Hem / Föreläsare / Johanna Wickström
Johanna Wickström - föreläsare - Speakers&friends

Johanna Wickström

Yinyoga och mindfulness ger mindre stress och en friskare kropp

Johanna Wickström är utbildad yogalärare inom flera typer av yoga: yinyoga, virya och vinyasa. Hon är även författare till boken Yinyoga: Mindre stress och en friskare kropp som kom ut på Norstedts förlag 2019.

I vårt liv behöver vi både yin och yang för att vara balanserade, lyckliga och må bra. Om du bara har yang, det vill säga är konstant aktiv, presterar och planerar, kommer du till slut att krascha. Du behöver också yin: att stanna upp, mysa och hitta tid och rum där du kan vara dig själv utan att prestera. Allt detta tar Johanna Wickström fasta på i sin bok om yinyoga (Yinyoga – Mindre stress och en friskare kropp), i yogaundervisning och under sina föreläsningar. Här får du inspiration till träning som ger en starkare kropp men också tid för tankar och reflekterande.

Mindfulness är ett sätt att vara medvetet närvarande. Du kan själv styra vart du riktar din uppmärksamhet. Det är nära kopplat till de mentala delarna man övar på i praktiken när man utövar yinyoga. På det sättet hänger mindfulness och yinyoga ihop, många upplever att det är lättare att träna på mindfulness genom yinyoga där man kan fokusera på både tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser i en position. Yinyoga är en lugnare typ av yoga där du stannar i varje position länge. Praktiken är skapad för att sträcka ut och stärka kroppens fascia (bindväv) på djupet. Metoden är enkel men kraftfull, och hjälper inte bara kroppen att komma i form på ett unikt sätt utan ger även stark mental träning.

 

Föreläsningar med Johanna Wickström

Johannas föreläsningar kan sättas ihop på olika sätt men innehåller alltid något praktiskt moment i form av meditationsövningar och/eller yinyogapositioner. Hon berättar om vad mindfulness och yinyoga är, hur och varför de fungerar. Utöver tal och kortare smakprover på mindfulness och yoga syr Johanna även ihop skräddarsydda pass för olika behov och med olika tema beroende på målgrupp.

Yinyogan, som snabbt blivit en väldigt populär form av yoga, passar alla, från nybörjaren till den avancerade och alla åldrar.

 

Mer om Johanna Wickström

Johanna Wickström är utbildad yogalärare inom flera typer av yoga: yinyoga, virya och vinyasa. Hon började meditera och praktisera mindfulness i ung ålder och har haft det i sitt liv sedan dess. Efter att ha prövat många olika sorters yoga fann hon sin hemvist inom yinyogan, på grund av dess starka meditativa inslag. Hon håller klasser i yinyoga på flera ställen i Stockholm och även företagsyogapass samt föreläsningar.

Utöver att arbeta med yoga är hon även konsult inom AI och robotisering. Livet i konsultvärlden har fått henne att inse hur viktigt och hjälpsamt det är att få in praktiken även på kontor. Många högpresterande personer som gör karriär har konstant stresspåslag och behöver över än allt annat mer inslag av yin i livet.

Så bokar du Johanna Wickström

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Annelie Pompe

Leila Söderholm

Klas Hallberg

Kristina Paltén

Johanna Wickström - föreläsare - Speakers&friends

Johanna Wickström

,

Vill du boka Johanna Wickströmsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Johanna Wickström som föreläsare!