Hem / Föreläsare / Joakim Eklund
Joakim Eklund - Boka föreläsning

Joakim Eklund

Spel – en förändringskatalysator att räkna med.

Joakim Eklund är pionjär inom spelifiering (gamification). Under drygt två decennier har han tillsammans med andra visionärer skapat digitala spel för utbildning, information, marknadsföring och underhållning. Titlar som spelats av miljontals människor.

Fler än en miljard människor på jorden spelar spel regelbundet – för många är det en livsluft de inte kan vara utan. Men vad är det hos spel som attraherar så mycket att det hos vissa blir nästan till en drog? Och hur kan denna kraft användas i andra syften än ren underhållning – exempelvis för att utbilda hjärtspecialister, marknadsföra burritos eller informera nyanställda om företagets värdegrund?

Det berättar Joakim Eklund gärna om. Efter mer än 20 år i spelbranschen, de senaste åren som konceptutvecklare på den prisbelönade spelstudion Hello There, har Joakim erfarenhet från över 150 spelprojekt. Många framgångsrika, men också en och annan nitlott.

Under kortare och mer intensiva inspirationspass föreläsare Joakim om spelifiering som begrepp och verktyg samt om hur framtiden kan komma att se ut med teknologier som VR, AR, AI och hologram med mera.

Joakim håller även gärna heldags-workshops där syftet är hjälpa företag att komma underfund med hur spel skulle kunna användas i den egna organisationen.

Några punkter i en sådan workshop:

  • Spel som verktyg
  • Så går det till att ta fram ett spel
  • Spelgenrer som passar bäst för utbildning eller marknadsföring
  • Fallgropar
  • Teknikval
  • Tips kring marknadsföring

Pressbild.

Så bokar du Joakim Eklund

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Bo Dahlbom

Mattias Hansson

Per Holknekt

Anna Kinberg Batra

Joakim Eklund - Boka föreläsning

Joakim Eklund

,

Vill du boka Joakim Eklundsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Joakim Eklund som föreläsare!