Hem / Föreläsare / Jonas Eriksson
Jonas Eriksson - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Jonas Eriksson

Sveriges mest framgångsrike fotbollsdomare

Jonas Eriksson är utan tvekan en fotbollsdomare i den absoluta världstoppen. Under sina 30 år som domare har han dömt matcher i såväl Allsvenskan som i VM, EM och Champions League. Samtidigt har han kombinerat sin karriär inom fotbollen med en minst lika framgångsrik karriär som entreprenör. Jonas är också en mycket efterfrågad och uppskattad föreläsare inom områden som beslutsfattande, företagande och ledarskap.

Jonas Eriksson har genom åren rönt stor framgång i det han har tagit sig för. Han har bland annat blivit utsedd till årets domare vid svenska fotbollsgalan och blivit rankad till en av Europas bästa domare. Han är en driven affärsman och entreprenör som är involverad i många projekt, och har i flera branscher startat, byggt upp, drivit och sedan sålt bolag med stor framgång. Han är en erfaren och erkänt föreläsare och var nominerad till Årets talare – Genombrott 2018.

Jonas Eriksson är även författare till biografin ”Korthuset: En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen” (2021). I boken berättar han öppet om den ensamma vägen till toppen och de enorma krav som ställs på elitskiktet av domare.

Jonas Eriksson syns ofta i media, och har medverkat exempelvis som expertkommentator på TV-rutan under fotbolls-EM och -VM, tävlat i På Spåret och varit en av investerarna i programmet Draknästet på SVT. Han har också varit sommarpratare på Sveriges Radio.

 

Jonas Eriksson - föreläsare - Speakers&friends - pressbild Jonas Eriksson - föreläsare - Speakers&friends - pressbild Jonas Eriksson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Speakers&friends - bnw

 

Föreläsningar med Jonas Eriksson

Jonas Eriksson föreläser om entreprenörskap, ledarskap i näringslivet och ledarskap i pressade situationer.

Genom sina unika egenskaper och erfarenheter har Jonas ett brett och extraordinärt perspektiv på ledarskap och kommunikation. Han kan berätta hur man agerar chef för Zlatan, Messi, Ronaldo och de bästa fotbollsspelarna i världen – men även hur man bygger framgångsrika företag med vinnarkultur.

Parallellt med att som envis entreprenör bygga företag, lyckades Jonas Eriksson nå världstoppen i fotboll. Därför kan han på ett personligt sätt berätta om likheterna att skapa ett team på arbetsplatsen och ett team på planen – där det gäller att våga ta beslut, sälja in dem och klara pressen när 22 spelare, 75 000 åskådare och flera hundra miljoner TV-tittare tycker han har gjort fel.

Under föreläsningen tar Jonas Eriksson er med till en värld där möten med de stora stjärnorna är vardag, där alla beslut granskas i detalj, där pressen är enorm och där ett enda misstag kan avsluta karriären.

Jonas berättar historien om varför han valde att skaffa sig det han beskriver som ”världens svåraste jobb”, trots att han egentligen inte behöver jobba mer i hela sitt liv. Han berättar hur man klarar av att ta beslut under extrem stress, samt hur man får superstjärnorna på planen att se honom som den naturliga ledaren.

Man behöver inte ha minsta intresse av fotboll för att ryckas med i Jonas Erikssons föreläsningar! De är fyllda med spännande historier, träffsäkra paralleller mellan ledarskapet i näringslivet och i idrotten, samt aktuella ämnen såsom internationell kommunikation, konflikthantering, teambuilding, inspiration och personlig utveckling.

 

Med utgångspunkt från sin parallella karriär som entreprenör berättar Jonas Eriksson om vikten av att

  • bygga ett lag
  • samarbeta
  • lära sig av sina misstag
  • våga ta beslut
  • och lära sig av de beslut man tar oavsett om det är rätt eller fel

 

Efter att ha lyssnat på Jonas Eriksson kommer du få med dig en stor dos av glädje och inspiration samt ovärderliga tips på hur man vågar ta beslut och hur man lär sig analysera besluten för att bygga framgångsrika företag.

 

Jonas Eriksson - Pressbild - Speakers&friends

 

Kontakta oss på Speakers&friends och boka en spännande och inspirerande föreläsning med Jonas Eriksson!

 

Pressbild – Jonas Eriksson

 

Så bokar du Jonas Eriksson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Björn Sundin

Navid Modiri

Carl Erik Herlitz

Anders Hansen

Jonas Eriksson - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Jonas Eriksson

Vill du boka Jonas Erikssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Jonas Eriksson som föreläsare!