Hem / Föreläsare / Daniel Franzén
Daniel Franzén - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Daniel Franzén

Gör den digitala transformationen till din konkurrensfördel

Daniel Franzén är rådgivare inom strategi för digital transformation och innovation. Han har omfattande erfarenhet av att starta, leda och utveckla innovativa organisationer och kan erbjuda praktiska strategier och insikter som inte bara hjälper dig att hålla jämna steg med utvecklingen, utan också vara den som leder den. Han är en mycket kunnig och engagerande talare med fokus på att både inspirera och omvandla teori till praktisk handling. 

Daniel Franzén arbetar med teknik- och verksamhetsutveckling och har en gedigen erfarenhet av ledning och strategisk rådgivning inom digitalisering och utveckling av såväl små startups som stora myndigheter. Med en bakgrund hos några av Sveriges största myndigheter, samt brett samarbete med kollegor från många europeiska medlemsländer, besitter Daniel en djupgående förståelse för de utmaningar – men framför allt möjligheter – som digitaliseringen medför.

Han är en mångsidig talare och facilitator med ett internationellt perspektiv och erfarenhet av att leda workshops både i svenska och internationella sammanhang. Han har kompetensen att guida konferenser, Open Space eller innovationsspel på ett sätt som engagerar och inspirerar er organisation, med målet att vara transformerande och ge en varaktig effekt.

Daniel Franzén har lika stor vana att tala för både högsta ledningsgrupper i stora organisationer som för team nära operativ verksamhet. Han anpassar alltid sina föreläsningar utifrån målgruppen och sammanhanget, och kan föreläsa både på svenska och engelska.

 

Föreläsning med Daniel Franzén;
Innovation i hyperhastighet: Att se möjligheter i en tid av konstant förändring

I vår snabbföränderliga värld är det tydligt att en omvälvande och ibland svårfångad förändring sker. Pandemin har accelererat övergången till digitala arbetssätt och gett vår innovationsförmåga ett oväntat uppsving. Men denna omvandling började långt innan COVID-19.

I föreläsningen kommer Daniel Franzén att djupdyka i vad digital transformation verkligen innebär och varför den är så avgörande just nu. Han kommer att utforska hur organisationer kan omfamna denna transformation för att inte bara överleva utan också blomstra i den digitala eran.

 

Daniel tar upp frågeställningar som:

  • Hur är det möjligt att små startups, ofta med minimal budget, plötsligt utmanar och överträffar etablerade storföretag?
  • Vad innebär egentligen digital transformation, och skiljer den sig från digitalisering?
  • Kan företag välja att ignorera digitaliseringen, eller finns det sätt att omvandla denna förändring till en konkurrensfördel?

Med ett fokus på snabbhet och anpassningsförmåga diskuterar Daniel hur decentraliserade modeller och små, snabbrörliga, agila team som arbetar nära kärnverksamheten kan vara nyckeln till framgång i dagens dynamiska värld.

Denna föreläsning är inte bara en genomgång av digital transformation – den är en vägledning för hur man kan göra den till en konkurrensfördel!

 

Upplägg:

Föreläsningen består av två huvuddelar. Den första delen är en inspirerande och fartfylld reflektion om vår samtid och visar tydligt att vi lever i en tid där tempot bara ökar. Vi står inför en ny era efter den industriella revolutionen, vilken omdefinierar spelreglerna för alla organisationer.

Den andra delen är mer anpassningsbar och formas efter dialog om vilket läge just er organisation befinner sig i. Ni får konkret vägledning till några av de principer som möjliggör för organisationer att snabbt anamma nya innovationer, så att ni inte bara följer med i utvecklingen utan leder den.

 

Upptäck möjligheterna med digital transformation – kontakta Speakers&friends och boka Daniel Franzén som er nästa föreläsare!

 

Pressbild – Daniel Franzén

 

Så bokar du Daniel Franzén

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Ann Linde

Rebecka Carlsson

Carin Götblad

Vill du boka Daniel Franzénsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Daniel Franzén som föreläsare!