Hem / Föreläsare / Joséphine Edwall Björklund
Josephine Edwall Björklund - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Joséphine Edwall Björklund

Förändra för att förbättra!

Joséphine Edwall Björklund är ett kommunikations- och näringslivsproffs med över 30 års erfarenhet från exekutiva befattningar inom näringslivet och globala börsnoterade bolag som Ericsson, SCA och Essity. Hon är en kunnig och entusiasmerande senior rådgivare och föreläsare som trycker på att ett tydligt syfte, samarbete samt tydlig, rak och inkluderande kommunikation är nyckeln till mycket, inte minst till framgångsrika affärer.

Joséphine Edwall Björklund har haft seniora verkställande roller inom kommunikation i flera världskända och ledande börsnoterade företag inom telekommunikation, hygien och hälsa, skog och konsumtionsvaror. Hon har suttit i koncernledningar och ligger bakom många av de framgångsrika partnerskap som bolagen ingått. Hon har arbetat med alla dimensioner inom kommunikation samt investerarrelationer och alltid varit nära affären. Hon har drivit stora företagstransformationer och förändringar, ansvarat för kapitalmarknadsdagar och presskonferenser och arbetat med M&A:s, Public Relations och hållbarhetsfrågor.

Joséphine är en varumärkesexpert och under delningen av skogs- och hygienbolaget SCA ledde hon utvecklingen och implementeringen av varumärket av det nya hygien- och hälsobolaget Essity.

Idag verkar Joséphine Edwall Björklund som senior rådgivare, mentor, moderator och konsult och driver sitt eget bolag JEBcom AB. Företaget har som slogan ”Loosening Knots – Connecting Dots” och missionen är att ”skapa värde för människor, organisationer och miljön, och genom att förenkla komplexitet få dessa att växa och må bra”.

 

Modig, inspirerande och resultatinriktad kommunikationsexpert

Joséphine Edwall Björklund är affärs- och resultatinriktad person som är kreativ och uppfinningsrik och ser till att framgång uppnås. Många beskriver henne som modig, entusiastisk, kunnig och motiverande. Och när Joséphine gör något går hon passionerat in, 100 procent. Hon kommer från en mångfacetterad uppväxt med influenser från många delar av världen, kultur – såsom opera – och näringsliv. I sin ungdom tävlade hon i olika sporter, såväl individuellt som i lagsporter. Bland annat var hon med i ungdomslandslaget i simhoppning.

”Jag föddes nog modig, men sedan har livet också gjort att jag blivit än mer modig. Är man född med svindel och ändå väljer att tävla i simhopp från 10 meters höjd, ja, då har man nog till viss del mod. Eller har en något orealistisk uppfattning om vad man ska göra, men, jag älskade det. Dessutom tävlade jag i basket, och då får man kompensera sin ringa längd på 159, med att vara en jäkel på att dribbla.”

Joséphine är en oerhört erfaren talare som har förmågan att nå alla målgrupper: från medarbetare, ledningsgrupper, investerare och kunder till media och ungdomar. Hon har stått på scen bland annat för United Nations Foundation, Global Child Forum, Fotografiska Museet och Handelshögskolan, samt engagerats av Global Thinkers Forum och chefsnätverket DiClose.

Joséphine är rak och äkta i sin kommunikation. Hon är en fantastisk storyteller och har under årens lopp erhållit flera utmärkelser inom kommunikation och marknadsföring. Hon är medlem i Global Thinkers Forum och Brittisk Svenska Handelskammaren och blev nyligen utnämnd all leda Corporate Communications Strategy Council för The Conference Board, en icke-vinstdrivande medlemsdriven så kallad Think Tank-organisation med kontor i NY och Bryssel.

 

En genuin nätverkare

Joséphine Edwall Björklund är en nätverkare som ligger bakom många av de framgångsrika globala partnerskap som bolag som hon arbetat för ingått. Bland annat initierade hon samarbeten med Fotografiska Museet i Stockholm, United Nations Foundation samt Unicef Mexico, där hon själv deltog i att utbilda unga flickor och pojkar om jämställdhet, hygien och hälsa.

 

Josephine Edwall Björklund - föreläsare - Speakers&friends Josephine Edwall Björklund - föreläsare - Speakers&friends Josephine Edwall Björklund - föreläsare - Speakers&friends

 

”Att se hur barnen och ungdomarna vetgirigt tog till sig det vi talade om, lärde sig att respektera varandra och om vikten att tvätta händerna ordentligt för att undvika sjukdomar, var otroligt. Ingen kan rädda världen, men om alla bidrar med något, personligt eller via arbetet, kan vi alla dra vårt strå till stacken.”

 

Föreläsningar med Joséphine Edwall Björklund
Josephine Edwall Björklund - föreläsare - Speakers&friends - foto: Lena Granefelt
”Jag triggas av att se människor och organisationer växa. Tydlig, rak och inkluderande kommunikation är nyckeln till mycket. Såväl på det privata som det professionella.” Foto: Lena Granefelt.

I sina föreläsningar och workshops diskuterar Joséphine Edwall Björklund hur människor och företag kan växa och hur samarbeten och partnerskap skapar mervärde. Hon tar upp hur det är att leva med ständig förändring samt hur viktigt det är att kunna fokusera och prioritera.

Hon delar med sig av sina personliga erfarenheter från åren inom näringslivet, blandat med reflektioner och privata anekdoter.

Under föreläsningarna varvar hon sina unika, dramatiska och mycket berörande historier med teori, samtidigt som hon gärna engagerar publiken och håller i gång en interaktiv dialog.

Konstruktiv feedback är ett av Joséphines ledord. I ett företag eller en organisation underlättar det att ha ett tydligt och konkret syfte som alla kan arbete mot. Joséphine guidar hur ni kan finna detta och hitta vägar att arbeta tillsammans mot det.

Joséphine Edwall Björklund erbjuder allt från kortare föredrag till heldagar med workshops. Innehållet skräddarsyr hon utifrån målgrupp, behov och sammanhang. Hon föreläser på svenska och engelska.

Ingen går oberörd från Joséphines föreläsningar – du får med dig mängder av konkreta exempel och tips, och blir inspirerad till eftertanke och handling!

 

Exempel på föreläsningsinnehåll:

Näringsliv och affärer

 • Konsten att skapa ett värdestyrt varumärke som bidrar till affären
 • Partnerskap som skapar nytta för affären, människor och omvärlden
 • 30 i år näringslivet – historier och tips för att motivera och inspirera
 • Tips för en framgångsrik börsnotering eller delning av bolag
 • Hur göra en Kapitalmarknadsdag som skapar värde?

Förändring och inspiration

 • Hur verka i såväl med- som i motgång?
 • Att motivera, inspirera och få andra att växa
 • Förändra För att Förbättra
 • Vikten av att prioritera och fokusera, samt konsten att vara av och på
 • Det är roligt att bidra till förbättringar!
 • Vikten av ett syfte, att veta vad det innebär och hur jobba mot det
 • Så här klarar du förändring!

Hållbarhet

 • Skapa ett hållbart arbete som inte ses som green-washing, utan bidrar på riktigt!

Kommunikation

 • Kommunikationens 10 grundteser för effektivt arbete och resultat
 • Hur talar man så att alla målgrupper nås och blir intresserade?
 • Kommunikativt och inkluderande arbete som skapar värde för alla
 • Konsten att hålla och skriva ett engagerande tal
 • Kommunikation som skapar värde för affären

Jämställdhet

 • Hur arbeta med jämställdhet och inkludering – på riktigt
 • Att utbilda flickor och pojkar i Sydafrika och Mexiko om jämställdhet, hygien och hälsa

 

Erfaren moderator

Förutom inspirerande föredrag och workhops har Joséphine Edwall Björklund en gedigen och mångårig erfarenhet av att moderera. Oavsett uppdrag engagerar hon alltid sin publik och ger ”food for thoughts”!

 

Josephine Edwall Björklund - föreläsare - Speakers&friends Josephine Edwall Björklund - föreläsare - Speakers&friends Josephine Edwall Björklund - föreläsare - Speakers&friends

 

Nyfiken på vad Joséphine Edwall Björklund kan göra för din målgrupp?
Kontakta oss på Speakers&friends!

 

Utdrag ur referenslista:

”Jag hörde Joséphine Edwall Björklund för första gången 2019 på Fotografiska Museet. Temat var de ESG-initiativ hon startat och ansvarade för hos sin dåvarande arbetsgivare. Joséphine är en exceptionellt skicklig talare! Jag var inte ensam om att imponeras av hennes unika förmåga att skapa en personlig och familjär stämning med en entusiasm som smittar, samtidigt som hon levererar knivskarpa budskap och aldrig gör avkall på professionalitet. Hon är a ”force to be reckoned with”, med en personifierad retorik som motiverar lyssnaren och lämnar starka intryck. Hon har stor empati, nyfikenhet och förmåga att lyssna och förstå människor, oavsett vilket sammanhang hon befinner sig i. Såväl som talare som person kan man räkna med att Joséphine kommer vara den kreativa, handlingskraftiga inspiratör som lyser upp rummet i alla sammanhang!” / Rebecca Farkhooy, Advokat och Senior Associate, Eversheds Sutherland Sweden

 

”Thank you Joséphine! It was such a pleasure of meeting you. You are an amazing speaker and person and I really love your way of thinking and doing things! Your presentation was so inspirational with many good take aways and food for thoughts!” / Mariia Schrooten, Account Manager & Environmental Coordinator, Office Management

 

”Jag kan varmt rekommendera Joséphine Edwall Björklund efter att ha tagit del av hennes story-telling och presentationer! Hon har verkligen förmågan att överföra sin energi och entusiasm till andra. Det var en glädje att ta del av kompetenta och fascinerande Joséphines kommunikationsfärdigheter. Hon har en fantastisk förmåga att motivera och sprida god energi till andra för att gå vidare och växa!” / Mariann Elisabeth Knutsen, Senior Project Lead & SW Test Manager, Tandberg

 

”Joséphine is a great communicator, storyteller and moderator who capture and engage her audience and brings value to all stakeholders! She is an insightful and passionate business partner and communicator with unique skills on finding creative and value added partnerships and collaborations.” / Pablo Fuentes, President Professional Hygiene, Essity

 

”Inspirational! That’s the word I’d use to describe Josephine’s approach when speaking to groups. This comes from the unique blend of her knowledge and her distinct personal touch. Josephine brings her listeners on a journey that touches the heart and engages the mind. She shares her insights and thought leadership on key issues with a passion that fully engages. And she is as comfortable in the board room as she is in front of a group of students, whether in Sweden, South Africa, Mexico or the United States. It’s impossible to walk away from a talk by or a moderated session with Josephine and not feel energized!” / Amy Bellcourt, VP Communications, Professional Hygiene, Essity

 

”Tack Joséphine för en fantastisk presentation för oss och våra partners! Vilken passion, inspiration och kärlek du levererar! Detta lever vi länge på!Jag hoppas att många får möjlighet lyssna på dig och inspireras av din värdefulla erfarenhet och breda kunskap.” / Malin Westhed, Marknadschef Ski Team Sweden X-Country, SVENSKA SKIDFÖRBUNDET/SKI TEAM SWEDEN AB

 

”Joséphine is a passionate and skilled communications professional. She engages individuals, her management teams as, well as the audience when she is on stage! Her voice is powerful and she is a great and charismatic speaker. She has a good sense of humor and can connect with anyone. With far-sightedness and consistency, she developed the purpose of our company. Her role in building relationship with external partners was key to success.” / Volker Zöller, President Conumer Goods EMEA, Essity

 

Länkar:

Filmklipp –  Joséphine Edwall Björklund berättar om utställningen ”Power of hands”

Artikel, Sveriges Bästa Arbetsgivare – Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

Artikel i Chef.se – Kungen: ”Hur kan ni företagare guida oss till en bättre plats?”

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2 (foto: Lena Granefelt)

 

Så bokar du Joséphine Edwall Björklund

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jonas Karlsson

Lasse Gustavson

Elaine Eksvärd

Staffan Ehde

Josephine Edwall Björklund - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Joséphine Edwall Björklund

, ,

Vill du boka Joséphine Edwall Björklundsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Joséphine Edwall Björklund som föreläsare!