Hem / Föreläsare / Johan Lindahl
Johan Lindahl - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Johan Lindahl

Från bra till världsklass!

Johan Lindahl är en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom försäljning, ledarskap och självledarskap. Sedan 2015 har han genomfört mer än 1600 föreläsningar och utbildningstillfällen – fler än 350 företag och över 35 000 deltagare har redan tagit del av hans inspirerande och lärorika koncept.

Johan Lindahl är utbildad fil.mag i beteendevetenskap och har arbetat i över 20 år med försäljning, ledarskap och marknadsföring, varav åtta år som företagsledare. Han har bland annat varit marknadschef på IFK Norrköping, samt skandinavisk compliance chef och försäljningschef på det amerikanska läkemedelsföretaget Eli Lilly. Johan är certifierad i GDQ och utbildad IDI-handledare.

Johan är också författare till två storsäljande böcker. Framgångsrik Försäljning – Från bra till världsklass är en bok för alla som träffar kunder, oavsett om man ser sig själv som säljare eller inte. Den riktar sig lika mycket till receptionister, butiksbiträden, vårdpersonal, revisorer och vaktmästare som till säljare, försäljningschefer och marknadschefer. Boken Framgångsrikt Ledarskap – Allt handlar om människor är för dig som vill maximera teamets förutsättningar och inspirera och utveckla dina medarbetare.

 

Föreläsningar med Johan Lindahl

Johan Lindahl genomför inspirationsföreläsningar och utbildningar inom

  • Försäljning
  • Ledarskap
  • Självledarskap
  • Hur du blir en vinnare i en föränderlig värld
  • Hur du blir ditt bästa jag
  • Service och kundnöjdhet

Föreläsningarna vänder sig till alla typer av företag och organisationer som vill inspireras, fylla på med energi och utvecklas, och är utmärkta inslag till exempel på företagkick-offs, konferenser och kundevent.

Johan blandar teori med filmklipp, reflektionsövningar och inte minst humor. Han skräddarsyr alltid föreläsningens tidsåtgång, upplägg och innehåll utifrån kundens önskemål. Det är ni som kund som sätter ramarna.

 

Johan Lindahl - föreläsare - Speakers&friends Johan Lindahl - föreläsare - Speakers&friends Johan Lindahl - föreläsare - Speakers&friends

 

“Digitalisering och den generella teknikutvecklingen har på kort tid drastiskt förändrat människors beteende och vårt sätt att kommunicera med varandra. Spelplanen och förutsättningarna har förändrats och fortsätter att förändras. Det som tidigare var en konkurrensfördel är nu en hygienfaktor. Men oavsett företag och bransch så handlar allt fortfarande om människor. Min drivkraft och mitt syfte är därför enkel. Jag skapar beteendeförändringar, bygger starka team och utvecklar människor till sina bästa jag.”

 

Utbildningar i beteendeförändring och resultatförbättring

Förutom inspirationsföreläsningar tillhandahåller Johan Lindahl längre beteendevetenskapliga utbildningar inom försäljning och ledarskap.

 

Framgångsrik försäljning

Denna utbildning i försäljning, bemötande och kundnöjdhet riktar sig till alla som jobbar med externa eller interna kunder.

Det övergripande syftet med Framgångsrik Försäljning är att ge deltagarna den insikt, energi och de konkreta verktyg de behöver för att skapa varaktiga beteendeförändringar och bli en vinnare i en föränderlig värld. I slutändan handlar det om att nå en ökad försäljning, nöjda kunder och en hög kundlojalitet.

Grundutbildningen består av fyra utbildningssteg med en möjlighet till skräddarsydd fortsättning. Efter kundens behov och önskemål kan utbildningen även förkortas samt genomföras i form av inspirationsföreläsningar.

 

Framgångsrikt ledarskap

Detta ledarskapsprogram vänder sig för chefer och ledningsgrupper.

Den beteendevetenskapliga aspekten av ledarskapet utgör den röda tråden genom hela utbildningen. Hur du inspirerar människor och får dem med dig istället för emot dig, hur du bygger starka team och utvecklar varje medarbetare till sitt bästa jag. Syftet är också att skapa en gemensam plattform där chefer och ledningsgrupp är överens om vad man är överens om – att man ser samma saker och jobbar i samma riktning.

Under utbildningen varvas teori med reflektionsövningar och workshops. Längden på utbildningen är fem utbildningsdagar under 6-12 månader.

 

Johan Lindahl - föreläsare - Speakers&friends Johan Lindahl - föreläsare - Speakers&friends Johan Lindahl - föreläsare - Speakers&friends

 

Referenser i urval:

“Vårt mål är att vara bäst på kundbemötande, både idag och i morgon. Samarbetet med Johan Lindahl har sen första stund varit energigivande, utvecklande och alltid fört oss framåt. Vi har tillsammans med våra medarbetare och ledningsgrupper haft 100% fokus på utveckling, både som individ, ledningsgrupp och som team. Koncepten som Johan har (Framgångsrik Försäljning & Framgångsrikt ledarskap) och som vi arbetat med under flera år är lätta att ta till sig, lätta att arbeta med och framför allt fick vi bra verktyg att använda framåt. Jag rekommenderar verkligen Johan Lindahl om du vill förändra mindset och utvecklas som individ, team och företag.”
/ Robert Bohlin, Regionchef, Mio/Ols Möbler

 

”Johan är en superengagerad leverantör han bryr sig på riktigt och det känns som han jobbar på vårt företag. Johan överträffar alltid mina förväntningar och gör det där lilla extra i varje uppdrag. Johan är pålitlig och omtänksam samt väldigt ärlig och ger mig och min organisation rak och tydlig feedback på vad vi kan förbättra.”
/ Robert Lantz, VD och ägare, PLW Gruppen

 

“Investeringen i ledarskapsutbildning med Johan Lindahl, för våra ledare, är en av de mest välplacerade insatser vi gjort. Det har gett ledarna de verktyg och kunskaper de behöver för att ta itu med utmaningar på ett respektfullt och effektivt sätt samtidigt som de kan stödja sina team och uppnå bästa möjliga resultat.
Johan Lindahl har hjälpt oss som organisation att förbättra våra ledarskapsfärdigheter. Han har tydligt bidragit till att omforma vår kultur och syn på ledarskap. Johan har förmedlat kunskap och verktyg som ökat ledarnas kapacitet att sköta sin dagliga verksamhet, att öka sin förmåga att skapa adekvat kommunikation inom teamet och utveckling inom sitt område samt att ge gästerna den högsta kvaliteten på deras vistelse. Det är en långsiktig investering med varaktiga resultat som hjälpt oss att stärka vår ställning på marknaden och att utveckla våra hotell på ett långsiktigt och hållbart sätt.”
/ Susanne Åhlund, VD, Meholmen Hotell AB

 

”Johan är ett fantastiskt bollplank i vår utvecklingsprocess. Hans energi, entusiasm och engagemang smittar av sig och han har ett genuint intresse av att få varje medarbetare att växa.”
/ Mikael Bohman, VD, Sparbanken Västra Mälardalen

 

 

Kontakta oss på Speakers&friends för att boka en föreläsning med Johan Lindahl
– och skapa resultat i världsklass!

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

Pressbild 3

Pressbild 4

 

Så bokar du Johan Lindahl

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Maddy Savage

Mikael Andersson

Karin Tenelius

Chris Pettersson

Johan Lindahl - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Vill du boka Johan Lindahlsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Johan Lindahl som föreläsare!