Hem / Föreläsare / Emma Pihl
Emma Pihl - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Emma Pihl

Ledarskap och personlig utveckling

Emma Pihl är en möjliggörare som genom att stärka, utmana, motivera och ifrågasätta får dig och ditt företag att utvecklas bortom dagens gränser.

Emma Pihl är professionell coach, föreläsare, författare till flera böcker inom ledarskap och personlig utveckling, samt ledarskapskonsulent med erfarenhet av talent management arbete och entreprenörskap.

Hon är en föreläsare full av engagemang, glädje och smittande energi. Hon varvar interaktiva övningar, inspirerande exempel och förklarande modeller, och skräddarsyr alltid föreläsningarna och workshops utifrån kundens behov och föreläsningsämnets omfattning.

 

Exempel på Emmas föreläsningar

Framtidsrusta ditt Ledarskap

Vad krävs för att hänga med – som människa och som chef – när världen förändras? Digitalisering och globalisering, datorer som kan förstå vad vi säger, 3D-printade mänskliga organ och robotar som gör människans jobb fast hundra gånger snabbare och aldrig behöver ta semester. Det är så många branscher i omvandling just nu att det talas om en fjärde industriell revolution. Dessutom gör nya generationer med andra drivkrafter och krav intåg på arbetsmarknaden. Är du redo att hantera de förändringar som kommer?

Den här föreläsningen vänder sig till dig som vill förstå och ta dig an framtidens utmaningar. Emma tar upp frågor som:

  • Hur kan du och dina medarbetare blir mer innovativa?
  • När konkurrensen ökar, hur gör ni för att locka till er (och behålla) de allra bästa?
  • Hur gör du för att leda dig själv och andra till framgång?

Föreläsningen är fylld med handfasta tips kring bland annat innovationskraft och kreativitet, mångfald, möteskultur, omvärldsbevakning och ledarskap. Syftet är att åstadkomma konkret, yttre förändring men också inre utveckling och ökad självkännedom – Att framtidsrusta sig, helt enkelt.

Innovera eller dö? – Så förblir vi framgångsrika i framtiden

Utvecklingen går snabbare än någonsin – nya idéer och innovationer flödar och konkurrensen är global. Ett företags största konkurrensfaktor är därför idag att kunna attrahera de bästa medarbetarna. En enorm kapacitet ligger hos hel generation nyutexaminerade förmågor, fulla med idéer och inspiration – redo att plockas upp av företag och organisationer. Det gäller för arbetsgivarna att vara lyhörda för nya tankar och innovationer för att få ett försprång mot sina konkurrenter. Emma Pihl berättar hur man lyckas att attrahera, behålla och utveckla sina unga talanger. Kan ges som en inspirerande föreläsning eller workshop.

Self Management – Konsten att leda sig själv till förändring

I förändring som du utsätts för eller i förändring som du vill åstadkomma i ditt liv eller din karriär så har du nytta av Self Management – kunskapen om hur du leder dig själv. Syftet men föreläsningen är att deltagarna skall lämna den med nya insikter och kunskaper, ökad självkännedom och med känslan av att allt är möjligt.

Kontroll – Chefens bästa vän eller fiende?

Emma Pihls bok “Let go!” är skriven utifrån en forskningsrapport som visade på att för kontrollerande chefer gjorde att organisationen presterade sämre. Föreläsningen ger verktyg för att hitta en avvägning mellan kontroll av- och tillit för dina medarbetare.

Konfliktförebyggande kommunikation

Konflikter är en obalans i kommunikation menar Emma Pihl. Föreläsningen ger både dig som är konflikträdd och dig som gärna gör din röst hörd även då effekten kan bli obekväm enkla nycklar för att förstå, lösa och hantera konflikter i vardagen. Föreläsaren lär dig konfliktens rot och bot och hon lär dig också att känna igen mönster i en konflikt på arbetsplatsen eller i relationen. Genom god kommunikation och kännedom om konfliktens nycklar kan vi skapa arbetsplatser med högt i tak och fler individer som bidrar med sin fulla potential.

Föräldraskap och karriär

Emma Pihl föreläser också på teman kring föräldraskap och karriär med utgångspunkt från hennes bok ”Grattis! En bebis och ett drömjobb” (Natur & Kultur). Hon pratar då bland annat om hur man kan låta föräldraskapet bli en karriärtrampolin och hur man kan förbereda sig inför föräldraledigheten för att klara kombinationen karriär och föräldraskap.

 

Mer om Emma

Emma Pihl är legitimerad sjuksköterska och har examen i socialantropologi och nationalekonomi. Hennes yrkes- och utbildningsbakgrund har följt den röda tråden av beteendeförändringar. Från beteendeförändringar inom företagshälso- och ätstörningsvården till hiv-preventionsprojekt i Södra Afrika. Tidigt i livet utmanades hon att komma ifrån negativa prestationskrav, ett självdestruktivt ätstörningsbeteende och en begränsande självbild. Hon började utnyttja samma verktyg för att inspirera människor till att nå framgång i sin karriär och i sina liv.

Hon har erfarenhet av att själv vara chef, jobbat med employer branding, talent management, ledar- och karriärcoaching, samt ledarutvecklings- trainee- och talangprogram.

Idag är Emma Pihl en efterfrågad föreläsare i hela Norden på teman inom ledarskap och personlig utveckling. Hon har coachat hundratals chefer till att bli bättre på att leda generation y-are. Hon är också VD för Swedish Posture.

 

Länkar:

Podden Ordinary People who do Badass Things – E-handelssucce, föräldraskap och smarta hacks – med Postures Emma Pihl

 

Pressbild – Emma Pihl

Så bokar du Emma Pihl

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Anna Bergholtz

Sofia Norgren

Lars-Peter Loeld

Mohammed Mouaid och Caxton Njuki

Vill du boka Emma Pihlsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Emma Pihl som föreläsare!