Hem / Föreläsare / Johan Norén
Johan Norén - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Johan Norén

Vårda det friska!

På sina föreläsningar delar Johan Norén med sig av kunskap och tankar bland annat om inspiration och motivation samt om hur man hanterar hög arbetsbelastning, stress och höguppsatta mål med bevarat välmående och starka team. Johan talar om eget ansvar, vikten av friskfaktorer och arbetsglädje. Och han skräddarsyr alltid sina föreläsningar efter kundens behov.

Johan Norén är en internationell föreläsare och coach med kunder i Norden och i USA. Han har blivit anlitad av H&M, Ikea, Karolinska sjukhuset, regeringskansliet, Volvo med flera. Johans föreläsningar belyser föredelar av fysisk aktivitet som finns för vår hjärna och betydelsen av att vårda det friska.

Med en utebliven dröm om att bli professionell ishockeyspelare började Johan Norén i ung ålder intressera sig för coachning, mental träning samt ledarskap. Idag är han en mycket omtyckt föreläsare och hans förmåga ligger i att ha hög empati och fingertoppskänsla i att vara lyhörd. Johan lyssnar in kundernas specifika utmaningar, för att därefter skräddarsy och översätta föreläsningarnas innehåll till kundens perspektiv för att möta dess interna utmaningar.

Efter mer än 30 års intresse för ledarskap, 15 års erfarenhet av coachning och åtta år som föreläsare, samt med nästan tre års egen upplevd erfarenhet av att vara sjukskriven med tillhörande rehabilitering, är Johan Norén ofta en brygga i att möta elefanten i rummet och att utmana det som skaver. Han kan hjälpa er att bryta negativa processer, rikta om fokus och lyfta fördelarna i olika frågor. Han kan skapa kontext av det obekväma genom att vara tydlig, smidig samt genom att vara relevant i varje sammanhang.

Johan Norén har varit nominerad till årets talare och är uppskattad i flertalet sammanhang där man vill skapa samsyn och ökad teamkänsla, få individer och arbetslag att stärka och ta vara på de interna resurserna samt rikta kraft och energi åt en fördelaktig riktning.

 

Föreläsningen ”Träna för hjärnan”

Denna inspirationsföreläsning handlar om fördelar av fysisk aktivitet som finns för vår hjärna och betydelsen av att vårda det friska. Johan Norén belyser stressorer, symptom på stress och sannolika konsekvenser av långvarig stress. Han hjälper deltagarna att utbilda sig själv om hur de kan förebygga stressrelaterad ohälsa och bibehålla en hög produktivitet över tid.

Johan ger svar på frågor såsom:

  • Hur kan vi må bra, öka produktiviteten och spara tid genom att förstå mekanismen i förändrade beteenden av stress och dess långsiktiga konsekvenser?
  • Varför blir man sjuk av långvarig stress och hur kan man förhindra detta i tid?
  • Hur kan man ta sig tillbaka till livet ifrån konsekvenserna av stressrelaterad ohälsa?
  • Hur kan du genom aktiva val och beslut leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation?

Du får exempel, metoder, alternativa tankar och förhållningssätt för att du som privatperson samt i rollen på din arbetsplats bättre ska kunna förebygga stress och ohälsa. Med dessa verktyg får du som lyssnar ökad kunskap och förståelse för att tidigt upptäcka signaler på obalans hos dig själv och dina medarbetare.

Målsättningen är att du efter föreläsningen ska

  • känna mindre press som skapar stress
  • skapa en ökad motivation samt ökad beslutsamhet i att anta dina egna utmaningar
  • känna dig stärkt i dig själv och att du i rollen på din arbetsplats slutar att acceptera stress som ett positivt inslag i vardagen

Föreläsningen passar hela personalen oavsett befattning, men kan riktas till specifik målgrupp om det önskas.

 

Mer om Johan Norén

Johan Norén är delaktig i flertalet företag och deras friskvårdssatsningar där man aktivt eftersträvar en hög och lång hållbarhet samt hög produktivitet tillsammans med ett långsiktigt välmående.

Företags friskvårdssatsningar som Johan varit engagerad i, och där det skapats samband mellan gemensam fysisk aktivitet till föreläsningar, är bland annat Polismyndigheten, Refune Music Group AB, Stockholmshem AB, Indiska Magasinet AB, Addnature AB, Schibsted Media Group och Svenska Dagbladet. Syftet med dessa satsningar är att skapa balans mellan höga prestationer och en långsiktigt hållbar hälsa.

Johan Norén har också varit involverad i Goodsport, ett sportsligt samhällsprojekt vars syfte är att skapa integration och ett bättre samhälle med idrott som verktyg. Stiftelsen Goodsport fick i direktsändning på Idrottsgalan 2019 ta emot priset Årets Peppare av Hans Kungliga Höghet Prins Daniel.

”Johan Norén har under fyra år varit en del av Goodsports sportsliga samhällsprojekt skolträffen. Johan har med sin bakgrund och erfarenhet fångat barnen på ett väldigt speciellt sätt. Johan har föreläst och lett samarbetsövningar och som bygger på tillit och respekt och som har lett till att över 3000 barn och ungdomar i åldrarna 7-14 år har skapat nya vänskapliga band och fått utmana sig själva.” /Marie Forsberg, nationell projektledare Goodsport

 

Johan Norén - föreläsare - Speakers&friends  Johan Norén - föreläsning - Speakers&friends  Johan Norén - föreläsare - Speakers&friends

 

Kontakta oss på Speakers&friends och boka en inspirerande och motiverande föreläsning med Johan Norén!

 

Utdrag ur referenslista:

”Jag har hört många stressföreläsningar men den här var av ett annat slag. Johan höll oss i publiken i ett järngrepp och gav en hel del aha-upplevelser som man inte själv tänker på när man springer fram i 180 km/h i ekorrhjulet. Han är väldigt engagerad och karismatisk och enkel att ha att göra med som bokare. Högsta betyg!”
Katarina Håkansson, Praktikertjänst

”Johan Norén har hållit i briljanta föreläsningar hos oss på temat ’Hållbara medarbetare’. Jag kan varmt rekommendera honom både som föreläsare och bollplank kring att utveckla arbetsglädje och en hållbar arbetsplats där alla medarbetare får bli sina bästa jag. I sina föreläsningar delar Johan med sig av både egna erfarenheter, praktiska råd och goda exempel. Han har ett härligt engagemang och varvar sina inspirerande och träffsäkra föreläsningar med egen tid för reflektion för att vi alla ska kunna utveckla vårt självledarskap men även omtanke mot varandra. Vi ser med förväntan fram mot vårt fortsatta samarbete.”
Martin Nossman, CEO Collector Bank AB

”Johan Norén föreläste för all personal inom äldreomsorgen i Halmstad kommun hösten 2022. Temat var Arbetsglädje och hållbarhet. Inför föreläsningarna var Johan mycket inlyssnande för att fånga våra behov och nå medarbetarna på rätt sätt. Föreläsningarna blev väldigt lyckade och innehöll både allvar, fakta, tips och råd samt humor. Han bjöd mycket på sig själv och skapade en god energi och stämning med sin publik. Vi kan varmt rekommendera Johan som föreläsare och skulle gärna anlita honom igen.”
Sirpa Göransson, HR-utvecklare, Halmstads kommun

”Johan var helt fantastisk! Vi har aldrig haft så högt engagemang under en digital föreläsning tidigare. Han har förmågan att konkretisera, intressera och skapa igenkänning på ett otroligt sätt, baserat på den information vi tidigare har delat med honom. Det var både skratt, gråt och otrolig motivationsboost som skickades till våra medarbetare. Fantastiskt är det enda vi kan säga. Otroligt bra! Återigen TACK!!!!”
Jenny Molander, HR Business Partner Carlsberg Sverige AB

”Johan gav oss på Länsförsäkringar Skåne två dagar med mycket skratt, engagemang och eftertanke.Vi bjöds på en gripande, personlig och genuin föreläsning som har en stor igenkänningsfaktor där skratten blandas med allvar och reflektion över sitt eget beteende. Det är en fin förmån att få lyssnat på Johan och han berörde oss på många plan. Vårt arbete fortsätter inom organisationen och vi har fått många konkreta verktyg att använda oss av i vår strävan efter att bli en ännu friskare arbetsplats. Många av våra chefer och medarbetare har efter dessa dagar återkopplat att detta var den bästa föreläsningen av alla. Tack Johan, vi ger honom såklart de allra bästa rekommendationerna.”
Sofie Ferm, HR Business Partner Länsförsäkringar Skåne

 

Länkar:

Podcast av Johan Norén och Rickard Nordstrand – Träna för hjärnan

YouTube-film – Om Goodsport och integrationsprojektet Skolträffen

 

Pressbild – Johan Norén 

Så bokar du Johan Norén

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Amelia Adamo

Rebecka Carlsson

Sofia Norgren

Rickard Sjöberg

Vill du boka Johan Norénsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Johan Norén som föreläsare!