Hem / Föreläsare / David Eberhard
David Eberhard - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

David Eberhard

Trygghetsnarkomani i de lättkränktas land

David Eberhard har varit överläkare och chef för psykakuten vid Sankt Görans Sjukhus. Inom dessa arbeten har han träffat ett mycket stort antal patienter och har därför en gedigen erfarenhet av olika psykiatriska tillstånd. David pratar gärna med någon eller flera av sina böcker som utgångspunkt men är också anpassningsbar efter önskemål som ligger utanför detta.

David Eberhard lanserade begreppet trygghetsnarkomani och anklagade svenska staten för att lida av paniksyndrom i sin bok ”I trygghetsnarkomanernas land” . Han beskriver hur svenskar har ett stort behov av att känna trygghet och kontroll över sin tillvaro och gärna förlitar sig på staten för att få det hellre än se till det personliga ansvaret. Här dryftar även David frågan om generationsattityder och varför människor i dagens samhälle klagar fast de har det betydligt bättre än tidigare generationer.

Uppföljaren ” Ingen tar skit i de lättkränktas land” handlar om just det som boken heter. Folk blir kränkta till höger och vänster av lilla minsta trots att vi lever i ett av världens mest rättvisa samhälle. Att kritisera någon, eller ens ge feedback, kan jämställas med att ge sig ut på ett minfält.

Den senaste av hans böcker ”Hur barnen tog makten” är en debatterande och underhållande bok om curlingpappor, tigermammor och om hur barnen blev kungar i vårt Bolibompaland. Samtidigt som vi inte får säga emot barnen eller tillrättavisa dem, varnar vi dem för allt. Den överbeskyddande föräldern har kommit att bli idealet samtidigt har vi hamnat i en situation där ordet uppfostran nästan blivit ett skällsord.

David Eberhards föreläsningar handlar också om hur vi människor prioriterar i livet, vad är egentligen viktigt, vart är vi på väg och hur hanterar vi motgångar.

 

Pressbild – David Eberhard

Så bokar du David Eberhard

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Farida Rasulzada

Torgny Steen

Clas Malmström

Mikael Rehnberg

David Eberhard - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

David Eberhard

,

Vill du boka David Eberhardsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka David Eberhard som föreläsare!