världen? Finns det olika typer av IT? Genom sitt arbete som arkitekten bakom flera av Sveriges IT system, som IT chef inom svensk sjukvård, ordförande för IASA och som teknikchef och säkerhetschef på Microsoft har Daniel Akenine en unik inblick inom svensk och internationell IT att dela med sig.

Så bokar du Daniel Akenine

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Magnus Melander

Göran Persson

Vill du boka Daniel Akeninesom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Daniel Akenine som föreläsare!