Hem / Föreläsare / Folke Rydén
Folke Rydén - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Folke Rydén

En mångsidig journalist, prisbelönt filmare och högaktuell föreläsare

Folke Rydén är en internationellt prisbelönad TV-journalist och filmare. Under många år tjänstgjorde han som Sveriges Televisions korrespondent i USA och Asien. Han är en efterfrågad och mångsidig föredragshållare, alltid insatt och påläst, vare det sig handlar om ämnen som globaliseringens effekter, presidentvalet i USA, Östersjöns miljö eller personlig utveckling.

Med vinsten av Stora Journalistpriset och flera internationella utmärkelser för sina dokumentärfilmer anses Folke Rydén vara en av de få svenskar som håller internationell klass som reporter och filmare. Genom sin karakteristiska röst och sitt unika sätt att rapportera har han täckt nyheter och händelser av varierande slag. Som sommarpratare i Sveriges Radio och en före detta femfaldig mästare i fallskärmshoppning, är Folke Rydén en fängslande och mångsidig personlighet.

Folke Rydén har även ett stort engagemang för miljön. Efter många år utomlands upptäckte han Östersjön – både privat och professionellt. Han insåg att vi måste fokusera på miljöproblematiken också på hemmaplan. Folke har skapat en rad prisbelönade filmer som belyser viktiga frågor kring miljö och hållbarhet, bland annat en serie som utförskar Östersjön och miljön. Andra uppmärksammade produktioner från de senaste åren är filmer som fokuserar på USA och dess presidentval, samt ett antal filmer som behandlar tsunamikatastrofen.

Folke Rydén är en högaktuellt och efterfrågad föreläsare, särskilt när det gäller ämnen som Trump, USA och demokrati. Hans insiktsfulla föreläsningar sträcker sig även över globaliseringens påverkan, hållbar utveckling, etik och forskning. Utöver detta delar Folke med sig av sina insikter om personlig utveckling, inspirerar och motiverar med värme och humor, och betonar vikten av att våga misslyckas och resa sig igen.

 

Aktuell föreläsning med Folke Rydén:
Trump eller Biden – världen och vi

Tisdagen den 5:e november 2024 är det presidentval i USA. Återigen ställs Biden och Trump mot varandra. Och återigen håller världen andan. Vem vinner, och vad betyder det för oss alla?

SVT:s tidigare USA korrespondent, Folke Rydén, har sedan 1992 bevakat nästan alla presidentval i USA. Något som resulterat i en rad internationellt uppmärksammade och prisbelönta dokumentärfilmer. Senast Från Clinton till Clinton (2016), och Trump och komikerna (2020). Se en trailer här.

Folke Rydén - föreläsare - Speakers&friends - vid Vita HusetFå kan, liksom Folke Rydén, trollbinda en publik när det gäller att beskriva dagens polariserade amerikanska politik och samhälle. Bland alla analyser, opinionsundersökningar och spekulationer inför USA:s presidentval kryper Folke under huden på amerikanerna. Det handlar om den amerikanska drömmen – den ser inte ut som förr, alla är inte sin egen lyckas smed – och det är inte givet att nästa generation ska få det bättre.

Och vad betyder valet för resten av världen? Aldrig tidigare har så mycket stått på spel. Folke Rydén berättar med värme om humor om förutsättningarna och konsekvenserna av det som kommit att kallas världens viktigaste val.

 

Fler ämnen som Folke föreläser kring:
  • USA
  • Globaliseringens effekter – på gott och ont
  • Miljö, Mod & Moral – hur agera idag för att överleva imorgon?
  • Östersjön – tio års miljöbevakning. Vad har hänt?
  • Media, kommunikation & journalistik
  • Personlig utveckling – inspiration & motivation
  • Vetenskap & forskning
  • Kris-, risk- & konflikthantering
  • Resor & resande

 

Engagerad och professionell moderator

Folke Rydén är en skicklig och erfaren moderator. Han behärskar rollen till fullo, och oavsett ämne är han väl insatt i sina uppdrag och anpassar sina framföranden för att passa målgrupp och syfte på ett oöverträffat sätt. Med tusentals intervjuer genom åren har Folke en unik förmåga att locka fram det mest intressanta hos sina gäster och hålla deltagarna engagerade och fokuserade på målet för konferensen eller mötet.

 

Kontakta oss på Speakers&friends för att boka en inspirerande och ögonöppnande föreläsning med Folke Rydén!

 

Folke Rydén - föreläsare - Speakers&friends - pressbild  Folke Rydén - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto: Mattias Klum  Folke Rydén - föreläsare - Speakers&friends

 

Länkar:

Utbildningsradion, UR Samtiden, föreläsning med Folke Rydén – Ovan Babylon – om att följa sin dröm mot alla odds

Nyhetsmorgon, TV4 – Folke Rydén: Donald Trump mer underhållande än någon annan

SVT – Folke Rydén dubbelt prisad i USA

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

Pressbild 3 (foto: Mattias Klum)

Så bokar du Folke Rydén

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Farida Rasulzada

Jennie Sinclair

Folke Rydén - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Folke Rydén

,

Vill du boka Folke Rydénsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Folke Rydén som föreläsare!