Hem / Föreläsare / Johan Lundberg
Johan Lundberg - föreläsare - Speakersandfriends

Johan Lundberg

Det positiva ledarskapet.

Johan Lundberg är psykologen och föreläsaren som brinner för att sprida kunskap om vad som skapar lycka och välmående. I mer än 10 år har han arbetat över hela världen med att hjälpa individer, grupper och företag att utvecklas och må bra. I sina föreläsningar översätter han den senaste lyckoforskningen till inspirerande och konkreta tips för hur vi kan känna mer lycka – på jobbet och på fritiden.

Johan Lundberg arbetar som psykolog, föreläsare och konsult för att lägga en grund för positiv förändring. Hans föreläsningar är inspirerande men innehåller också alltid konkreta tips och övningar som deltagarna kan använda direkt. Han delar generöst med sig av sina erfarenheter från att ha arbetat både på barnhem i Kambodja och i board rooms i Shanghai – alltid med ett leende. Johan har arbetat i mer än 10 länder med kunder som HM, IKEA och Vattenfall. Han har gett ut boken  ”Handbok i Mentorskap” och är expert inom området positiv psykologi.

Nedan några exempel på teman som Johan Lundberg föreläser om:

Lyckopsykologi på jobbet – i medgång och motgång

Ungefär en fjärdedel av vår lycka kommer från hur vi har det på jobbet. Då är det inte konstigt att vi påverkas av medgång och motgång på jobbet. Men forskningen visar samtidigt att vi kan träna lycka! Få kunskap och verktyg från lyckopsykologin för att hjälpa dig och dina kollegor – i medgång och motgång.

Kan vi arbeta oss lyckliga?

Kan man bli lycklig av att jobba? Forskning visar att ungefär en fjärdedel av vår lycka kommer från just vårt arbete. Vår lycka beror ungefär lika mycket på vår arbetsmiljö som på oss själva, eftersom lycka går att träna. Välkommen på en upptäcktsfärd i lyckopsykologins värld och få verktyg för att öka din och dina kollegors lycka på arbetet.

Optimist javisst!

Är glaset halvfullt eller halvtomt? Rädslan och brist på självförtroende kan ibland förlama en hel organisation. Genom att bli mer optimistiska kan vi frigöra handlingskraft från varje medarbetare och hela organisationen för att få fart mot målen. Med enkla exempel visar Johan hur vi kan öva optimism i vardagen samtidigt som vi undviker det naiva positiva tänkandet.

Hjälp din olyckliga hjärna

Grå vardag, alla problem och ditt senaste misslyckande. Vår hjärna är tyvärr programmerad till att få oss att fokusera på det negativa i livet. Så hur hjälper du idag dig själv till att uppmärksamma alla glädjeämnen, framsteg och dina egna styrkor? Johan tar med dig på en upptäcktsfärd  i positiv psykologi och forskningen kring vad som gör oss lyckliga och får oss att må bra. Du får tips på hur du kan hjälpa dig själv till att känna mer lycka, optimism och meningsfullhet – allting baserat på den senaste psykologiska forskningen!

Det positiva ledarskapet

Motivation istället för kontroll, lycka istället för stress! Hur kan man som chef använda den senaste psykologiska forskningen för att få medarbetare och arbetsgruppen att frodas? Hur kan man bygga en organisation som skapar lyckliga medarbetare? Allt detta och lite till får du svar på under en inspirerande föreläsning om det positiva ledarskapet.

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för mer info om Johan Lundberg som föreläsare! 

Pressbild – Johan Lundberg.

 

Så bokar du Johan Lundberg

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Angela Ahola

Kajsa Balkfors

Håkan Ericson

Johan Lundberg - föreläsare - Speakersandfriends

Johan Lundberg

Vill du boka Johan Lundbergsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Johan Lundberg som föreläsare!