Hem / Föreläsare / Jonas Hassen Khemiri
Jonas Hassen Khemiri - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Jonas Hassen Khemiri

Språk, makt och identitet

I sina inspirerande föreläsningar berättar han om olika aspekter av språk, makt och identitet. Humor blandas med allvar när Jonas Hassen Khemiri berättar om sin uppväxt i en familj där det talades tre olika språk – arabiska, franska och svenska. 

Vad händer när människor befinner sig i språkliga miljöer som de inte känner sig hemma i? Hur kan språk användas för att skapa trygghet? Vilket är svenskans fulaste ord? Utifrån sitt författarskap och sin bakgrund på Handelshögskolan ger Jonas en rad tips på hur man kan väcka sin språkliga nyfikenhet. Plötsligt fylls vårt språk av nya dimensioner. Vad händer om man försöker sammanfatta det svenska språket med tio fantasiregler? Hur många svenska ord kan vi hitta med fågelursprung? 10? 20? 30? En varning utfärdas för alla som vill klamra sig fast vid idén om att vårt språk skulle vara enkelt sammanfattningsbart!

Jonas Hassen Khemiri, född och bosatt i Stockholm, är en av våra mest hyllade författare och föreläsare. Första romanen Ett öga rött kom 2003 och tilldelades Borås Tidnings debutantpris. Andra romanen Montecore fick bland annat Sveriges Radios romanpris och Tidningen Vi:s litteraturpris. Våren 2013 skrev han ett öppet brev som blev en Sveriges mest länkade texter på nätet någonsin och som senare publicerades i New York Times. Khemiris fem romaner är översatta till fler än trettio språk och hans pjäser spelas världen över. 2015 tilldelades han Augustpriset för romanen Allt jag inte minns. I femton år har Khemiri kombinerat sitt författarskap med föreläsningar om språk och makt, identitet och skrivande, kreativitet och mod.

Khemiris sjätte pjäs, ≈ [ungefär lika med], hyllades av kritiker, spelades för utsålda hus.

Exempel på föreläsningar:
• Allt jag inte minns – om vänskap, våld och glömda minnen (utifrån Khemiris senaste roman).
• 1000 sorters svenska – nya ord, nya världar.
• Globaliserade ord – Khemiri talar om utmaningen i att förändra invanda tankemönster.
• The challenge of översättning – om vad som händer när klassiska verk färdas över tid och rum.
• Texterna som räddade mitt liv – Khemiri berättar om hiphop-texterna, romanerna, pjäserna och pekböckerna som förändrade hans liv. Inklusive musikexempel och högläsning.

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion eller för att boka Jonas Hassen Khemiri som föreläsare!

Så bokar du Jonas Hassen Khemiri

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Stefan Einhorn

Farida Rasulzada

Karin Otterbjörk

Mattias Goldmann

Jonas Hassen Khemiri - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Jonas Hassen Khemiri

Vill du boka Jonas Hassen Khemirisom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Jonas Hassen Khemiri som föreläsare!