Hem / Föreläsare / Hanna Wallensteen
Hanna Wallensteen - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Hanna Wallensteen

Mångfald – att möta sådant man inte är van vid

Hanna Wallensteen har i över 20 år arbetat med att föreläsa för organisationer och företag om frågor som rör normer, rasism, likabehandling och minoritetsstress. Hur möter och bemöter vi okunskap och fördomar? Hon är själv adopterad från Etiopien och därigenom intresserat sig för och föreläser om frågor kring adoption.

Det är sällan som någon verkligen vill någon annan illa. De allra flesta vill och menar väl. Ändå råkar vi ibland göra misstag. Vara obetänksamma, taktlösa eller ovetande. Säga och göra sådant som uppfattas fel. Och vad gör man då? När man ville vara trevlig och öppen, men bara uppfattades som klumpig, fördomsfull eller rasistisk?

Givetvis finns inget absolut facit. Vi uppfattar saker olika och vi reagerar olika. Men genom ny kunskap och genom att reflektera kring mångfaldsfrågor och konkreta exempel på användbara strategier, kan vi skapa behagligare samtalsklimat och mer effektiva möten, både privat och i arbetslivet.

Hanna Wallensteens föreläsningar kretsar kring hur vi möter och bemöter det som avviker från det vi är vana vid. Och om hur vi kan hantera kränkande bemötande.

 

Föreläsningar med Hanna Wallensteen

I sina föreläsningar om rasism, minoritetsstress respektive adoption, varvar Hanna Wallensteen teori och forskning med konkreta exempel och gestaltande för att öka både kunskap och känsla kring det hon pratar om. Hennes ambition är att deltagarna ska få närma sig känsliga frågor på ett både lättsamt och seriöst sätt.

Hannas föreläsningar erbjuder en möjlighet till reflektion och ger konkreta exempel på användbara strategier. En bra start för den arbetsplats som vill öka medvetenheten kring mångfaldsfrågor och stimulera till ett öppnare samtalsklimat.

Exempel på föreläsningsrubriker:

  • Minoritetsstress – hur kan vi förhålla oss till den?
  • Så lagom svensk – om normer, rasism och bemötande
  • Adopterad – en föreläsning till dig som möter adopterade i ditt arbete och för dig som är närstående till en adopterad

Hanna anpassar alltid sina föreläsningar efter uppdragsgivaren.

 

Hör av dig till oss på Speakers&friends och boka en intressant och inspirerande föreläsning med Hanna Wallensteen!

 

Pressbild – Hanna Wallensteen

Så bokar du Hanna Wallensteen

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jesper Berlin

Isabelle McAllister

Ing-Marie Persson

Dan Hasson

Hanna Wallensteen - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Hanna Wallensteen

,

Vill du boka Hanna Wallensteensom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Hanna Wallensteen som föreläsare!