Hem / Föreläsare / Johann Lang
Johann Lang - Föreläsning

Johann Lang

Biodling, pollinering, honung och biprodukter.

Johann Lang – verksam sedan 70-talet inom svensk hobby- och yrkesbiodling tar oss med på en spännande resa där han berättar om binas ovärderliga roll i ekosystemet.

Till yrket är Johann Lang tecknare, fotograf, författare och studieledare som producerat en mängd informationsmaterial om bin, biodling och honung. Som studieledare i biodling har Johann utbildat 100-tals biodlare och han föreläser även på skolor, kulturevenemang, hos biodlare- och trädgårdsföreningar.

Bin och biodling har en given plats i självhushållet, på gårdar och lantbruk i villaträdgården såväl som stadens parker och stadsodlingar. Johann berättar om biodlingens betydelse och förutsättningar i Sverige och Norden såväl som Nya Zeeland, Polen, Sicilien, Sydafrika och Kuba.

Johann är fotograf och tecknare för boken Bin till nytta och nöje – Sveriges mest sålda kurs- och inspirationsbok i biodling sedan 90-talet. I sin andra bok, Honung, har Johann samlat fakta, recept och tips hur man kan använda binas biprodukter. Binas surr i blommorna ger oss löften om sommarens rikedom av bär och frukt. I generationer har människan använt honung i matlagning och i husapoteket. Johann berättar om det naturliga livsmedlet och binas ovärderliga roll i ekosystemet.

Provsmakning av svensk sorthonung är ett populärt inslag i Johanns föreläsningar. Sorthonung, unik honung från blomsort, region och säsong, är något som Johann brinner extra mycket för. Han har länge arbetat för ökad produktion, efterfrågan och medvetenhet hos honungskonsumenterna.

Via inspirations- och pr-sidorna ALLT OM BIODLING och ALLT OM HONUNG levereras lättillgänglig information om biodling och biprodukter till allmänheten. På youtube.com/alltombiodling får tittarna följa med i den egna biodlingen såväl som studiebesök hos Sveriges hobby- och yrkesbiodlare.

Johanns föreläsningar kan anpassas för olika inriktingar vare sig det gäller bin, biodling, pollinering, honung, bivax, bipollen och propolis.

Pressbild

Så bokar du Johann Lang

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Folke Rydén

Johann Lang - Föreläsning

Johann Lang

Vill du boka Johann Langsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Johann Lang som föreläsare!