Hem / Föreläsare / Gustav Molnar
Gustav Molin - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Gustav Molnar

Nå din fulla potential i det moderna arbetslivet

Gustav Molnar är en föreläsare, utbildare och coach som inspirerar människor att jobba smart och hållbart i det moderna arbetslivet. Med forskningsbaserade och konkreta exempel inspirerar och utbildar han organisationer och team att vara välmående och högpresterande i tider av ökad komplexitet och förändring där tekniken ständigt flyttar fram gränserna.

Gustav Molnar har en bakgrund som entreprenör, managementkonsult och futurist med över 15 års erfarenhet av att hjälpa organisationer att nå sina strategiska mål genom digital och kulturell transformation. Hans kall är att få bidra till ett mer hållbart och bättre arbetsliv för denna och kommande generationer. Med engagemang, energi och en god dos underhållning delar Gustav med sig av nycklarna till att möjliggöra en prestationskultur kantad av en hög samarbetsförmåga, psykologisk trygghet, arbetsglädje, digital kompetens och självledarskap.

Han har verkat som föreläsare i över tio år och besitter en unik förmåga att få sin publik att reflektera, skaffa självinsikt och agera ansvarsfullt för att ta steg till ett smartare och hållbarare arbetsliv. Han är en erfaren och sann inspiratör som kan engagera och hjälpa er att gå från tanke till handling, hela vägen från styrelse- och ledningsgrupp till varje medarbetare i organisationen! Gustav har blivit hyllad för sitt engagemang och har bland annat tilldelats utmärkelsen “Årets distansarbetare 2020” av remoteworking.se för sina insatser för att hjälpa människor i arbetslivet att jobba smartare på distans.

Gustav Molnar är även författare och har skrivit boken Jobba smartare – 50 tankar och forskningsbaserade tips för att jobba smart och hållbart i det nya arbetslivet. Innehållet bygger på samtal med experter och en omfattande granskning av forskning och studier inom områden såsom motivation, välmående, effektivitet och beteendevetenskap.

 

Föreläsningar med Gustav Molnar

Gustav Molnar föreläser om trender och krafter som formar nutidens och morgondagens arbetsliv. Han bjuder på insikter gällande vad individer, team och organisationer kan göra för att blomstra i det nya arbetslivet och jobba smartare tillsammans. Han delar med sig av forskningsbaserade tips och konkreta exempel från organisationer och människor som bemästrat konsten att jobba smartare tillsammans i den digitala arbetsmiljön.

Gustavs föreläsningar fungerar utmärkt för att väcka engagemang i frågor såsom självledarskap på distans, beteenden på det digitala kontoret och vikten av att varje medarbetare tar ansvar för att kontinuerligt odla sin digitala kompetens.

Gustav skräddarsyr gärna sina föreläsningar efter varje organisations behov, förutsättningar och önskemål.

 

Jobba smartare tillsammans i det hybrida arbetslivet

Samarbete är ryggraden bakom alla framgångsrika organisationer. Men trots möjligheter att jobba smartare tillsammans med modern teknik som möjliggörare är allt för många människor fast i förlegade arbetssätt. Hur gör individer, team och organisationer i framkant för att bemästra den hybrida vardagen?

Denna interaktiva inspirationsföreläsning bygger på konkreta och forskningsbaserade tips och exempel för att möjliggöra välmående och högpresterande samverkan i en tid av ökad komplexitet där tekniken ständigt flyttar fram gränserna.

Exempel på innehåll:

 • Mindset ”det nya arbetslivet” och ”digital kompetens”
 • Vad utmärker högpresterande hybrida team?
 • Nycklarna till en vinnande möteskultur
 • Kultur, feedback och tillhörighet i den hybrida arbetsmiljön
 • Vad kännetecknar ett aktivt medarbetarskap?
 • Självledarskap – Att gå från att tanke till handling

 

Den digitala arbetsmiljön & AI – Från kaos till kontroll

Gustav Molin - föreläsare - Speakers&friendsTrots möjligheter att jobba smart och effektivt med modern teknik som möjliggörare är allt för många organisationer fast i förlegade och ineffektiva arbetssätt.

Denna insiktsfulla föreläsning bygger på Gustav Molnars omfattande erfarenhet som expert inom den digitala arbetsmiljön. Ni får med er en mängd konkreta exempel och tips som hjälper er organisation att bemästra AI och den digitala arbetsplatsen. Boosta samarbete, kommunikation och effektivitet!

Exempel på innehåll:

 • Digital stress
 • AI som kollega och möjliggörare
 • En möjliggörande strategi för den digitala arbetsplatsen
 • Digitala spelregler och gemensamma ramar för beteenden
 • Digital kompetens som kritisk framgångsfaktor
 • Tips och tricks för effektiv kommunikation och samverkan

 

Självledarskap i tider av förändring och komplexitet

Vad betyder det att vara en ledare för sig själv i en tid präglad av osäkerhet, teknikutveckling och snabba förändringar? I den här föreläsningen dyker Gustav Molnar djupt ner i konceptet av självledarskap och dess avgörande roll i det moderna, föränderliga arbetslandskapet. Att vara chef är ett mandat, men att vara ledare är att vara en person som man vill följa. Självledarskap handlar om att vilja följa dig själv och agera medvetet för att bemästra konsten att leda dig själv dit du vill.

Exempel på innehåll:

 • Självledarskap – Nycklar och fallgropar
 • Att möjliggöra den enda hållbara motivationen (den inre)
 • Att påminna dig själv om dina mål och prioriteringar
 • Att ta aktivt ansvar för dina beteenden och handlingar
 • Att förstå dina personliga drivkrafter
 • Vikten av självdisciplin
 • Reflektion och feedback som superkraft

 

Fler föreläsningsrubriker:
 • Boosta ditt ledarskap för det hybrida arbetslivet
 • Vinnande möteskultur och effektiva möten
 • Psykologisk trygghet och högpresterande team

 

Gustav Molin - föreläsare - Speakers&friends Gustav Molin - föreläsare - Speakers&friends Gustav Molin - föreläsare - Speakers&friends

 

Uppskattad konferencier och moderator

Med sin närvaro och energi är Gustav Molnar en högt uppskattad konferencier och moderator med gedigen erfarenhet av en mängd stora events och tillställningar. Han är nyfiken, alltid välförberedd och påläst och lägger hög vikt vid detaljer som lyfter eventet till den proffsigaste nivån.

Gustav är en energiskapare av rang som bemästrar konsten att tillämpa humor och lekfullhet på ett stimulerande sätt runt seriösa ämnen.

 

Utdrag ur referenslista:

”Rekommenderas varmt om ni behöver energi och inspiration om hur vi kan jobba smartare tillsammans eller om ni är nyfikna på framtidens arbetsliv.” / Torbjörn Eriksson – VD Worklife Group

”… En fantastisk föreläsning kring det nya komplexa normala. Många nya insikter och tankar, alla uppbackade av forskning. Rekommenderas starkt.” / Fredrik Elvén – Regionchef Sweco

”… Vi är verkligen supernöjda! Gustav balanserade föreläsningen jättebra mot våra önskemål. Vad kan man säga – mitt i prick!” / Åsa Ekholm-Kjörsträd – Trafikverket

 

Länkar:

YouTube, Diwo – Digital Workplace –  Gustav Molnar: Jobba smartare tillsammans med Microsoft 365 som möjliggörare

YouTube, Gustavs talartips – Hur man börjar ett tal eller en föreläsning på bästa sätt

Change Makers Podden – Gustav Molnar – Använd dina superkrafter

 

 

Välkommen att kontakta oss på Speakers&friends för att boka en inspirerande och energigivande föreläsning med Gustav Molnar!

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

pressbild 3

Så bokar du Gustav Molnar

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Amanda Lundeteg

Johan Norberg

Ulla-Karin Eldh Bobeck

AI-utbildning för näringslivet

Vill du boka Gustav Molnarsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Gustav Molnar som föreläsare!