Hem / Föreläsare / Kajsa Asplund
Kajsa Asplund - föreläsare - Speakers&friends

Kajsa Asplund

Behåll era talanger

Kajsa Asplund är psykolog och forskare på Handelshögskolan i Stockholm, med inriktning på talent management – med andra ord, hur organisationer ska attrahera, identifiera, utveckla och behålla talang.

Som psykolog är Kajsa Asplund speciellt intresserad av hur man som medarbetare påverkas av att exempelvis bli utsedd till talang – eller att inte bli det. Hon intresserar sig även för hur globalisering, digitalisering och en ny generations inträde påverkar förutsättningarna för talent management. Hur behåller man talanger i en tid då allt fler vill göra minst två karriärer under sitt arbetsliv? Vilket ledarskap krävs när unga efterfrågar ständig feedback och snabb utveckling? Kajsas passion är att använda gedigen psykologisk forskning i kombination med goda exempel från verkligheten för att hjälpa organisationer att på ett bättre sätt ta tillvara medarbetarnas förmågor.

Utifrån sin forskning och sina möten med näringslivet berättar Kajsa om varför talang blivit den avgörande konkurrensfördelen för dagens organisationer, vad man behöver tänka på för att locka och behålla Generation Y, och varför man som företag behöver ta sig en ordentlig funderare på hur man egentligen ser på begreppet talang.

Kajsa Asplunds forskning har rönt uppmärksamhet i bland annat Metro, Metro Student, Chef och Ledarnas medlemstidning. Hon har anlitats för workshops och konsultuppdrag av bland andra SEB, Accenture, Chalmers och Netcompetence. I våras var hon en av två författare bakom Studieförbundet Näringsliv och Samhälles (SNS) rapport Talent management i svenska organisationer.

Så bokar du Kajsa Asplund

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jesper Ek

Linus Holmgren

Jesper Berlin

Johan Lindahl

Kajsa Asplund - föreläsare - Speakers&friends

Vill du boka Kajsa Asplundsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Kajsa Asplund som föreläsare!