Hem / Föreläsare / Julia Norinder
Julia Norinder - föreläsare - Speakers&friends

Julia Norinder

Värderingsbaserat ledarskap

Julia Norinder är en av Sveriges främsta experter på värderingsbaserat ledarskap. Hon föreläser om värderings- och tillitsbaserat ledarskap och hur du lyckas med förändringsarbete i en tid av komplexitet, osäkerhet och exponentiell teknikutveckling.

Julia Norinder - föreläsare - Speakers&friends - bok Värderingsbaserat ledarskapJulia Norinder har arbetat med ledarskap och komplexa förändringsprocesser i olika roller de senaste 20 åren. Hon är en uppskattad föreläsare och rådgivare och har bland annat varit verksam som management- och organisationskonsult, VD samt HR- och kommunikationschef. Hon har omfattande erfarenhet från såväl näringsliv som offentlig sektor.

Julia är också författare till den uppmärksammade boken ”Värderingsbaserat ledarskap: mening, tillit och transformation” som varvar teori med praktik på ett pedagogiskt sätt.

 

Föreläsning med Julia

Julia Norinder är en mycket inspirerande talare och facilitator. Hon har en förmåga att förmedla sitt budskap på ett fängslande sätt, samtidigt som hon lyssnar in och möter gruppen där den är.

Julia pratar i sina föreläsningar bland annat om hur vi kan vända ett stressande yttre förändringstryck till egen drivkraft att bidra till en mer hållbar värld. Hon visar hur vi kan frigöra innovationskraft genom att ta sikte på ett högre syfte, och hon beskriver hur vi kan tydliggöra våra värderingar och fullt ut börja leva som vi lär.

Julia beskriver engagerat vilka utmaningar vi står inför idag och tydliggör hur vi kan vända vanmakt och motstånd till engagemang, framtidstro och vilja att vara med och bidra till en mer hållbar värld. Hon belyser varför ett högre syfte är nyckeln till att skapa mening i en osäker tid och visar hur ledare medvetet kan odla en kultur som stödjer utveckling och transformation i vardagen.

 

Exempel på föreläsningsteman:

  • Värderingsbaserat ledarskap – om mening, tillit och transformation
  • Tillitsbaserat ledarskap – så går ni från ord till handling
  • Att leda förändring som skapar lust och framtidstro istället för rädsla och motstånd
  • Digital transformation – att omfamna teknikutvecklingen med människan i centrum
  • Att leda i det nya hybridarbetslivet

 

Med en blandning av teori, forskning och praktiska exempel tydliggör Julia Norinder vad tillits- och värderingsbaserat ledarskap är och varför det skapar framgång. Efter en föreläsning med Julia har du de nycklar som behövs för att leda både andra och dig själv på ett tillitsbaserat och hållbart sätt!

 

Länkar:

Sveriges HR Förening, poddintervju –  Hållbara organisationer bidrar till ett hållbart samhälle

Karriärpodden – Julia Norinder berättar om sin bok “Värderingsbaserat ledarskap: mening, tillit och transformation”

Julias artikel i motivation.se, Sveriges ledarskapssajt – Tre avgörande förmågor för ledarskap i det nya normala

HR Talks Podden – Kulturtransformation – Julia Norinder, Chef HR & Kommunikation Sida

Påjobbetpodden – Julia Norinder – Prestationsbaserad självkänsla. Tema: skuggsidor

 

Pressbild – Julia Norinder (foto: Carola Björk)

Så bokar du Julia Norinder

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jonas Boutani Werner

Mona Riabacke

Lasse Gustavson

Vill du boka Julia Norindersom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Julia Norinder som föreläsare!