Hem / Föreläsare / Håkan Ericson
Håkan Ericson - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Håkan Ericson

Att skapa välmående team och långsiktig lönsamhet

Sex år som förbundskapten, fem mästerskap och ett EM-guld. Ingen annan svensk herrlagstränare i fotboll har lyckats med det som Håkan Ericson gjort. Sommaren 2018 slutade han som landslagstränare och hjälper nu företag och organisationer att förstå hur man leder våra nya generationer av medarbetare.

Framgång är något de flesta av oss strävar efter. Men vad står det för, vad betyder det för dig och ditt företag? Det första steget är att ta reda på det. Det börjar alltid med en tanke och en föreställning om hur det skulle kunna se ut sen skapas förhoppningar och så småningom förväntningar. Hur mycket är slump och hur mycket är en strategi? För Håkan Ericson är det en kombination där ekvationen väger över till det strategiska hållet desto mer du förbereder vägen dit.

 

Högpresterande team i harmoni

Laget lyckades mot alla odds bli bäst i Europa efter en krokig väg mot det uppsatta målet. Trots ett hopplöst utgångsläge tappades aldrig målbilden och drömmen bort. Laget jobbade med ”som om-metoden” för att få energi att fullfölja planen.

Hinder och motgångar togs på största allvar och reflektioner och justeringar av vägen dit var nödvändig. Senare på resan betalde den lärdomen för sig och i efterhand ser man tydligt att utan motgångar hade de inte vunnit fördelar i kritiska lägen senare.

Laget startade aldrig med samma ”personalstyrka” på 2,5 år vilket inte var optimalt, men att vägra ursäkter och förhålla sig till aktuella förutsättningar skapade en oslagbar vinnarkultur.

Basen i Håkans ledarskapsmodell är positiv människosyn, vilket innebär att han utgår från att människan vill och kan om de får ett ansvar och rätt förutsättningar. Kontroll används först då motsatsen är bevisad. Kan du få en grupp att uppfylla minst tre av sex mänskliga behov så vill de stanna. Uppfyller du alla sex så når du bortom tänkbara mål, både som individ och grupp.

 

Har du koll på hur väl ditt arbetslag, din partner, du själv uppfyller dessa behov?
  • Trygghet
  • Spänning
  • Unikitet
  • Gemenskap
  • Viljan att utvecklas samt behovet av att få dela med sig

Håkans erfarenheter av framgång i föredraget relaterar till idrotten men är helt kompatibla till livet i övrigt och till näringslivet.

 

Pressbild – Håkan Ericson

Så bokar du Håkan Ericson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Ylva M Andersson

Annika R Malmberg

Rickard Sjöberg

Håkan Ericson - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Håkan Ericson

Vill du boka Håkan Ericsonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Håkan Ericson som föreläsare!