Hem / Föreläsare / Fredrik Lindström
Fredrik Lindström - föreläsare - Speakers&friends - foto: Morgan Norman - profilbild

Fredrik Lindström

Följ med på en underhållande resa i språk!

Fredrik Lindström har blivit en av landets mest populära personer tack vare sitt sätt att blanda underhållning med folkbildning i sina böcker, föreställningar, TV-program och sommarprat. Fredriks utläggningar om språket, vårt land, vart resorna går i På spåret – och om allt annat mellan himmel och jord – är alltid lika träffande, alltid lika engagerande och alltid med en stor nypa humor.

Fredrik Lindström, som egentligen är språkhistoriker, startade sin humorkarriär som busringare i Hassan. Han har skrivit ett tiotal böcker – såväl skönlitteratur som populärvetenskap, regisserat två långfilmer och gjort mängder av hyllade TV-program så som Värsta språket, Världens modernaste land, Tänk om och Svenska dialektmysterier. Men för den allra bredaste publiken är han dock mest känd för sin roll som domare i SVT:s omåttligt populära långkörare På spåret.

Han är också verksam som stand up- och scenkomiker och har skapat några av Sveriges största scenbaserade humorsuccéer på senare år: Ljust & Fräscht och ÄGD – vad kostar ett rikare liv? och soloföreställningen Mänskligheten – Förställningen om oss själva.

I soloföreställningen Svenskar är också människor, ringar Fredrik Lindström in ett av sina absoluta favoritområden: den specifika svenska mentaliteten. Ett ämne som ofta avhandlas när Fredrik, som en av Sveriges mest uppskattade och anlitade föreläsare, håller sina föredrag runt om i landet.

Komikern, journalisten, författaren, regissören, programledaren och språkhistorikern Fredrik Lindström har fått mängder av priser och utmärkelser genom åren, till exempel:  Årets manliga TV-personlighet, Tage Danielsson-priset, Grammis, Karamelodiktstipendiet, Stora Journalistpriset, Natur & Kulturs kulturpris och TV-priset Kristallen.

Fredrik Lindström är en mycket efterfrågad och erfaren talare och konferencier. Med sitt unika sätt att blanda underhållning och humor med folkbildning intresserar och engagerar han alltid sin publik!

 

Föreläsningar med Fredrik Lindström

Jobba på nordiska
Är svenska och norska för lika varandra för att räknas som två språk? Är det sant att danska barn lär sig tala senare än andra? Varför låter finlandsvenskar så allvarliga och tungsinta? Och varför är isländska helt jäkla obegripligt?

I den underhållande föreläsningen ”Jobba på nordiska” berättar Fredrik Lindström om de nordiska språken med fokus på deras släktskap, gemensamma ursprung och förhållanden idag. Via ord och uttryck får vi också en roande bild av de mentala och kulturella olikheter som finns mellan länderna, men också hur mycket vi har gemensamt sett ur ett högre perspektiv.

 

Bluffsyndromet
Med igenkänning och komiska inslag analyserar Fredrik Lindström det märkliga bluffsyndromet, känslan av att inte riktigt vara den som omgivningen tror eller som man utgett sig för.

Föreläsningen handlar om människan och tekniken, tvångstankar, arbetskultur, hemliga fantasier, förnuft och känsla, dagdrömmar, kreativitet och inte minst om – ärlighet! Fredrik sätter också in det här växande fenomenet i ett större sammanhang. Varför är det så typiskt för vår tid?

 

Svensk och osvensk mentalitet
Om nutida svensk kultur, mentalitet och moderna värderingar – som ofta visar sig extrema vid internationell jämförelse.

 

Världens dåligaste språk
En föreläsning om språk i allmänhet, svenskan i synnerhet, och om människans språkförmåga.

 

Svenska dialekter
Populärvetenskaplig föreläsning om dialektskillnader från norr till söder.

 

Den omänskliga faktorn
Är människan verkligen förnuftig och självständig? Ett roande föredrag om vår syn på oss själva, om förnuft och känsla och om den moderna mentaliteten.

 

Fredrik Unlimited med Extra allt
Fredrik Lindström kan efter överenskommelse göra specialvarianter eller blandningar av ovanstående föredrag med speciella vinklingar.

Han kan även vid önskemål tala på mer specifika ämnesområden vad gäller svensk och allmän kulturhistoria, språk, svensk historia, namn och smeknamn, konsumtion och modern livstil, inredning, Stockholms historia, poesi, mentalitet, årets högtider, litteraturhistoria, stilistik, etnologi, kulturantropologi, svenska kungar, Sjöwall-Wahlöö, Hjalmar Söderberg, Ture Sventon med mera.

 

Fredrik kan bokas som föreläsare, konferencier, komiker, ståuppare och regissör samt för film/TV/radio-medverkan.

 

Fredrik Lindström - föreläsare - Speakers&friends - foto: Morgan Norman  Fredrik Lindström - föreläsare - Speakers&friends - foto: Morgan Norman  Fredrik Lindström - föreläsare - Speakers&friends - foto: Morgan Norman  Fredrik Lindström - föreläsare - Speakers&friends - foto: Morgan Norman - pressbild

Foto: Morgan Norman

 

Kontakta oss på Speakers&friends och boka Fredrik Lindström
– en av Sveriges populäraste och mest mångsidiga underhållare!

 

Pressbild – Fredrik Lindström (foto: Morgan Norman)

 

Så bokar du Fredrik Lindström

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Mattias Hansson

Ann Linde

Eva Gyllensvaan

Ellinor Persson

Vill du boka Fredrik Lindströmsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Fredrik Lindström som föreläsare!