Hem / Föreläsare / Helena Tronner
Helena Tronner - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Helena Tronner

Inkludering som ger resultat!

Helena Tronner är psykolog, specialistutbildad inom arbets- och organisationspsykologi, och expert på mänskligt beteende i organisationer. Hon besitter en gedigen erfarenhet av att skapa hållbara resultat och affärsvärde genom ledarskap, utveckling och kontinuerliga förbättringar.

Genom sin karriär som organisationskonsult har Helena Tronner transformerat över 70 organisationer, inklusive intern utveckling hos IT-konsultföretaget Knowit. Hon har uppnått mätbara resultat som förbättrad effektivitet, framgångsrika transformationer och effektivt genomförda strategier. Hon är en inspirerande och erfaren föreläsare och rådgivare i strategiska frågor. Hon kopplar psykologiska teorier till praktiska erfarenheter samt lyfter fram de olika förutsättningarna för att lyckas med en transformation mot en inkluderande kultur, vilket skapar affärsvärde.

Helena Tronner har under sina 18 år som organisationskonsult en stor erfarenhet och expertis av att strategiskt utveckla olika organisationer, kombinerat med sin bakgrund med nyckelroller inom ledning och strategisk försäljning inom Knowit. Helena har arbetat med alla typer av stora företagsförändringar och transformationer, alltid med ett tydligt affärsfokus. Inom mångfald och inkludering har hon lyckats identifiera möjligheter och risker samt utmanat konventionellt tänkande kring dessa frågor.

Helena Tronner - föreläsare - Speakers&friendsHelena initierade och ledde arbetet som tog Knowit från Allbrights röda lista, som ett av de sämsta börsnoterade bolagen i Sverige på inkludering och jämställdhet, till att fyra år senare vinna pris som Sveriges mest inkluderande och jämställda börsbolag. Flertalet tidigare initiativ hade inte burit frukt, men Helena fokuserade på ledarskapet och kulturen.

Idag är Helena Tronner VD för ett av Knowits dotterbolag inom data, analys och AI. Hon är också en eftertraktad föreläsare inom områden såsom mångfald och inkludering, psykologi, ledarskap, förändringar och den mänskliga sidan av AI.

Hon föreläser på Stockholms universitet, har en stående dag på Ruter Dam och har flera gånger stått på scen på Techarenan. Hon har även föreläst på Opportunity Day, lett och deltagit i paneler på Almedalen, fått ett mittuppslag i DN, agerat moderator på TedxWomen på KTH, och varit gäst i flera poddar och webinars. Helena får regelbundet förfrågningar från företag och organisationer som vill skapa verklig förändring.

 

Föreläsningar med Helena Tronner

Helena Tronner är en erfaren talare som inspirerar, utmanar och delar sina djupa kunskaper inom förändring, mångfald och mänskliga beteenden. Med glimten i ögat och en utmanande approach når hon fram till ledare på olika nivåer!

 

Exempel på föreläsningsteman:
Är mångfald och inkludering nyckeln till lönsamhet?
 • Vanliga utmaningar
 • Våra vanligaste bias på arbetsplatser
 • Vad en inkluderande kultur innebär
 • Framgångsrikt arbetssätt för att lyckas med sitt inkluderingsarbete
 • Knowits resa
AI och människan
 • Ledarens roll i en värld av AI
 • Hur organisationer skall tänka kring implementeringen
 • Kan AI ersätta människor?
 • Hur AI påverkar kompetenserna i framtiden
 • AI, bias och rättvisa
Framtidens ledarskap
 • Kravprofilen för framtidens ledare
 • Våra analoga ledare i en digital och komplex värld
 • Våra begränsningar som individer
 • Digital stress
 • Vad man kan göra som ledare
Psykologisk trygghet
 • Varför psykologisk trygghet påverkar resultatet
 • Konkreta sätt att bygga psykologisk trygghet
 • Inkluderande ledarskap och psykologisk trygghet
 • Effekter för organisationer

 

Helena Tronner - föreläsare - Speakers&friends - pressbild  Helena Tronner - föreläsare - Speakers&friends

 

Lyckas med inkluderande kultur och skapa affärsvärde – kontakta Speakers&friends och boka Helena Tronner som er nästa föreläsare!

 

Utdrag ur referenslista:

”Vi har flera gånger anlitat Helena Tronner för olika föreläsningar inom Ruter Dam. Ämnen hon pratat om har varit inkludering, jämställdhet och mångfald och hur man genom att bli medveten om sina tillkortakommanden kan påverka företagskulturen till att bli mer inkluderande och på sikt lönsam. Helena är en mycket uppskattad föreläsare som inspirerar och engagerar deltagarna, tydlig och personlig med glimten i ögat. Dessutom grundar hon sina teorier på den senaste forskningen vilket ger en tyngd till föreläsningen. Att hon dessutom har genomfört den resa hon pratar om inom sin egna organisation gör hennes dragning väldigt trovärdig. Jag kan rekommenderar Helena Tronner varmt som föreläsare.”
Marika Lundsten, Ruter Dam

”Vi anlitade Helena Tronner för att prata om de mänskliga perspektiven på AI och den starka tekniska utvecklingen. Helena kunde på ett påläst och engagerande sätt ge nya perspektiv för en mycket välinsatt grupp och lära ut om viktiga ämnen som ledarskap, företagskultur, förändringshantering, inkludering, mångfald och jämställdhet. Helena är väl förankrad i forskningen och den senaste utvecklingen samtidigt som hon engagerar och entusiasmerar på ett sätt som är lätt för alla att ta till sig. Det märks att Helena är kunnig på sina områden och kan tillämpa dem i de nya tekniska sammanhangen. Jag kan starkt rekommendera Helena Tronner.”
Niklas Follin, partner Setterwalls

”Jag kan varmt rekommendera Helena Tronner som talare och expert inom AI. Helenas expertis är en viktig kraft för att göra vårt AI-ekosystem ännu starkare. Det är uppenbart att hon brinner för dessa frågor och hennes passion och ödmjukhet är smittande. Det som imponerar mest är att hon har drivit förändring inom sin egen organisation, vilket ger trovärdighet åt hennes teorier. Hon är en inspirerande ledare med en fantastisk resa för att driva mångfald, jämlikhet och inkludering. Hon har gett oss kunskap om AI:s möjligheter och utmaningar på ett ödmjukt sätt. Hennes föreläsningar har haft en framgångsrik inverkan på vår organisations AI-resa och hon inspirerar publiken att ta till sig teknikens positiva inverkan.  Hennes insikter och expertis gör henne till en utmärkt kandidat för en AI-relaterad presentation.”
Elisabeth Beskow, CEO, DNB Bank ASA, Sweden Branch

”Jag har samarbetat med Helena Tronner i olika sammanhang och två olika organisationer. Både i att designa och genomföra längre satsningar och också i hålla föreläsningar. Teman har varit att leda digital transformation, förändringsledning samt psykologisk trygghet. Samtliga insatser har genomförts till vår fulla belåtenhet och fått stor uppskattning hos våra medarbetare och chefer. Helena kombinerar kunskap och relevant, aktuell forskning, interaktion och inspiration. Helena hittar alltid den ’rätta’ nivån beroende på målgrupp och syfte samt levererar ett tydligt budskap som inbjuder till reflektion och nyfikenhet. Jag lämnar de allra bästa rekommendationerna!”
Daniela Fuciu, biträdande stadsdirektör Sundbybergs Stad

”Vi har anlitat Helena Tronner vid flera tillfällen då hon pratat om inkludering, mångfald och jämställdhet i ledarskapet, som också påverkar och tangerar företagskultur och samverkan. Hon är en mycket uppskattad föreläsare både hos oss och våra kunder. Hon underbygger sina teorier med senaste forskningen och fakta på området, hon har förmågan att inspirera och engagera publiken. Hon är rak och tydlig, på samma gång rolig, bjuder på sig själv. Det märks att hon brinner för frågorna och förmedla sin kunskap på ett ödmjukt sätt, dvs hon är hos publiken utan att tappa, eller har behovet av att framhäva sig själv, om du förstår vad jag menar! Det som blir väldigt starkt är att hon drivit förändring i sin egen organisation, dvs hon kan träda i bevis för sina teorier. Jag kan varmt rekommendera Helena Tronner som föreläsare.”
Pia Santesson, Amazing Leaders

 

Länkar:

Vimeo-film, TechArena Talks – Helena Tronner – Jämställdhet, nyckel till lönsamhet

Podcast Fail n’ Grow – 5-dubbla vinsten med inkluderande ledarskap, gör som Knowit!

Bopolpodden – Jämställdhet är lönsamt – även i byggbranschen

Podcast Digitalterapi – Öka lönsamheten med säkerhetskultur

Vimeo-film, TechArena Talks – Helena Tronner & Fredrik Edlund – The role of human mind in the world of AI

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

Så bokar du Helena Tronner

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Per Henrik Stenström

Ida Hult

Kristin Heinonen

Lars Olsson

Helena Tronner - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Helena Tronner

Vill du boka Helena Tronnersom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Helena Tronner som föreläsare!