Hem / Föreläsare / Jeanette Fors-Andrée
Jeanette Fors-Andrée - Föreläsning - Speakers&friends. © 2018 Fotograf Anna-Lena Ahlström.

Jeanette Fors-Andrée

Så undviker du förtroendekriser och hanterar mediala granskningar.

Jeanette Fors-Andrée är en av landets främsta krishanterare och medietränare. Hon har arbetat med förtroendekriser och kriskommunikation i 16 år och har en gedigen praktisk erfarenhet av komplexa kriser och mediala granskningar, bland annat från en unik roll inom Svenskt Näringsliv där hon dagligen lotsade bolag och ledningsgrupper genom förtroendekriser och förhindrade eller dämpade mediedrev. Dessförinnan kommer Jeanette från en bakgrund som PR- och kriskonsult på global PR-byrå.

Jeanette Fors-Andrée arbetar nära ledningsgrupper. I ledningsgrupper. Där det händer. Hon arbetar med organisationer i mycket utsatta lägen, däribland några av Sveriges absolut största varumärken, och medietränar talespersoner inför de mest kritiska situationerna.

Som föreläsare delar hon med sig av sina absolut bästa verktyg för att undvika förtroendekriser och bemöta mediala granskningar. Hon ger dig krishanteringens framgångsfaktorer och beskriver hur du bör agera för att kriser och mediala
granskningar inte ska utvecklas till regelrätta skandaler och mediedrev. Jeanette är en van föreläsare och vill i sina utbildningar ge dig modet att äga din egen agenda i ett allt tuffare medieklimat.

– Det ingår i en bra krishantering att också förstå medielogiken och mediedramaturgin och hur du, istället för att falla offer för den, kan ta makten över din egen berättelse och nå ut med det du vill ha sagt. Även i de tuffaste situationerna. Det händer fantastiska saker när du kan navigera i medielogiken. När du inser att du kan ställa dina egna villkor och sätta dina egna gränser. Det är bland annat så du förvandlas från intervjuoffer till intervjuperson, säger Jeanette Fors-Andrée.

Som föreläsare fokuserar Jeanette bland annat på följande aspekter:

  • Krishanteringens grunder och framgångsfaktorer.
  • Så undviker du förtroendekriser och bemöter mediala granskningar.
  • Så gör du när drevet går – praktisk krishantering.
  • Medielogik och mediedramaturgi – så jobbar journalister.
  • Ditt medieframträdande – så hanterar du journalister.
  • Så äger du din egen berättelse i ett allt tuffare medieklimat.
  • Sociala medier, lynchmobben och pöbelmentaliteten.
  • Byggstenarna i det förebyggande krisarbetet.
  • Krisgruppens rutiner och arbetssätt.

Pressbild – Jeanette Fors-Andrée (Foto Anna-Lena Ahlström).

Så bokar du Jeanette Fors-Andrée

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Anna Bellman

Kristin Heinonen

Mia Törnblom

Per Schlingmann

Jeanette Fors-Andrée - Föreläsning - Speakers&friends. © 2018 Fotograf Anna-Lena Ahlström.

Jeanette Fors-Andrée

,

Vill du boka Jeanette Fors-Andréesom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Jeanette Fors-Andrée som föreläsare!