Hem / Föreläsare / Frida Boisen
Frida Boisen - föreläsare - Speakers&friends - foto: Magnus Ragnvid/Bookmark Förlag - profilbild

Frida Boisen

Proffs på att engagera och beröra

Kristallvinnaren Frida Boisen är författare, journalist, programledare, digital expert och entreprenör. Hon är dessutom en av Sveriges mest uppskattade talare och en äkta inspiratör som ger 100% energi, mod, glädje och passion på sina föreläsningar. Hennes berättande berör och hon har en unik förmåga att blanda skratt och igenkänning med allvar och insikter som stannar kvar.

Frida Boisen brinner för att sprida engagemang, framtidstro och ork i vårt land. Hon beskrivs som enormt entusiasmerande person – en ledare med oerhört mycket positiv energi, kloka insikter och koll på den senaste forskningen och framtidstrenderna.

Frida talar skarpsynt och entusiasmerande om hur du lyckas med kommunikation, tillit, innovation, hållbar förändring och hur du kan lyfta din sociala mediestrategi, men hon föreläser lika insiktsfullt om allvarliga ämnen som psykisk ohälsa.

Oavsett ämne, levererar Frida sitt budskap med genuin värme, energi, hög kunskapsnivå och konkreta tips. Hon älskar att engagera och ha en interaktiv dialog med publiken.

 

Om Frida Boisen

Frida Boisen är känd som programledare från TV-succéer som ”Lyxfällan” och “Trolljägarna” och hon är en av Sveriges starkaste medieprofiler. Hon har suttit i tidningsledningen för Expressen, varit chefsredaktör för GT, ToppHälsa, Plaza Kvinna och Allt om Resor samt vice vd och digital chef för Bonnier Magazines & Brands. Hon har varit utgivare för ett 25-tal titlar såsom Allt om mat, Amelia, Teknikens värld, Allt om Bilar, Privata affärer och Sköna hem.

Frida Boisen är även en författare och hennes böcker har sålts i hundratusentals exemplar, och hyllats av såväl recensenter som läsare. Den senaste, självbiografiska ”Aldrig släppa taget” (2023), har Frida skrivit tillsammans med sin dotter Tilda Boisen. Boken skildrar ärligt och naket tonårsdotterns kamp för sitt liv och föräldrar som kämpar för att nå fram och skaffa hjälp. Frida har tidigare gett ut även de självbiografiska ”Berätta aldrig det här” (2020) och ”Du är inte längre min dotter” (2021). Båda har blivit nominerade till Årets ljudbok, och debutromanen hyllades dessutom med Årets hederspris av Suicide Zero 2020.

Andra böcker som Frida har författat är ”Digital succé” (2016), ”Digital Passion” (2018) samt ”VÅGA VÅGA – Så får du livet du vill ha!” (2022).

 

Exempel på föreläsningar med Frida

Aldrig släppa taget – en berättelse på liv och död

Vid denna föreläsning berättar Frida och Tilda Boisen om den viktigaste resan de någonsin gjort tillsammans. De berättar om det allra svåraste, om de mörkaste stunderna. Och om vägen ut.

Frida och Tilda berättar om en fruktansvärd tid för deras familj, något som allt för många familjer känner igen sig i. Idag står fler än 24 000 barn och unga i kö för att få tillgång till Barn- och ungdomspsykiatrin (BUP). Många av dem tvingas att vänta i månader, ibland till och med år, innan de får den hjälp de behöver. Tilda var en av dem.

Frida Boisen -Tilda Boisen - föreläsare - Speakers&friends - foto Magnus Ragnvid/Bookmark Förlag
Tilda och Frida Boisen. Foto: Magnus Ragnvid

Mor och dotter har valt att berätta med förhoppningen om att deras erfarenheter kan hjälpa någon annan. De talar öppet och modigt om vad som kan hända när en tonåring mår fruktansvärt dåligt psykiskt och det inte finns hjälp att få. De berättar om föräldrar som kämpar men som inte når fram. Det är en berättelse med röster som behöver höras – både mammans och dotterns. Tilda Boisen låter dig ta del av hennes inre kamp och bidrar i hög grad till att skapa förståelse för hur livet kan kännas och se ut inuti och utanpå en ung person som kämpar med psykisk ohälsa.

Fridas och Tildas historia är en berättelse på liv och död – men framför allt en berättelse om kärlek, ork och hopp.

Du får med dig:

 • Verktyg som kan rädda liv
 • Den nakna sanningen om psykisk ohälsa
 • En blandning av fakta och egna erfarenheter
 • Styrka och mod, och att det finns hopp!

Frida och Tilda håller föreläsningen ”Aldrig släppa taget” oftast tillsammans, men det går även bra att boka bara en av dem som föreläsare.

 

VÅGA VÅGA – så lyckas du med framgångsrik förändring

Vi vet att vi borde prova nytt. Våga nytt. Ändå tvekar vi och landar allt för ofta i långsamhetens trygga träsk. Vi prioriterar bort våra mål och drömmar. Men man måste våga för att lyckas!

På denna föreläsning bjuder Frida Boisen på sina bästa tips ur den nya boken VÅGA VÅGA – Så får du livet du vill ha! Hon kommer att ge dig massor av inspiration och du får ta del av insikter och exempel från ledande forskning inom förändringsledning.

Du får med dig:

 • Effektiva tips för att göra idéer till verklighet
 • Hitta en hållbar väg som fungerar så att förändringen verkligen blir av
 • Transformatorn – en effektiv modell för att leda sig själv och andra
 • Nycklarna till att överkomma dina rädslor och våga mer

 

Digital Succé – så lyckas du med sociala medier

Det digitala medielandskapet förändras snabbare än någonsin. Så hur gör du för att använda AI och ChatGPT och kombinerar dem med din egen storytelling för att göra digital succé? Hur gör man för att ChatGPT, TikTok och plattformar som LinkedIn ständigt ska utvecklas?

Frida Boisen - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto Karl Nordlund/Harper Collins Nordic
Foto: Karl Nordlund/Harper Collins Nordic

Frida Boisen är mästare på sociala medier och har valts ut av LinkedIn som en av topp 100 rösterna i Europa av 56 miljoner användare. Vid denna underhållande och energirik föreläsning talar Frida om hur du når ut igenom bruset till miljoner. Du får massor av effektiva tips som du kan implementera direkt, tips som verkligen kan lyfta din sociala mediestrategi och boosta din business och ditt varumärke.  Att hålla sig uppdaterad är avgörande både för företag och individer som vill vara relevanta och nå sina målgrupper på ett effektivt sätt!

Du får med dig:

 • Vad är ChatGPT och hur kan ni använda det för att boosta era affärer?
 • Hur du når ut med ditt budskap på sociala medier
 • Lär dig om storytelling och intertelling på sociala medier
 • Så väljer du sociala mediekanal och så får du upp följarantalet
 • Så fungerar social selling och här är tipsen du behöver för att boosta din business
 • Nycklarna till hur just NI kan lyckas med ER sociala mediestrategi
 • LinkedIn, Facebook, Instagram och TikTok – Så håller du dig uppdaterad

 

Action nu! – vänd utmanande förändring till framgång

Energikris, klimatkris, krig i vårt närområde, lågkonjunktur, förändrade kundbeteenden… I utmanande tider prövas vårt ledarskap och vår förmåga att ställa om. Vi vet att vi måste förändra vårt beteende och vårt sätt att jobba. Vi vet att vi måste agera nu och våga nytt. Så hur gör du för att stärka ett hållbart, tillitsfullt ledarskap där ständig förändring är det nya normala? Hur skapar du en kultur och ett team där alla har roligt, tar ansvar och känner stolthet? Hur kan du med din kommunikation få tilliten att blomstra – även när vi jobbar hybrid? Hur får du motivation, respekt och arbetsglädje att bli värderingar som alla brinner för – varje dag?

Den prisade författaren, rådgivaren och föreläsaren Frida Boisen, som lett några av Sveriges största mediehus och idag coachar ledningsgrupper från hela världen, bjuder på sina senaste insikter och tips. Hon delar med sig av effektiva verktyg och tankeväckande workshop-övningar som förändrat företagsledningar och företag i grunden.

Du får med dig:

 • Så får du tilliten att gå från okej till outstanding i ditt företag
 • Så får du ditt team att hitta möjligheterna i utmanande tider
 • Nycklarna till transformatorn – så får du värderingar att omsättas i action
 • Kraften I ORK – och hur du kan slipa din feedback till perfektion

Missa inte denna underhållande och energisprakande föreläsning, fylld av nya insikter och exempel från ledande forskning inom förändringsledning samt tips från en av Sveriges ledande förändrings- och kommunikationsexperter.

 

Fler föreläsningsrubriker:
 • Changeonomics – Konsten att våga är vägen till framgång
 • Talk to the heart – Nycklarna till framgångsrik kommunikation
 • Näthat, näthot & övergrepp – Följ med Trolljägaren in i nätets mörker
 • Lyckas med det nya arbetslivet – Så skapar du tillit, arbetsglädje & mod
 • Berätta aldrig det här – Baserat på Fridas egna historia
 • Du är inte längre min dotter – En föreläsning baserad på Fridas egna historia

 

Frida Boisen - föreläsare - Speakers&friends - foto Magnus Ragnvid/Bookmark Förlag Frida Boisen - föreläsare - Speakers&friends - foto: Daniel Stigefeldt/TV3 Frida Boisen - föreläsare - Speakers&friends - foto: Magnus Ragnvid/Bookmark Förlag

Foto 1 – Magnus Ragnvid/Bookmark Förlag, Foto 2 – Daniel Stigefeldt/TV3, Foto 3 – Magnus Ragnvid/Bookmark Förlag

 

Proffs på föreläsningar och moderator/konferencieruppdrag

Med sin gedigna journalistiska bakgrund är Frida Boisen expert på att skräddarsy varje föreläsning efter specifik målgrupp. Med härlig entusiasm, glädje, nyfikenhet och påläst professionalism leder hon också hela konferenser, paneldebatter, samtal, event och galor som moderator eller konferencier.

Efter att både bott och verkat utomlands, pratar Frida Boisen lika obehindrat på svenska som på engelska.

 

Utmärkelser

Hösten 2020 fick Frida Boisen ta emot tv-priset Kristallen för årets fakta- och samhällsprogram och fick även priset Årets Nätängel. Hon har även prisats som Årets kvinnliga entreprenör och Årets digitala influencer och utsetts till en av Sveriges topp tre digitala superprofiler samt till en av Sveriges mäktigaste personer av tidningens Fokus. Men kanske finast av allt: Frida Boisen har belönats med svenska FN-förbundets stafettpinne för sina folkbildande insatser för att sprida insikter om FN:s globala hållbarhetsmål. Hon är också en stolt ambassadör för stiftelsen Friends.

 

Pressbild – Frida Boisen (foto: Magnus Ragnvid/Bookmark Förlag)

 

Länkar:

Podd med Frida och Tilda Boisen – Berätta alltid det här – En podd för psykisk hälsa

Podden Business Hacks – Så gör du digital succé – Möt sociala medier-experten Frida Boisen

Youtube, Företagarna – LIVE-klipp: Frida Boisen om sociala medier för småföretag

 

Så bokar du Frida Boisen

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

John Steinberg

Jonas Hammarberg

Cecilia Hertz

Carl Erik Herlitz

Vill du boka Frida Boisensom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Frida Boisen som föreläsare!