Hem / Föreläsare / Fredrik Heghammar
Fredrik Heghammar - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Fredrik Heghammar

Innovativ affärsutveckling, AI – och kraften av olika perspektiv

Fredrik Heghammar är en notoriskt nyfiken innovationsexpert med lång erfarenhet från den digitala världen. Han har haft en rad spännande uppdrag och arbetat på exempelvis Google Creative Lab i New York. Han är en uppskattad talare som har hållit föreläsningar på en mängd konferenser och företag runt om i världen.

Efter att ha avslutat sin utbildning vid Aviation School of Technology arbetade Fredrik Heghammar som jetmotormekaniker. Men under mitten av 90-talet bytte han spår och studerade multimedia för att ta steget in i den kreativa digitala världen. Han började sin professionella resa på företag som Framtidsfabriken, Abel & Baker, Perfect Fools och Jung Relations.

Fredrik har under sitt yrkesliv arbetat parallellt med utbildning och började sedermera arbeta för kommunikationsskolan Berghs School of Communication som programdirektör för programmet Advertising – Art Direction / Copywriting.

År 2013 flyttade Fredrik till New York för att arbeta för Google Creative Lab och senare för Anomaly NYC. Efter sin tid i USA återvände han till Stockholm och grundade innovationsbyrån Another Tomorrow. Därefter etablerade han House of Sparks med fokus på att hjälpa organisationer att optimera sina innovationsprocesser.

Nu leder Fredrik Heghammar SaaS-bolaget Hives.co med visionen att främja ett mer samarbetsvilligt och innovativt företagsklimat. Hives erbjuder ett kraftfullt verktyg för organisationer att samla in, hantera och prioritera idéer och feedback, vilket leder till ökad innovation och konkurrenskraft genom implementering av de bästa idéerna.

Fredrik Heghammar har en omfattande erfarenhet av att tala offentligt har engagerats i en mängd evenemang över hela världen. Utöver sina uppskattade föreläsningar är han också en workshopledare och erbjuder utbildningar inom innovationsprocesser.

 

”Innovation kommer alltid att vara lika aktuell. Det handlar om att ha en framåtanda. Men också en vilja att utvecklas och ta vara på nya möjligheter. Just nu lever vi i en tid där tekniken ligger långt före vår fantasi. allt är möjligt, bara vi kan lista ut vad vi behöver lösa.”
 

Exempel på Fredrik Heghammars talaruppdrag och kunder:

Fredrik har hållit föredrag och bidragit till evenemang såsom DigiGov, Cannes Lions, Globo Brazil, AdWeek NYC, Bett UK, Digital Marketing Conference Moscow, Annonsforum Köpenhamn, Stockholm Media Week, Nätverket Piraya, Inhouse, Kungliga Musikhögskolan, Berghs School of Communication, Hyper Island, Svensk-amerikanska handelskammaren, och vid flera reklambyråer såsom ANRBBDO, Wieden Kennedy, McCann, Brindfors, Granath Euro RSCG, Ruth, Mindshare, Your Majesty, och Anomaly, för att bara nämna några.

Han har även arbetat med en imponerande lista av kunder, inklusive RISE, Swedbank, Skatteverket, Fortum, Avanza, ATG, H&M, TUI, Piteå Science Parks, Converse, Nikon, Saab, Absolut, Electrolux, Adidas, Pfizer, Vinci, MTV, Microsoft, Nokia, Google, Captain Morgan, Johnny Walker, Duracell och P&G.

 

Aktuell föreläsning:
Innovativ och framtidssäker affärsutveckling – AI med människan i fokus

I dagens snabbrörliga affärsvärld är det inte längre tillräckligt att bara göra mer – vi måste göra mer med mindre. I ett inspirerande föredrag tar Fredrik Heghammar oss med på en resa genom den nya eran av effektivitet och innovation, där det är avgörande att ta tillvara på hela organisationens kraft för att uppnå ständiga förbättringar.

Fredrik Heghammar - föreläsare - Speakers&friends - pressbildMed en kombination av mänsklig kreativitet och AI-analys belyser Fredrik hur vi kan optimera våra resurser och maximera våra resultat. Genom att integrera avancerad teknologi med kreativt tänkande kan vi utforska nya möjligheter och driva framgångsrika förändringar, även med begränsade resurser.

Fredrik understryker vikten av att involvera alla delar av organisationen i denna process. Varje individ har unika insikter och perspektiv som kan bidra till att identifiera och lösa problem på ett effektivt sätt. Genom att skapa en kultur av samarbete och innovation kan vi dra nytta av den samlade intelligensen och kreativiteten hos våra team.

I det rådande konkurrensutsatta affärsklimatet är det avgörande att vara agil och anpassningsbar. Fredrik Heghammar visar oss vägen till framgång genom att kombinera mänsklig kreativitet och AI-analys för att driva ständiga förbättringar och skapa verklig affärsinnovation!

 

Fler exempel på ämnen som Fredrik föreläser om:
  • Kraften av olika perspektiv
  • Innovation i praktiken
  • Att leda innovationsprocesser
  • Prototyping
  • Fantasins vetenskap
  • Från Lego till Google (Fredriks personliga resa)

 

Utbildning:
Lär dig innovationsledning och var med och skapa framtiden!

Just nu snurrar världen i full spinn. Behovet av att hålla oss relevanta, skapa jobb, tjänster, produkter och ta oss säkra in i framtiden är större än någonsin. Vi behöver ta vara på kraften i olika perspektiv för att ta oss an komplexa utmaningar.

Denna utbildning ger dig kunskap och verktyg för att leda innovation av både enkel och komplex karaktär.

Målgrupp:

Alla som jobbar med produkt-, organisations-, idé- eller affärsutveckling inom näringsliv och offentlig sektor, såväl som i eget företag. Alla som vill kunna leda en innovationsprocess och vara med och skapa framtiden.

Mål:

Att du ska få konkreta tips på hur du framgångsrikt sätter upp strukturen för att kunna leda innovationsinitiativ. Du kommer lära dig de viktigaste ingredienserna i arbetet med att skapa rätt förutsättningar för att lyckas.

Du får med dig bland annat:

  • Kunskap och verktyg för att leda innovation av både enkel och komplex karaktär
  • Introduktion till olika innovationsprocesser från företag som Google Design Sprint och IDEO
  • En djupdykning i innovationsprocessen Spark, där vi ”hands-on” testar olika verktyg som du kan anpassa till ditt företags specifika behov
  • Du lär dig vikten av att jobba interdisciplinärt, prototypa och testa med hjälp av samverkan mellan olika perspektiv, samt att dra nytta av individens och gruppens fulla kreativa potential.

Utbildningen är två heldagar, eller en kortare en-dagsversion om så önskas, och kan levereras både som traditionell workshop eller som digital utbildning.

 

Kontakta oss på Speakers&friends för att boka en spännande och lärorik föreläsning med Fredrik Heghammar!

 

Länkar:

Föreläsning, Berghs School of Communication – Så leder du innovationsprocesser

Föreläsning, Berghs School of Communication – Vad du behöver veta som Digital Producer

Intervju, Nextep Remote Podcast – Can you work remotely and still be innovative?

Podcast med Fredrik Heghammar & Alexander Wennerberg Larsson: Honeypot – om bättre insikter, idéer och resultat i innovationsarbetet

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

Så bokar du Fredrik Heghammar

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

John Mellkvist

Nicholas Fernholm

Mattias Hansson

Pär Johansson

Fredrik Heghammar - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Fredrik Heghammar

,

Vill du boka Fredrik Heghammarsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Fredrik Heghammar som föreläsare!