Hem / Föreläsare / Hanna Wiik
Hanna Wiik - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Hanna Wiik

Från psykisk ohälsa till hållbart ledarskap

Hanna Wiik är ledarskapsexpert, coach och författare. Hon är en mycket uppskattad föreläsare som tar upp frågor kring hållbart arbetsliv, med utgångspunkt i sina egna erfarenheter av att vara chef med psykisk ohälsa.

Hanna Wiik har en bakgrund som chef i både Regeringskansliet, Region Stockholm och Business Region Göteborg och har varit regeringens särskilda utredare i bostadsfrågor. I mer än 20 år har hon haft omfattande förändringsuppdrag och lett ledningsgrupper och chefer på olika nivåer. Idag arbetar Hanna Wiik som chefsrådgivare på Ledarna, Sveriges chefsorganisation och hon är internationellt certifierad ICC-coach.

Hanna Wiik - föreläsare - författare - Speakers&friends - bok - Chefens dubbelliv Sedan tonåren har Hanna haft olika former av psykisk ohälsa, inklusive arbetsrelaterad sådan. Under de senaste åren har hon valt att vara öppen om sina erfarenheter som chef med psykisk ohälsa – och att leda andra chefer i samma situation.

Hanna Wiik är också författare och har skrivit boken Chefens dubbelliv – från psykisk ohälsa till hållbart ledarskap. I den delar hon med sig av egna erfarenheter och ger tips om hur man kan stötta chefer och ledare genom utmaningar med mental hälsa. Hanna menar att även om det pratas mycket om stress och återhämtning lägger vi för lite fokus på chefens hälsa och arbetsmiljö. Med den här boken vill Hanna Wiik bidra till att bryta tabut kring ledare med psykisk ohälsa, och lyfta fram vikten av att skapa en hälsosam arbetsmiljö för chefer.

 

Hanna Wiik - föreläsare - Speakers&friends
”Det är hög tid att vi fokuserar mer på chefernas arbetsmiljö, som också är en ödesfråga för framtidens kompetensförsörjning.”
Föreläsningar med Hanna Wiik

I sina föreläsningar delar Hanna Wiik med sig av sina egna erfarenheter och diskuterar hur man kan stötta chefer och medarbetare som brottas med mental ohälsa, samtidigt som hon utforskar metoder för att hitta balansen med ett hållbart ledarskap.

Hanna ger konkreta tips på hur man kan upptäcka psykisk ohälsa i organisationen och hjälpa dem som är i riskzonen. Vilka tecken ska man vara uppmärksam på? Hur tar man det svåra samtalet med någon som kanske inte mår bra?

Hon går också igenom hur man kan arbeta strategiskt för att främja ett mer hållbart ledarskap i både ledningsgruppen och hela organisationen, och hon delar med sig av insikter om forskningens rön kring friskfaktorer och insatser som fungerar.

 

Exempel på föreläsningsrubriker:
  • Så här upptäcker du och kan stötta chefer och medarbetare med psykisk ohälsa
  • Så kan du arbeta för ett mer hållbart ledarskap i ledningsgruppen och i organisationen
  • 
Hur hållbart är ditt eget ledarskap – tips och lärdomar

 

Sätt fokus på hållbart ledarskap – kontakta oss på Speakers&friends och boka en föreläsning med Hanna Wiik!

 

Länkar:

Debattartikel av Hanna Wiik i Tidningen Kollega – Glöm inte chefernas arbetsmiljö

Artikel i Tidningen Vision – Chefen som talar öppet om sin psykiska ohälsa

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

Så bokar du Hanna Wiik

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Amer Mohammed

Anders Ekholm

Johan Book

Vill du boka Hanna Wiiksom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Hanna Wiik som föreläsare!