Hem / Föreläsare / Jesper Ek
Jesper Ek - Föreläsare - Föreläsning

Jesper Ek

Ledarskap i praktiken och att vända minus till plus

Jesper Ek är en uppskattad föreläsare både i Sverige och i Europa inom områdena ledarskap, teamutveckling och medarbetarengagemang. Han talar utifrån egna ledarskapserfarenheter av att vända teams engagemang och försäljning från minus till plus. Han har varit Nordisk Chef på Roche Diabetes Care och har själv över 20 års egen erfarenhet av ledarskap och management i företag som Pharmacia, Biovitrum och Roche.

Den som umgåtts en halvtimme med en femåring förstår snabbt det som psykologer, hjärnforskare och managementkonsulter ägnar ett helt liv åt att undersöka. Människor motiveras inte av vad. Vi motiveras av varför. Vi är biologiskt och kulturellt konstruerade för att leta efter mening i allting. Och hittar vi ingen mening så riskerar vi att tappa sugen. I bästa fall.

Näringslivet står inför en stor framtida utmaning. Men inte av de vanliga anledningarna – tuffare konkurrens och snabbare innovationstakt. De som ska befolka och leda företagen framöver bryr sig nämligen inte ett smack om bonusprogram och pensionsavtal. De vill vara en del i en verksamhet som är meningsfull på ett personligt plan. De företag som inte vet varför de finns och för vem kommer få dåligt med svar på sina platsannonser.

 

Resultatet kommer sist – Det är därför det kallas resultat.

När någon får i uppdrag att förändra en verksamhet blir det ofta sifferkalas – intäkter, kostnader och resultat hamnar i fokus. Men förändring börjar aldrig med resultatet. Förändring börjar alltid med människor. Som ny chef för Diabetes Care på Roche Diabetes Care i Sverige mötte Jesper Ek ett team som tappat sugen och en försäljning där botten gått ur. Men det var inget fel på vare sig produkterna eller strategierna. Problemet låg någon annanstans. Därför bad Jesper om att få lägga alla kalkyler åt sidan i 6 månader och ägna sig helt åt människorna. Tillsammans återupptäckte teamet sitt varför – som omsorgsfullt stuvats undan bland marginalkalkyler och produktfördelar. Resultatet det kom. Med råge. Detta utan att det tillkom några nya produkter och helt utan förändring i personalen. I en internationell medarbetarundersökning av 90 000 personer inom bolaget gick teamet från botten till toppen.

Jesper Ek är en uppskattad föreläsare i Sverige och Europa kring ledarskap och medarbetarengagemang. Han talar utifrån sina egna erfarenheter av att vända engagemang och försäljning från minus till plus. Jesper Ek är Nordisk Chef på Roche Diabetes Care och har över 20 års egen erfarenhet av ledarskap och management från Pharmacia, Biovitrum och Roche. Jesper skräddarsyr varje föreläsning med konkreta exempel från sin egen långa ledarerfarenhet och har föreläst för Lloyds of London, FRA, London Business School, PostNord och en rad läkemedelsföretag.

 

 

Pressbild – Jesper Ek

 

Har fått utmärkelsen Utmärkt föreläsare av vår samarbetspartner Di Close – Sveriges största chefsnätverk.

Close - utmärkt föreläsare - silver

Så bokar du Jesper Ek

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Andreas Carlsson

Ishtar Touailat

Fredrik Wikholm

Jesper Ek - Föreläsare - Föreläsning

Jesper Ek

Vill du boka Jesper Eksom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Jesper Ek som föreläsare!