Hem / Föreläsare / Göran Adlén
Göran Adlén - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Göran Adlén

Framtidsspaning – hopp, förändring och möjligheter!

Göran Adlén är en av Sveriges mest kända och framstående framtidsanalytiker samt en prisbelönt föreläsare. Hans föreläsningar är inte bara informativa – de erbjuder en unik blandning av fakta, aktuell forskning och underhållning, kryddat med praktiska tips och råd. Göran erbjuder mer än bara en föreläsning. Han skapar en upplevelse som engagerar, inspirerar och ger er organisation tankar och reflektioner för framtida utmaningar och möjligheter.

Att se in i framtiden är inte så lätt. Kanske är det rentav omöjligt. Däremot finns det de som kan göra högst kvalificerade bedömningar av hur framtida trender och tendenser kommer att se ut. Göran Adlén tillhör en av dessa personer som har gjort framtiden till sin specialitet och han hjälper dagens verksamheter att få bättre koll på och förbereda sig inför morgondagens branscher.

Med en bakgrund som civilekonom, creative director i reklambranschen, utbildare i marknadsföring och en av Sveriges mest efterfrågade utbildare, besitter Göran Adlén en unik förmåga att leverera budskap som fängslar åhörarna. Han har en lång lista av nöjda kunder från olika branscher, och hans meriter inkluderar utmärkelser som ”Årets föreläsare” och Narrenpriset.

Göran är mer än bara en föreläsare; han är en underhållande storyteller som använder sin omfattande erfarenhet för att förmedla kunskap på ett sätt som är både tankeväckande och underhållande. Hans lättsamma framtoning ger publiken en energiboost och inspiration.

Dessutom är Göran författare till flera böcker om framtiden och dess inverkan på vårt sätt att leva och arbeta. Hans gedigna erfarenhet och nyfikenhet gör att ni alltid får ta del av de senaste av framtidens viktigaste trender.

Göran anpassar alltid sina föreläsningar för att passa målgruppen, med en ständig aktualitet och är alltid påläst.

 

Föreläsningar med Göran Adlén:
AI, generationskriget och en himla massa kärlek

Aldrig har det hänt mer förändringar än nu. Aldrig har det heller funnits mer möjligheter. Aldrig har det funnit fler hot än nu. Den här föreläsningen tar fasta på möjligheterna. Det är en optimistisk framtidsspaning av en av Sveriges mest välkända framtidsspanare som mer än tjugo år arbetat med omvärldsspaningar.

Du kommer att få en inblick i AI och alla dess möjligheter. Du kommer få en inblick hur man ska attrahera framtidens kunder i generation Z och de allra yngsta i Generation Alpha. Du kommer få en förståelse för hur viktigt det är att i en digital värld kunna leverera en massa kärlek och det där lilla lilla extra som skiljer ut från konkurrenterna.

Det här är en föreläsning som ständigt förändras, uppdateras i taket med allt som händer just nu. Det går snabbt. Rasande snabbt. Men ändå är vi så långsamma att agera.

Det här är en underhållande, inspirerande, reflekterande energiboost och en framtidsspaning framfört på ett annat sätt än vad du är van vid. Det är ingen domedagsprofetia utan ska bara visa att det finns så många möjligheter med att skapa sin egna framtid.

Göran Adlén - föreläsare - Speakersandfriends

Publiken får med sig:

 • optimistisk framtidsspaning och en kavalkad av framtidsmöjligheter
 • inblick i AI och de olika generationernas behov
 • inspiration och framtidshopp

Målgrupp: Alla som är intresserade av framtiden. Oavsett om det är ett privat företag, statlig eller kommunal organisation, ideella föreningar, nätverk. Ja, alla kan ta del av denna, och den anpassas alltid efter målgruppen och målet med dagen.

 

Gasa i uppförsbacken

Det är i backarna det händer. När det är som allra tuffast är det någon som lyckas dra ifrån konkurrenterna. Det är så bland annat cykel- och skidlopp avgörs. På samma sätt är det i näringslivet. När det är som tuffast så är det någon som vågar satsa mer än de andra. Det är vinnaren.

Nu är vi inne i en lågkonjunktur och det är nu det är extra viktigt att satsa och att ha modet att utveckla sin verksamhet. Den ekonomiska historien visar det så tydligt. Mängder av studier visar att de som satsar nu lyckas mycket bättre när konjunkturen vänder igen än de som valt att passivt se på. Det går nämligen aldrig att bromsa i en uppförsbacke.

Det här är en riktigt energigivande föreläsning som ger tankar om hur man som organisation ska lyckas idag. Den visar varför det är viktigt att nyfiket att ta sig an det som händer nu. För i tuffa tider föds nya teknikskiften och det har alltid varit så. Tuffa tider skapar nya förutsättningar.

Efter den här föreläsningen ska publiken känna hopp, se möjligheter och framförallt inte känna att det var bättre förr. Det var det inte, det var bara förr!

Publiken får med sig:

 • förståelse för varför man ska satsa i lågkonjunktur
 • mod att proaktivt agera i tuffa tider
 • inspiration och positiv framtidstro

Målgrupp: Alla företag och organisationer. Stora som små som behöver lite extra energi, tankar och reflektioner hur man ska navigera i tuffa tider och få inspiration att bli nyfikna på de förändringar som sker på marknaden.

 

Drömarbetsplatsen

Hur ska vi bli den där riktigt attraktiva arbetsplatsen där alla vill jobba på? Hur ska vi attrahera de yngsta talangerna? Och hur kommer det att påverka när det finns helt olika generationer på en och samma arbetsplats? Och hur ska vi egentligen skapa friska och välmående medarbetare som får till en arbetsglädje på riktigt?

Den här föreläsningen belyser detta och pekar på den förändring som vi är inne på arbetsplatserna. AI kommer att förändra en hel del. Inte så att AI kommer att ersätta alla jobb, men nästan alla yrken kommer att beröras av det och AI kommer att bli en del i mångas arbete. Nya sätt att jobba och nya frågeställningar dyker upp.

Den förändring vi ser nu är den största sedan 1920-talet. Det är därför viktigt att kunna följa med i utvecklingen och skapa drömarbetsplatsen och bli den allra attraktivaste arbetsgivaren. Det gäller att bli vinnare i talangkriget. Det gäller att skapa en arbetsplats tillsammans, där berömmet och uppmuntran är den mest naturliga ingrediensen. Det handlar om att våga få in modet och passionen. Det gäller helt enkelt att tänka om.

Publiken får med sig:

 • förståelse för och nyfikenhet kring de teknologiska förändringar som AI medför på arbetsplatsen
 • förståelse för varför det är viktigt att bli en attraktiv arbetsplats för att bli en vinnare i talangkriget
 • verktyg och redskap för att skapa en kultur med välmående medarbetare som bidrar till arbetsglädje på riktigt

Målgrupp: Alla organisationer där man vill skapa en förståelse tillsammans hur man ska skapa drömarbetsplatsen. Där man vill utveckla arbetsplatsen till att bli en attraktiv arbetsgivare och där man mår bra tillsammans och prioriterar arbetsglädjen.

 

Disciplin, testosteron och en väldans massa keso – förändring på riktigt

Göran Adlén - föreläsare - SpeakersandfriendsNästan allt går att förändra, oberoende av ålder och utgångspunkt. Det kräver att man följer en plan, agerar snarare än att bara prata, och ser disciplin som något positivt istället för som en skrämmande kraft full av tvång. I grunden handlar det om att hitta vägar att motivera sig själv när motivationen sviktar och att aktivt arbeta för att skapa ett bättre liv. Detta är kärnan i självledarskap.

Göran Adlén berättar om sin personliga resa, som tog honom från att vara en 62-årig soffpotatis med övervikt och dåliga hälsovärden till att tre år senare stå på en scen och tävla i fitness. Det är en berättelse om återfunnen energi och livsglädje, om dramatiska hälsoförbättringar och en kamp mot alla odds, framförd utan klyschor, i en strävan efter fullständig ärlighet.

Denna föreläsning ger dig konkreta råd för att förbättra ditt välbefinnande och genomföra positiva förändringar i ditt liv, oavsett vad dessa förändringar innebär. Det handlar om att leda dig själv med respekt, om omsorg om dig själv, och att ge dig själv alla de möjligheter du förtjänar.

Genom att delta får du insikter i hur du kan leva ett hälsosammare liv och ändra dina vanor för att bryta med mindre bra beteenden. Men framför allt handlar det om att förstå hur man skapar verklig förändring. Vi förtjänar alla det bästa, för livet är inte en generalrepetition, utan själva föreställningen.

Publiken får med sig:

 • det allra mesta går att förändra
 • allt handlar om att vara sann mot sig själv och inse hur viktig disciplinen är för att lyckas
 • att livet är för viktigt för att bara slarvas bort
 • tankar och konkreta råd om hur man kan leva ett hälsosammare liv med mer energi

Målgrupp: Det här är en föreläsning för alla oavsett organisation, oavsett ålder, oavsett vart man befinner sig i livet. Det är bara inspiration, energi och en boost.

 

Rutinerad moderator och konferencier

Göran Adlén är en erfaren moderator och konferencier. Hans styrka ligger i hans omfattande kunskaper inom en mängd ämnen, vilket gör att han enkelt kan anpassa sig till kundens behov. Han kombinerar ofta sin roll som moderator med att hålla egna korta föreläsningar under dagen, insprängda mellan de övriga programpunkterna. Detta bidrar till en smidig dag och skapar en sammanhängande helhet.

Göran har även stor erfarenhet av att leda intervjuer och samtal. Det är vanligt att han efteråt får höra att hans energi smittar av sig på deltagarna och att han generöst delar med sig av sig själv. Dessutom har han erfarenhet av att leda stora evenemang, såsom bland annat Årets Frisör och Fitnessgalan.

 

Göran Adlén - föreläsare - Speakers&friends - pressbild  Göran Adlén - föreläsare - Speakers&friends - pressbild  Göran Adlén - föreläsare - Speakers&friends - pressbild

 

Söker ni en engagerande föreläsare eller moderator? Tveka inte att kontakta oss på Speakers&friends för att boka Göran Adlén!

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

Pressbild 3

Pressbild 4

Så bokar du Göran Adlén

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Maria Stenvinkel och Sophie Rosén Hellström

Sabinije von Gaffke

Erik Hamrén

Vill du boka Göran Adlénsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Göran Adlén som föreläsare!