Hem / Föreläsare / David Jacoby
David Jacoby - föreläsare - Speakers&friends

David Jacoby

IT-säkerhet och hacking – hur stoppa digital brottslighet

David Jacoby är IT-säkerhetsexpert och en av Sveriges minst ljusskygga hackare. Han har över 25 års erfarenhet av professionell hacking. Han är också en framgångsrik talare och har prisats för sin forskning och arbete för att stoppa digital brottslighet.

Det är otroligt svårt att göra IT-säkerhet och hacking lättbegripligt. Men David Jacoby har förmågan att få många fler av oss att förstå! Därför är han ofta med i nyheterna, i tidningar och poddar, och inte bara i Sverige utan också internationellt. Han förklarar och visar på ett tydligt sätt på komplexiteten och nödvändigheten i frågor som rör IT-säkerhet.

David Jacoby - föreläsare - Speakers&friendsI TV-rutan har vi kunnat se David Jacoby och tre kollegor hacka svenska företag live i succéprogrammet ”Hackad”. David har även varit gäst i exempelvis ”Veckans Ord” med Kristian Luuk, ”Stoppa Tjuven” och TV4 Nyhetsmorgon.

I sin forskning har David bland annat visat hur hackning går till genom att hacka sitt eget hem. Eller hur man hackar ett land. Han har också visat hur det går till att hacka sig in i en fullt uppdaterat Mac-dator, utan några som helst hackerverktyg.

Utöver sin egen forskning har David Jacoby varit teknisk rådgivare till några av Sveriges mest framgångsrika IT-säkerhetsföretag. Och han kan titulera sig som teknisk rådgivare till David Lagercrantz i hans arbete med Millenniumtrilogin. Det var ingen mindre än David som designade alla de intrång, hack och teknik som Lisbeth Salander utförde i böckerna.

David har också omskrivits själv i böckerna ”A Guide to Kernel Exploitation: Attacking the Core”, ”Generation 500”, ”Svenska Hackare”, och nu senast ”Cybersecurity ABCs”. År 2021 gav Stöldskyddsföreningen David sitt förtjänsttecken för hans arbete att stoppa digital brottslighet.

 

Föreläsningar med David Jacoby – nya perspektiv och konkreta tips

Det som utmärker David Jacoby är inte bara hans stora kunskap, utan också hans enorma passion för IT-säkerhet och hacking. Han kombinerar psykologi med teknik, och visar publiken att IT-säkerhet är inte bara en produkt, utan ett tankesätt.

Davids föreläsningar inkluderar ofta såväl livehack som konkreta tips och trix på hur vi och våra företag kan bli bättre och säkrare ute på internet.

Till exempel lär vi oss

  • hur vi kan se nya perspektiv och ändra vårt beteende när det kommer till IT-säkerhet
  • hur vi skyddar oss online, skapar säkra lösenord och undviker begrägerier på nätet

 

David Jacoby - föreläsare - Speakers&friends David Jacoby - föreläsare - Speakers&friends David Jacoby - föreläsare - Speakers&friends

 

David Jacobys föreläsningar är spännande och ögonöppnande! Hans stil är humoristisk och provokativ – men alltid med glimten i ögat.

 

Länkar:

SVT Play – tv-serien Hackad

Aftonbladet – Så skyddar du dig mot nätets bedragare

Podd: Kristin Kaspersen Nyfiken på – David Jacoby – hur du säkrar din digitala identitet

 

Har fått utmärkelsen Utmärkt föreläsare av vår samarbetspartner Di Close – Sveriges största chefsnätverk.

Close - utmärkt föreläsare - guld

 

 

 

 

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

Pressbild 3

Så bokar du David Jacoby

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jennie Sinclair

Anne-Marie Eklund Löwinder

Annakarin Nyberg

David Jacoby - föreläsare - Speakers&friends

David Jacoby

,

Vill du boka David Jacobysom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka David Jacoby som föreläsare!