Hem / Föreläsare / Hélène Barnekow
Hélène Barnekow - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Hélène Barnekow

Digitalisering, kulturförflyttning och förändringsledarskap

Hélène Barnekow är en av Sveriges mest uppmärksammade företagsledare. Hon har lett storbolag i techbranschen och drivs av såväl en etisk kompass som stark förändringsvilja. Hon har bland annat varit vd för Telia och Microsoft Sverige.

Hélène Barnekow tvekade inte en sekund när hon som barn såg sin två år äldre och världens snällaste storebror bli retad på lekplatsen. Lillasyster Hélène gick emellan de stora killarna och satte stopp. Ensam. Tjej. Och betydligt yngre.

– Jag har alltid haft en kompass för rätt och fel. Och jag har aldrig varit rädd för att säga ifrån när någonting har varit fel, säger hon.

Sedan dess har Hélène Barnekow hunnit med flera olika ledarroller i mansdominerade branscher. Hon har mer än 20 års erfarenhet från IT- och telekom-branschen, bland annat som vd för Telia Sverige, med ansvar för 6 000 anställda. Hélènes brinnande engagemang för jämlikhet, förändring och ledarskap har varit hennes ledstjärna genom karriären. Och hon vet vad som krävs för att lyckas med affärer på snabbt föränderliga marknader.

Förutom att ha arbetat som vd för Telia och Microsoft Sverige, har Hélène även varit global chef för Field & Partner Marketing på EMC i Boston, USA, där hon tilldelades flera utmärkelser för sina fina resultat inom ledarskap och marknadsföring. Dessförinnan arbetade hon i olika ledarroller på Sony Ericsson Mobile Communications.

2022 lämnade Hélène Barnekow Microsoft för den norska konsultbyrån Ascension AS.

 

Föreläsningar med Hélène

Hélène Barnekow föreläser om kundbesatthet, digitalisering, kulturförflyttning och förändringsledarskap. Ett värdebaserat ledarskap som bygger på mångfald, en inkluderande kultur och med ledare som gör skillnad på riktigt har blivit något av Hélènes trademark.

Genom att lyssna på Hélène kommer ni både få inspiration till att driva utvecklingen framåt, och inblick i konkreta åtgärder som Hélène själv använt sig av i sina olika exekutiva roller.

Det är den perfekta föreläsningen för de organisationer som sitter med utmaningar som kräver stora förändringar och som vill ha alla med sig på resan.

 

Hélène Barnekow - föreläsare - Speakers&friendsMer om Hélène

Hélène Barnekow är i grunden internationell ekonom från Lunds universitet, och har levt och verkat i techbolagens värld sedan 1994. Hon har haft en lång internationell karriär i företag som Ericsson, Sony Ericsson och EMC. Hon har verkat och bott i flera länder, ständigt med fokus på kund, innovation, digitalisering och ledarskap.

Under sina många år som vd för Telia Sverige, arbetade Hélène intensivt med att digitalisera både företaget internt och kundernas upplevelser. Samtidigt jobbade hon framgångsrikt med en genomgående kulturförflyttning och värderingar för att skapa det nya Telia.

 

Pressbild – Hélène Barnekow

Så bokar du Hélène Barnekow

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Navid Modiri

Jesper Berlin

Anna Kinberg Batra

Hélène Barnekow - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Hélène Barnekow

Vill du boka Hélène Barnekowsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Hélène Barnekow som föreläsare!