Hem / Föreläsare / Henrik Hjelt
Henrik Hjelt - föreläsare - Speakers&friends - foto: Peter Knutson - profilbild

Henrik Hjelt

Mångsidig och populär underhållare, föreläsare och moderator

Henrik Hjelt är en av Sveriges mest uppskattade personligheter. Han är ett välkänt ansikte från TV och landets teater- och nöjesscener. Med Henrik som föreläsare, moderator, konferencier eller underhållare får ni garanterad guldkant till ert evenemang!

Henrik Hjelt är komiker, skådespelare och manusförfattare samt regisserar scenuppsättningar, film och tv. Han gör även standup, ger föreläsningar och kan bokas som konferencier och moderator.

På TV och film har han bland annat medverkat i Parlamentet, Playa del Sol, Time Out, julkalendern Håkan Bråkan samt Klassfesten, Utanför din dörr och Pappa Polis.

På scen har Henrik turnerat runt om i Sverige med den komiska monologen Pappan och gjort standup-turné med Västkusteffekten. Han har även medverkat i teater- och musikaluppsättningar som bland annat The Producers, Spamalot, Svarte orm och Camping – Den perfekta utsikten.

I Henriks standup får vi uppleva allt från snabb och rak humor till att han ventilerar egna tankar och funderingar kring aktuella händelser och trender. Oavsett vad, så är det alltid roligt och tänkvärt – ibland sätter man även skrattet i halsen.

Henrik Hjelt är en omtyckt och inspirerande föreläsare som blandar humor med kärnfullt budskap. På sina föreläsningar talar han om konsten att gå sin egen väg samt hur man utnyttjar sin kreativitet.

 

Att gå en ny väg – en föreläsning med Henrik Hjelt

Med denna föreläsning ger Henrik oss tips och verktyg att använda oss av när vi ska, eller bara funderar på att, gå en ny väg. Hur tänker Henrik när han väldigt fundamentalt byter bana i livet eller hur resonerar Henrik då han vill kasta sig ut och prova på något nytt? Faktiska och praktiska resonemang blandas med en rejäl portion humor i denna givande föreläsning.

Att gå från att vara reservofficer i Marinen till att börja studera juridik var en ordentlig omställning som fick Henrik att inse att det går att byta bana och prova på något helt nytt. Efter att ha tagit sin jur.kand examen vid Uppsala universitet var förväntningarna från omgivningen höga, och allt pekade på en advokatkarriär i Stockholm. Men Henrik ville annat. Efter att ha arbetat och studerat med ”försvar”, vare sig det gällde Försvarsmakten eller i domstolar, ville Henrik istället arbeta med glädje och skratt som förtecken. Att gå en ny väg blev svaret.

Och just de tankar, tillvägagångssätt och utmaningar som Henrik då stötte på är det han talar om i denna föreläsning. Analysera, Planera, Genomföra – låter enkelt, men hur ska man faktiskt och praktiskt agera? Och ska man verkligen gå en ny väg överhuvudtaget? Ja, det tillsammans med personliga historier och reflektioner är vad vi får uppleva i denna föreläsning.

Och visst kommer det att finnas gott om plats för humor kring ämnet. Inte för att skämta bort allvaret utan för att genom skrattet känna glädje och energi för att våga mer. Skratt får oss att öppna våra sinnen och om sanningen ska fram har Henrik en hel del personliga upplevelser som balanserar fint mellan komedi och tragedi.

 

Skicklig moderator och konferencier

Henrik Hjelt är en rolig, smart och kompetent moderator/konferencier som alltid eftersträvar att bidra med något extra. Han vet hur man driver programmet framåt med precision samtidigt som han är öppen för improvisation.

Henrik är trygg i rollen och kan med sin erfarenhet, talang och fingertoppskänsla blanda humor med allvar samt hantera även de mer oväntade situationerna.

 

Henrik Hjelt - föreläsare - Speakers&friends - foto: Peter Knutson Henrik Hjelt - föreläsare - Speakers&friends - foto: Peter Knutson Henrik Hjelt - föreläsare - Speakers&friends - foto: Peter Knutson

Foto 1 – Karin Törnblom, Foto 2 – Peter Knutson, Foto 3 – Daniel Stigfelt

 

Kontakta oss på Speakers&friends och boka Henrik Hjelt
för att sätta guldkant på ert evenemang!

 

Pressbild – Henrik Hjelt (foto: Peter Knutson)

Så bokar du Henrik Hjelt

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Arvid Axland

Håkan Ericson

Vill du boka Henrik Hjeltsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Henrik Hjelt som föreläsare!