Hem / Föreläsare / Jesper Berlin
Jesper Berlin - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Jesper Berlin

Vänd svagheter till styrkor

Jesper Berlin är före detta elitsoldat som under sin karriär har vid flera tillfällen har arbetat i de värsta konfliktzonerna i världen. Han är en mycket engagerande och erfaren föreläsare och utbildare inom grupp- och ledarskapsutveckling. Han brinner för ledarskapet i vardagen och hur man blir sitt bästa jag. På sina föreläsningar talar han om vikten att som ledare och chef kunna lyfta blicken och se människorna i organisationen för att plocka fram det bästa ur var och en – att det är det som skapar ett vinnande lag.

Jesper ”Bella” Berlin har arbetet i Försvarsmakten i 30 år, varav 14 av dessa i specialförbanden. Han har satt ihop och varit en del av grupper som har utfört uppdrag i konfliktzoner över hela världen. En av hans uppgifter vid specialförbanden var att röja bomber och minor. Och Jesper understryker att det faktiskt finns likheter mellan att röja bomber under specialoperationer och att skapa effektiva team på en arbetsplats. Båda dessa uppgifter kräver att man har ett pålitligt team.

I den dagliga verksamheten är det lätt att man fokuserar på prestation och på frågor som: hur mycket, hur långt, och så vidare. Jesper Berlin menar att fokus i det långa loppet bör vara på förbättring. Att vända sina svagheter till styrkor. Han har arbetat med utbildning och ledarskap hela sin karriär och upptäckt att det som verkligen betyder något är viljan att utvecklas.

Jesper är också en av profilerna i TV4:s succéprogram Elitstyrkans Hemligheter, där han medverkar som instruktör och programledare. Programmet har tilldelats det prestigefyllda priset Kristallen i kategorin “Årets dokusåpa”.

 

Föreläsningar med Jesper Berlin

Jesper Berlins föreläsningar tar avstamp från hans tid i det militära, där han har arbetat på många olika nivåer. Han berättar om sin syn på vad som krävs för att skapa ett bra team – hur man bygger ett team med ett gemensamt syfte.

Han talar om motivation, att vilja bli bäst. Hur sätter man mål och hur motiverar jag mig att fortsätta när det tar emot?
 

Exempel på föreläsningsteman:
  • Bättre varje dag! Hur skapar vi en kultur där vi tar eget ansvar för att jobba med ständiga förbättringar? Jesper berättar hur man arbetar med detta inom specialförbanden.
  • Föregångare Vad händer i en organisation när vi inte agerar som verkliga föregångare? Här får du konkreta tips som du kan ta med dig för att maximera potentialen i din organisation.
  • Team Hur går vi från en grupp av människor som jobbar på samma ställe till att vara ett team som gör varandra bättre? När insatserna är högre sätts teamet på prov. Jesper delar med sig av sina erfarenheter kring teamarbete, erfarenheter hämtade från miljöer som många av oss knappt kan föreställa oss.

 

Du får med dig:
  • Konkreta tips hur man skapar ett högpresterande team
  • Råd för att förhindra att ”Mission creepers”’ påverkar effektiviteten och resultaten i en organisation
  • Tips på hur man vänder svagheter till styrkor!

 

Jesper Berlin - föreläsare - Speakers&friends - pressbild  Jesper Berlin - föreläsare - Speakers&friends  Jesper Berlin - föreläsare - Speakers&friends

”Det spelar ingen roll om du ska träna mot ett speciellt mål eller driva ett företag, det handlar inte så mycket om att göra sakerna rätt – det handlar om att göra rätt saker!”

 

Länkar:

Intervju på TV4, Nyhetsmorgon –  om Elitstyrkans hemligheter

Trygghetspodden – Särskilda operationsgruppen (SOG) – Jesper “Bella” Berlin

 

 

Vill du lära dig att bygga framgångsrika team?
Kontakta oss på Speakers&friends och boka en föreläsning med Jesper Berlin!

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

Så bokar du Jesper Berlin

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Niklas Delmar

Magdalena Gerger

Vahid Zohali

Anders Lundin

Jesper Berlin - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Jesper Berlin

Vill du boka Jesper Berlinsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Jesper Berlin som föreläsare!