Hem / Föreläsare / Fredrik Jacobson
Fredrik Jacobson - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Fredrik Jacobson

Optimera dina framträdanden för oöverträffad försäljning

Möt Fredrik Jacobson, din guide till förändring genom säljperspektivet. Han är en internationell talare och coach specialiserad i presentationsteknik och kommunikation. Han delar med sig av tekniker och verktyg som går bortom att bara få uppmärksamhet – Fredriks fokus är att göra varje presentation till en minnesvärd upplevelse och varje möte till en framgångsrik affär.

Fredrik Jacobson är en av Sveriges mest framstående experter inom retorik, presentationsteknik och storytelling, och känd för sitt proffsiga sätt att tala och förklara. Efter att ha tillbringat fyra år som en betydande medlem i David JP Phillips team, valde han att satsa på sin egen verksamhet. År 2021 representerade Fredrik stolt Sverige i World Speech Day-evenemanget, ett globalt event som sändes live i över 100 länder världen över.

I sina inspirerande föreläsningar delar Fredrik Jacobson snabba, enkla och konkreta tips för att skapa presentationer och tal av absolut högsta kvalitet. Genom att förena grundläggande principer om hjärnans funktion med klassisk retorik ger han er en unik och spännande synvinkel på allt som rör presentationer och tal.

Han är inte bara en talare utan en förändringsagent. Han har förfinat sitt tillvägagångssätt genom att integrera säljperspektivet i varje aspekt av kommunikation och presentation.

Fredrik har blivit anlitad av uppdragsgivare som Polismyndigheten, Pensionsmyndigheten, Skatteverket, Handelsbanken, Lunds universitet och Linköping universitet, samt internationella företag som Logitech, Ipsen, Roxtec, UCB och H&M. Han har dessutom medverkat som retorikexpert i Sveriges Radio.

Som en erkänd auktoritet inom sälj och kommunikation har Fredrik Jacobson även blivit inbjuden till Sveriges riksdag, där hans insikter och expertis har blivit efterfrågade.

 

Fredrik Jacobson - föreläsare - Speakers&friends
Fredrik Jacobson, inbjuden att prata retorik och presentationsteknik för ledamöterna i Sveriges riksdag.

Föreläsningar med Fredrik Jacobson – höj nivån för er presentationsskicklighet!

Möte med Fredrik Jacobson är att möta en av endast sex unika coacher i världen enligt det prestigefyllda 110 Steps of Excellence-graderingssystemet – världens största system för att bedöma presentatörer.

Med Fredrik får ni inte bara en föreläsare, ni får en underhållande och givande upplevelse där han delar konkreta tekniker och verktyg som omedelbart förbättrar era presentationer.

Fredrik Jacobsons engagerande framställning garanterar att ni inte bara lyssnar – ni absorberar. Efter att ha deltagit i Fredriks föreläsning kommer ni utan tvekan att känna er mer engagerade och energiska, rustade med färdigheter som omsätter er till bättre och mer effektiva presentatörer.

 

Vill du öka din försäljning till nya höjder?

Under denna föreläsning kommer du att få upptäcka kraften i den unika kombination av säljande storytelling, övertygande retorik och effektiv presentationsteknik.

Säljande storytelling
Skapar en känslomässig koppling till dina kunder genom kraftfulla berättelser. Gör varje produkt till en del av deras personliga historia och bygg förtroende som varar.

Retorik för övertygande säljargument
Ger struktur och övertygelsekraft åt dina säljargument. Varje ord blir en säljande punkt som påverkar beslut och stärker kundens förtroende.

Säljfokuserad presentationsteknik
Översätter din produktkunskap till oemotståndliga presentationer. Varje moment blir en möjlighet att övertyga och driva framgångsrika köpbeslut.

 

Varför är denna kombination oslagbar?

  • Engagerande säljframträdanden – lockar, övertygar och engagerar genom säljande storytelling, retorik och presentationsteknik.
  • Minnesvärda säljbudskap – gör ditt budskap oupplösligt genom att kombinera storytelling, retorik och presentationsteknik.
  • Professionell säljauktoritet – behärska dessa tre områden och stärk din auktoritet inom sälj och kommunikation.

Bli inte bara en säljare utan en kraftfull kommunikatör som bygger värdefulla affärsrelationer och säkrar framgång. Optimera dina framträdanden och låt din försäljning nå nya nivåer!

 

Fler exempel på föreläsningsrubriker:

Nycklar till MAXAD arbetsglädje

Enligt en Sifo-undersökning från 2022 stör vi oss mest på våra kolleger när de är ohjälpsamma och omotiverade. Men det finns enkla knep för att motverka detta. I den här föreläsningen får ni ta del av hur man skapar arbetsglädje och motivation. Ni får veta hur man kan ändra tillstånd från stressad till inlyssnande. Och ni lär er hur man skapar en stark teamkänsla och stolthet i ett team!

Föreläsningen kommer att ta er på en unik resa där ni får uppleva hur ens mentala tillstånd påverkar ens omgivning. Fredrik Jacobson kommer att ge er kraftfulla verktyg som ni kan använda för att bemöta medmänniskor både internt och externt.

 

Konsten i övertygande retorik

Den här föreläsningen tar dig på en utvecklingsresa inom kommunikation och presentationsteknik. Du kommer att få fantastiska verktyg som du kan använda både när du kommunicerar och presenterar.

Fredrik Jacobson ger dig verktygen för att skapa väl förberedda och genomförda presentationer och möten. Du lär dig bland annat om motivationsmodellen, framträdande, retorisk struktur och känsla vs rationalitet.

 

Konsten bakom digital presentationsteknik

Föreläsningen fokuserar på de utmaningar som digitala presentationer medför. Fredrik Jacobson ger er retoriska redskap för att få lyssnarna i ert grepp, redan från den första sekunden. Ni får även tekniktipsen för att ta era onlinepresentationer till nästa nivå och verkligen nå fram igenom kameran!

 

Konsten att presentera en powerpoint

Powerpoint kan vara rena sömnmedlet men – rätt använt – oerhört effektivt och bidra till verkliga förändringar. Här får du verktygen du behöver för att skapa bra, tydliga och minnesvärda presentationer som fångar åhörarna.

Föreläsningen är humoristisk och visar små detaljer som gör oss vassare när vi för fram budskap. Med glimten i ögat skickar Fredrik Jacobson ut små kängor mot olämpligt användande av PowerPoint.

 

 

Fredrik Jacobson - föreläsare - Speakers&friends Fredrik Jacobson - föreläsare - Speakers&friends Fredrik Jacobson - föreläsare - Speakers&friends

 

Kontakta oss på Speakers&friends och boka en föreläsning med Fredrik Jacobson
– och lyft ert presentations- och kommunikationsgame till en helt ny nivå!
 
Utdrag ur referenslista:

”Fredrik har varit en del av vår Value-Added Sales Training, en säljträning för erfarna säljare hos oss på Roxtec. Vi bjuder in våra säljare från hela världen för att utveckla sig själva och Roxtec tillsammans och Fredrik är en viktig komponent i detta. Hans sätt att förmedla hur vi bäst använder vår röst och vårt kropssspråk för att vinna förtroende hos våra kunder är lysande. Han gör det både proffsigt och inspirerande. Jag kan varmt rekommendera Fredrik om ni vill utveckla era säljare.”Patrik Gustavsson, Global Learning & Development Manager, Roxtec International

 

”Vi rekommenderar Fredrik som en perfekt föreläsare och inspiratör. Vi har använt Fredrik i olika grupper och vet att han kan leverera oavsett vem som lyssnar. Utöver en bred kunskap som Fredrik levererar är föreläsningarna underhållande och aktiverar den som lyssnar.” / Ted Johansson, försäljningschef STCC

 

”Communication is an art.
When you have something important to sell, you must embrace the role of an artist to convey the story effectively. Crunchfish is thrilled to enlist Fredrik Jacobson as a communications coach to showcase our world-class products with the exceptional storytelling they truly deserve.” / Joachim Samuelsson, CEO of Crunchfish

 

”Tiden går fort när man har roligt. Två fantastiska dagar med Fredrik Jacobson. Magisk energi, världens bästa coach inom retorik och framför allt roligt på vägen är nyckelorden.” / Goran Borozan, Pensionsmyndigheten

 

Pressbild – Fredrik Jacobson

 

Så bokar du Fredrik Jacobson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Vanliga frågor och svar om Fredrik Jacobson

Relaterade föreläsare

Tobias Ahlin

Svante Randlert

Isabelle McAllister

Vill du boka Fredrik Jacobsonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Fredrik Jacobson som föreläsare!