Hem / Föreläsare / Jesper Rönndahl
Jesper Rönndahl - föreläsare - Speakers&friends - foto: Paul Lindqvist

Jesper Rönndahl

Ständigt aktuell komiker, föreläsare och konferencier

Jesper Rönndahl hittar med en unik charm och kvickhet det roliga i nästan alla situationer. Jesper är en riktig info-tainer!

Jesper Rönndahl känner ni igen från program som Institutet i P3, TV3′s Extra Extra eller På Spåret i SVT. Den sistnämnda vann han tillsammans med Elisabet Höglund både 2015 OCH 2016! År 2015 såg ni honom i sin slutsålda komiska föreställning ”Bildbevis” och under 2017 hade han premiär för sin nya föreställning vid namn ”Senaste nytt”.

Under 2018 medverkade Jesper som tävlande i ”På Spåret” för fjärde året samt var programledare för satirprogrammet ”Svenska nyheter” i SVT. År 2019 vann han Kristallen för Nyhets- och aktualitetsprogram. Jesper är nu även aktuell med humorserien Dips som går att se på SVT Play. Missa inte heller Jespers bok  ”Framtiden: en illustrerad guide” (den enda guide till framtiden du behöver).

 

Exempel på teman i Jespers repertoar

Problemlösning – The science way
Ifall du stöter på ett problem, vänd dig till det som inte gör något annat än löser problem: vetenskapen!

Hur ditt problem än ser ut kan du vara säker på att världens största tänkare har stött på ett större – och löst det! Och ifall de inte löst just det problemet har de gått vidare, löst något annat och blivit världsberömda. Ofta löser vi en svårighet på ett känslomässigt och kortsiktigt sätt, men vetenskapen går tvärtom ut på att hitta metoder och tekniker som kan upprepas i det oändliga – utan att för den sakens skull vara konventionella!

 

Kommunicera med djuren
Varför har vi människor så svårt att prata med varandra? Djuren klarar det ju alldeles utmärkt! Det är däggdjuren, fiskarna och insekterna som kan lära oss hur vi ska få någonting sagt. Vare sig du vill att publiken ska kommunicera tydligare, snabbare, roligare eller färgstarkare sitter djuren inne med lösningarna – lösningar som slipats och förfinats under miljoner och åter miljoner år.

Genom sketcher, dialoger, bilder och sånger, samt med ingående sakkunskaper i ämnet och tilltagna portioner humor, löser Jesper tillsammans med Anders ”Ankan” Johansson, svenskarnas kommunikationsproblem med världens naturligaste metoder.

 

Klimatlära 2.0
Är du nervös för att all is kommer att smälta och att din källare ska fyllas av vatten? Eller är du nojig för att din trädgård ska förvandlas till en öken? Vet du inte hur du ska förbereda dig för alla de där stormarna? Och hur ska det gå för Danmark? Men framför allt: går det att göra nåt för att undvika alltihop?

Vetenskapskomikern Jesper Rönndahl tar sig an mänsklighetens största stundande problem! Och han löser dem med med sin unika blandning av humor, allvar och sina egna kreativa uppfinningar.

 

 

Jesper Rönndahl - föreläsare - Speakers&friends - foto: Paul Lindqvist Jesper Rönndahl - föreläsare - Speakers&friends - foto: Marie Agerhäll Jesper Rönndahl - föreläsare - Speakers&friends - foto: Marie Agerhäll

Foto 1 – Paul Lindqvist, Foto 2 & 3 – Marie Agerhäll

 

Jesper kan bokas som

  • standupkomiker
  • konferencier/moderator
  • programledare
  • föreläsare
  • film/tv-medverkan
  • radioprogramledare.

 

Pressbild – Jesper Rönndahl (foto: Paul Lindqvist)

Så bokar du Jesper Rönndahl

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Johan Glans

Vill du boka Jesper Rönndahlsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Jesper Rönndahl som föreläsare!