Hem / Föreläsare / Jessica Norrbom
Jessica Norrbom - Föreläsning - Föreläsare

Jessica Norrbom

En vetenskaplig väg till bättre hälsa.

Jessica Norrbom är fysiolog, föreläsare och disputerad forskare på Karolinska Institutet. Hon föreläser  och forskar om inaktivitet och vetenskapligt förankrade effekter av träning på både lång och kort sikt. Med stöd av forskning föreläser Jessica om hur fysisk aktivitet skapar bättre prestationer, mindre stress och ett mer välmående arbetsklimat. 

Tillsammans med Maria Ahlsen har Jessica Norrbom skrivit läroboken Extremernas fysiologi (Studentlitteratur) och den populärvetenskapliga hälsoboken Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa (Fri Tanke förlag). Senaste boken från Ahlsen/Norrbom heter Frisk utan fusk (Fri Tanke förlag) utkom hösten 2019. Norrboms senaste publikation är författad tillsammans med Carl-Johan Sundberg, den heter ”Stark hela livet” och ger insikter i och kunskap kring hur du uppnår bättre ork, minne, mående och hälsa med fysisk aktivitet.

Jessica har undervisat och föreläst mycket de senaste 15 åren, både på högskolenivå och för företag och olika organisationer. Hon har även på senare tid medverkat som expert i tidningar och Tv-program och en rad olika arrangemang för att sprida kunskap om forskning samt vad som händer i kroppen när man är fysiskt aktiv. Jessica har på senare tid gjort uppskattade föreläsningar för exempelvis Schibsted, Investor, Forum Värmland, Region Östergötland och 3M.

Hon är disputerad i fysiologi och forskar inom molekylär arbetsfysiologi. Hennes forskargrupp undersöker hur gener och proteiner kopplade till bland annat mitokondriell nybildning uttrycks och regleras i samband med enstaka träningspass och längre tids träning. Jessica Arbetar även med en studie på patienter med bröstcancer som tränar under pågående behandling.

Jessica kan självklart anpassa föreläsningarna till den aktuella målgruppen. Hon har stor vana att prata om forskning inom hälsoområdet och vad det innebär, effekter av träning både på kort och lång sikt – både med avseende på hälsa och prestation, stress och mycket mer.

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion och för att boka Jessica Norrbom som föreläsare!

Pressbild

Så bokar du Jessica Norrbom

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Niklas Delmar

Kristina Paltén

Rune Larsson

Jessica Norrbom - Föreläsning - Föreläsare

Jessica Norrbom

Vill du boka Jessica Norrbomsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Jessica Norrbom som föreläsare!