Hem / Föreläsare / Jonna Nyberg
Jonna Nyberg - föreläsare - Speakers&friends - foto: Jesper Anhede - profilbild

Jonna Nyberg

En av Sveriges främsta retoriker

Jonna Nyberg är retorikkonsulten som för tio år sedan startade sin verksamhet Retorikverkstaden. Med säte i Skövde reser hon runtom i Sverige och inspirerar till en socialt hållbar arbetsplats med en bred repertoar av föreläsningar. Hon är en flitigt anlitad föreläsare inom kommunikation, arbetsmiljö och personlig utveckling. Hennes äkthet, kompetens och mänskliga sätt att föreläsa på har gjort henne till en av de främsta retorikerna i Sverige. Vid sidan om detta skriver hon i sin blogg, är retorikexpert i media, rådgivare åt företag, aktiv i styrelser och många känner igen henne som moderator på olika event.

Har du varit på en föreläsning med Jonna Nyberg så har du med dig massor av kunskap och inspiration. Hon levererar dagsaktuellt innehåll med grund i den senaste forskningen. Hennes ödmjuka sätt att peka med hela handen har fått många människor att få upp ögonen för ämnet retorik.

Jonna Nyberg skräddarsyr alltid sina föreläsningar med utgångspunkt i era behov och önskemål. Föreläsningarnas innehåll är utformade för ledare, medarbetare eller helgrupp. Jonna kan hålla samtliga föreläsningar på svenska eller engelska.

”När du kliver in i retorikens värld vill jag göra din upplevelse lättillgänglig, konkret och anpassad. Att du känner dig inspirerad och motiverad att fortsätta växa. Och för mig är det retorik när den är som allra bäst.”

 

Några exempel på Jonnas föreläsningar

Vi är varandras arbetsmiljö – Bli stärkt och få styrkan att säga ifrån!

Det här är en föreläsning om självinsikt, egenansvar och att våga använda den rösten du fått. Alla har ett ansvar för vilken slags kommunikation som blir gällande! Konflikträdsla och jantelagen är härskarens bästa vänner och det effektivast sättet att bemöta mobbningstekniker är att sluta acceptera dem. Därför vill Jonna Nyberg ge varenda person hon möter styrkan att vara sig själv och stå upp och kunna säga ifrån när människor beter sig fel. Jonna vill stärka er, ge er konkreta verktyg och inspirera till att ta den plats ni själva vill och har behov av.

 

Arbetsglädje – En retorisk vitaminkick!

Genom ökad arbetsglädje påverkas lönsamheten i företagen. När personalen mår bra går företaget bra. Med senaste forskningen i ryggen inspirerar Jonna Nyberg er att på ett enkelt, kraftfullt och personligt sätt ansvara för att skapa er egen och andras arbetsglädje. Massvis med studier visar på att vi själva kan påverka hur mycket glädje vi känner i våra liv. Glädje leder till att vi trivs bättre på vår arbetsplats, presterar bättre och är mer kreativa. Framför allt leder glädje till att vi känner tillit till och är villiga att hjälpa våra kollegor. Det är en inställningsfråga och ett egenansvar i hur vi bemöter, stöttar och pushar varandra. Det är en konst att möta människor där de är och inte där vi önskar att de borde vara.

 

Konsten att skapa förtroendekapital – Retoriskt bemötande

Att ha retoriska kunskaper om bemötande handlar lika mycket om självkännedom som om att medvetet veta hur du skapar en bra känsla hos den du möter, pratar med i telefon eller kommunicerar med i skrift.

Vid den här föreläsningen förklarar Jonna Nyberg hur ni lyssnar medvetet, läser mellan raderna och förstår det som inte sägs högt. Ni får konkreta verktyg och genvägar till att bemöta olika typer av människor och känslotillstånd på ett professionellt sätt. Ni lär er att förstå varför missförstånd sker och hur ni ska undvika det. Jonna ger er verktyg för vad som karakteriserar personligt och professionellt bemötande och vad effektiv kommunikation består av. Målet med föreläsningen är stärkta och motiverade deltagare som inspirerats till en fortsatt god kommunikativ utveckling sett till både kunder, medarbetare och andra personer.

 

Säg vad du menar, men vad du säger – Retorik och kroppsspråk

Att hålla presentationer är ett naturligt inslag på de flesta av företagets avdelningar. Ibland för att få fram tydliga budskap på kort tid och vid andra tillfällen för att kunna hålla uppmärksamheten uppe en längre stund. Den här föreläsningen ger er den kunskap som behövs för att hålla presentationer både mot kund, medarbetare och andra personer. Kroppsspråket står för en stor del av ditt förmedlade budskap och föreläsningen bjuder in till enkla, konkreta tips på bland annat ögonkontakt, hållning, röst, gester & mimik. Och så var det fjärilarna i magen. Jonna Nyberg bjuder på garanterat fungerande metoder för hur du hanterar nervositet både före och under din presentation. Den röda tråden för föreläsningen är: Vad vill du att vi ska känna, tänka eller göra när vi har varit i kontakt med Dig?

 

Moderator

Jonna Nyberg modererar mindre som större event, konferenser och andra nätverksträffar. Inför varje uppdrag sker en noggrann målgruppsanalys som också bidragit till Jonnas positiva referenslista.

 

Jonna Nyberg - föreläsare - Speakers&friends - fotograf Jesper Anhede Jonna Nyberg - föreläsare - Speakers&friends Jonna Nyberg - föreläsare - Speakers&friends

Foto 1 – Jesper Anhede, Foto 2 – Andreas Rickstrand, Foto 3 – Anton Matsborg

 

Utdrag ur referenslista

”Alla som leder en grupp eller ett projekt har en vision vad man vill uppnå. För ledaren är det oftast glasklart men det gäller att också kunna förmedla målet för dem som ska vara med på resan. Även i en kundrelation är det förutsättning att förstå varandra för att kunden ska bli nöjd. Man måste få fram vad man kan förvänta sig av varandra. Jonna Nyberg har varit en stor hjälp till hela vår organisation i att ta ansvar för hur man får mottagaren att förstå vad man vill få sagt. På ett naturligt sätt har Jonna beskrivit och exemplifierat hur man använder retorikens verktyg för att möta kunder och medarbetare. Allt för att skapa goda relationer och minska missförstånd.”
/Reine Johansson VD, HSB Göta

”Jag kan starkt rekommendera Jonna Nyberg som är ett energipaket och ger en positiv injektion till organisationen och för den enskilda individen.”
/Thomas Körner, VD, Secor Doors

”Den som leder andra behöver vara framgångsrik i sitt sätt att förmedla sitt budskap på! Arcus har vuxit mycket de senaste åren och behöver chefer som säkerställer att ledningens budskap når alla våra medarbetare. Därför är kunskap om kommunikation & retorik en oerhört viktig del för att säkerställa att vi når ut med vårt budskap på ett sätt som våra medarbetare tror på och kan relatera till. Jonna inspirerar och delar med sig av sin stora kunskap kring retorik på ett lustfyllt och enkelt sätt vilket gör att alla kan ta till sig budskapet.” /Lena Malek, VD, Arcus utbildning och jobbförmedling

 

Länkar:

 

Pressbild – Jonna Nygren (foto: Jesper Anhede)

Så bokar du Jonna Nyberg

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Lars-Peter Loeld

Per Lange

Anna Rosengren

Johan Ronnestam

Jonna Nyberg - föreläsare - Speakers&friends - foto: Jesper Anhede - profilbild

Jonna Nyberg

,

Vill du boka Jonna Nybergsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Jonna Nyberg som föreläsare!