Hem / Föreläsare / Dr. Christian Benedict
Christian Benedict - Föreläsning - Föreläsare. Foto Stefan Tell - Speakers&friends

Dr. Christian Benedict

Sömn är bästa medicinen

Visste du att sömnen påverkar din vikt, din mentala hälsa och kan ge dig ett visst skydd mot allt från förkylningar till cancer? Den gör dig också smartare, mer kreativ och empatisk. 

I sin föreläsning berättar sömnforskaren Christian Benedict om hur sömnen stärker ditt immunförsvar. Han berättar också om hur djup- och drömnsömn gör dig till en smartare och kreativare person. Christians föreläsning innehåller allt du behöver veta om ämnet sömn som är högaktuellt i en tid när stress, stillasittande och smarta telefoner får oss att sova allt sämre. Det finns ett antal faktorer som hänger ihop med den digitala revolutionen som stör din sömn. Christian har föreläst om sin forskning på en rad internationella konferenser och är känd för att förmedla fakta och kunskap på ett pedagogiskt och underhållande sätt.

Vi sover en tredjedel av våra liv. Med andra ord, när du fyller 30 år har du redan sovit i 10 år! Fast detta visar hur viktigt det är att sova lider i den vuxna befolkningen omkring en tredjedel av tillfälliga sömnstörningar. Hjärnan men även kroppen behöver sömn för att skapa de förutsättningarna för att hålla oss friska och prestera på bästa sättet när vi är vakna, säger Christian Benedict.

Christian Benedict är docent i neurovetenskap vid Uppsala universitet och forskar om sömnens betydelse för hälsan och prestationen. Han har tilldelats flera utmärkelser för sin sömnforskning, bland annat Oscarpriset från Uppsala universitet. Christian har också skrivit boken ”Sömn, sömn, sömn” (Bonnier fakta). I boken varvas intressanta fakta med peppande tips och råd för dig som vill optimera din sömn och bli lyckligare, friskare, smartare och smalare. Se ett inslag hos SVT med Christian Benedict. Han har även medverkat som expert i följande tv-program:

TV4 Nyhetsmorgon
TV4 Malou efter 10
SVT Nobelstudio
SVT Din hjärna
SVT Nyheter
MDR (tysk TV) MDR um 4
NDR (tysk TV) Das!

Är du snarare intresserad att engagera en expert som besvarar dina och dina medarbetares frågor om sömn än att ha en föreläsning om ämnet? Vill du boka en expert som pratar om era specifika frågor om sömn? Vill du bestämma sömnföreläsningens innehåll? Då kan du boka Christian som med sin bredd och djupa kunskap i ämnet sömn kan ge goda råd och knep om hur man sover bättre.

Christian kan föreläsa på svenska, engelska och tyska. Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion eller för att boka Christian Benedict som föreläsare.

Pressbild – Christian Benedict (foto Stefan Tell)

Sömnforskarens bästa råd för bättre sömn i TV4.

Så bokar du Dr. Christian Benedict som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Fredric Bohm

Staffan Landin

Robert Kronberg

André Sturesson

Christian Benedict - Föreläsning - Föreläsare. Foto Stefan Tell - Speakers&friends

Dr. Christian Benedict

Vill du boka Dr. Christian Benedictsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Dr. Christian Benedict som föreläsare!