Hem / Föreläsare / Daniel Bergman
Daniel Bergman - föreläsare - Speakers&friends

Daniel Bergman

Mitt fjärde liv

En föreläsning, ett samtal och en diskussion om konsten att byta liv. Hur många liv kan vi välja? Vad krävs för att våga byta? Kan en mycket sjuk kropp ge nya hopp?

Daniel Bergman är filmregissör, ambulanssjuksköterska och författare till den uppmärksammade biografin Hjärtat (2021). Som son till två världsberömda föräldrar var Daniel känd redan innan födseln. Han blev tidigt varse att relationer och kärlek inte är givna värden i livet. Hur formade det honom som man, pappa och partner?

Med hela spektrat av känslor berättar Daniel sin historia med sorg, saknad, humor, glädje, och allt däremellan. Han levererar rakt, hoppfullt, inspirerande och brutalt, med utgångspunkt i sin egen livssituation. Med mod att bryta känslotabun, skapar han snabbt en dialog med både publika åhörare och i paneldiskussioner.

 

Om Daniel
Daniel Bergman - föreläsare - Speakers&friends - boken Hjärtat
Daniel Bergmans debutbok ”Hjärtat”.

Som en av Sveriges främsta regissörer blev Daniel Bergman internationellt hyllad, då hans filmer fick premiär världen över. När den spikraka karriären stod på topp i fyrtioårsåldern, tog han i mångas ögon (inte minst sin fars) ett drastiskt beslut och lämnade filmbranschen, för att sätta sig på skolbänken. Han läste fyra år till legitimerad specialistsjuksköterska i ambulanssjukvård. Sedan han själv drabbats av två svåra kroniska sjukdomar, en handikappande och en livshotande, blev han patient hos sina vänner och kollegor.

Krisen bjöd in honom till en ny karriär, nu som författare. Han har även återvänt till filmbranschen, som exekutiv producent av HBO serien ”Scenes from a marriage” med Oscar Isaac och Jessica Chastain i internationellt stort uppmärksammade huvudroller.

Förutom drastiska kast mellan vitt skilda yrkesinriktningar lever Daniel nu sitt fjärde liv, i en kropp som varje dag utmanar, men också inspirerar till nya möjligheter. Det är omöjligt att planera framåt, men närvaron i nuet är så mycket starkare.

– Jag uppskattar varje dag väldigt mycket. Rentav en timme i taget, säger Daniel Bergman. Jag lever med existentiella hot, och det gör ju att man är lite på tårna i livet. Det tycker jag om, faktiskt.

 

Länkar till tv-framträdanden med Daniel:

Malou efter tio (SVT, 2021)

Go´kväll (SVT, 2022)

Fråga doktorn (SVT, 2022)

 

Pressbild – Daniel Bergman (foto: CTK/TT).

Så bokar du Daniel Bergman som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Mikael Wallteg

Claes Ceverin

Vahid Zohali

Magnus Hedman

Daniel Bergman - föreläsare - Speakers&friends

Daniel Bergman

,

Vill du boka Daniel Bergmansom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Daniel Bergman som föreläsare!