Hem / Föreläsare / Jeanette Fors-Andrée
Jeanette Fors-Andrée - Föreläsning - Speakers&friends. © 2018 Fotograf Anna-Lena Ahlström.

Jeanette Fors-Andrée

Så undviker du förtroendekriser och hanterar mediala granskningar.

Jeanette Fors-Andrée är en av landets främsta krishanterare och medietränare. Hon har arbetat med förtroendekriser och kriskommunikation i 16 år och har en gedigen praktisk erfarenhet av komplexa kriser och mediala granskningar, bland annat från en unik roll inom Svenskt Näringsliv där hon dagligen lotsade bolag och ledningsgrupper genom förtroendekriser och förhindrade eller dämpade mediedrev. Dessförinnan kommer Jeanette från en bakgrund som PR- och kriskonsult på global PR-byrå.

Jeanette Fors-Andrée arbetar nära ledningsgrupper. I ledningsgrupper. Där det händer. Hon arbetar med organisationer i mycket utsatta lägen, däribland några av Sveriges absolut största varumärken, och medietränar talespersoner inför de mest kritiska situationerna.

Som föreläsare delar hon med sig av sina absolut bästa verktyg för att undvika förtroendekriser och bemöta mediala granskningar. Hon ger dig krishanteringens framgångsfaktorer och beskriver hur du bör agera för att kriser och mediala
granskningar inte ska utvecklas till regelrätta skandaler och mediedrev. Jeanette är en van föreläsare och vill i sina utbildningar ge dig modet att äga din egen agenda i ett allt tuffare medieklimat.

– Det ingår i en bra krishantering att också förstå medielogiken och mediedramaturgin och hur du, istället för att falla offer för den, kan ta makten över din egen berättelse och nå ut med det du vill ha sagt. Även i de tuffaste situationerna. Det händer fantastiska saker när du kan navigera i medielogiken. När du inser att du kan ställa dina egna villkor och sätta dina egna gränser. Det är bland annat så du förvandlas från intervjuoffer till intervjuperson, säger Jeanette Fors-Andrée.

Som föreläsare fokuserar Jeanette bland annat på följande aspekter:

  • Krishanteringens grunder och framgångsfaktorer.
  • Så undviker du förtroendekriser och bemöter mediala granskningar.
  • Så gör du när drevet går – praktisk krishantering.
  • Medielogik och mediedramaturgi – så jobbar journalister.
  • Ditt medieframträdande – så hanterar du journalister.
  • Så äger du din egen berättelse i ett allt tuffare medieklimat.
  • Sociala medier, lynchmobben och pöbelmentaliteten.
  • Byggstenarna i det förebyggande krisarbetet.
  • Krisgruppens rutiner och arbetssätt.

Pressbild – Jeanette Fors-Andrée (Foto Anna-Lena Ahlström).

Hur det fungerar

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Diskutera med kollegor och gör sökningar på nätet. Vilken inriktning ska evenemanget ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss

Kolla gärna på innehållet på vår hemsida och ring eller mejla oss för diskussion och rådgivning kring ert evenemang. Berätta oss vad ni vill få ut av det.
3

Förslag från oss

Efter att vi diskuterat med er, kommer vi att ge er ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på era önskemål.
4

Bokning via Speakers&friends ​

När vi hittat rätt föreläsare till er och ni väljer att boka genom Speakers&friends, får ni snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får ni också direktkontakt med personen som ni valt. Då kan ni stämma av evenemangets innehåll och upplägg samt dubbelkolla praktiska detaljer direkt med föreläsaren.

Relaterade föreläsare

Annakarin Nyberg

Fredrik Wass

Angela Ahola

Magnus Lindkvist

Jeanette Fors-Andrée - Föreläsning - Speakers&friends. © 2018 Fotograf Anna-Lena Ahlström.

Jeanette Fors-Andrée

,