Hem / Föreläsare / Felicia Margineanu
Felicia Margineanu - Boka föreläsning

Felicia Margineanu

Uppkopplad förändringsinspiration

Felicia Margineanu är en hyllade inspiratör och entreprenör som sedan tidig tonår och med kameran i hand vågat ifrågasätta sig själv och sin omvärld. Hon har alltid haft mod att våga utmana samhällets normer och förväntningar på en ung tjej. Felicia levererar inspirerande och ögonöppnande föreläsningar där hopp, kraft och mod spelar in, oavsett om hon pratar sociala medier strategier, marknadsföring, värdegrundsarbete med fokus på CSR eller entreprenörskap.  

Som 13 åring slutade Felicia Margineanu med sin stora sin stora passion tennis p.g.a. vad andra tyckte och tänkte om henne. Felicia fann sig återigen bakom kameran och fotografin blev så småningom också hennes yrke. Som 17-åring startade hon via sociala medier en demonstration mot rasism efter valet 2010. Över 10 000 personer samlades på Sergels Torg i ett samlat tecken på att kärleken är starkare än hatet, det var ett bevis för henne själv och andra att man oavsett ålder och rösträtt kan göra en skillnad. Med den insikten och kraften valde Felicia att kämpa för jämställdhet, sociala mediers möjligheter och arbetet med ungdomar.

Idag driver Felicia Margineanu ett antal företag och arbetar även som konsult och föreläsare. Hon pratar gärna om ungdomsengagemang, socialt entreprenörskap, sociala medier och håller även i utbildningar om mediekritik och normkritik ofta med baserat på OhSnap!- en plattform för unga tjejer där kameran används som verktyg för samhällsförändring. Under 2015 släppte Felicia sin första bok – Uppkopplad. En handbok och inspirationsbok för ungdomar, lärare och föräldrar om effektiva verktyg för att driva samhällsförändring och kämpa för demokrati och människors lika värde. Felicia har en unik förmåga att engagera och visar hur sociala medier ger sina användare unika möjligheter att förverkliga kreativa och politiska projekt, att bryta normer, att anta och förkasta identiteter.

Årets Stipendium till en ung entreprenör – Företagarna 2015
Årets unga VD- tidningen Entreprenör, finalist, 2014
Årets uppstickare- plats #26 i tidningen Shortcut, 2014
Sveriges Ungdomsentreprenör- Fryshuset, nominerad, 2014
Ten Outstanding Young People of the World (TOYP)-Nominerad i den svenska tävlingen, 2011
Årets mäktigaste svensk-Nominerad av Aftonbladet i kategorin »Årets underdog«, 2010
Svenska hjältar-Nominerad av Aftonbladet, 2010
Defender of Human Rights-Diplom av Svenska FN-förbundet, 2010

 

Pressbild

Så bokar du Felicia Margineanu

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Johan Book

Vendela Ragnarsson

Paul Rapacioli

Ylva M Andersson

Felicia Margineanu - Boka föreläsning

Felicia Margineanu

,

Vill du boka Felicia Margineanusom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Felicia Margineanu som föreläsare!