Hem / Föreläsare / Karin Hägglund

Karin Hägglund

Konsten att vara hållbar i en föränderlig värld.

Karin Hägglund är en av Sveriges mest meriterade utövare av karate trots att hon började vid 18 års ålder. Med fem svenska guld och tre nordiska mästerskapsguld vet hon vad som krävs för att nå den absoluta toppen. Men i en sport som kräver extremt mentalt fokus, fysisk styrka och en ständig strävan efter perfektion pendlar känslorna. Från hopp och eufori till ångest och förtvivlan. Som tävlande och senare landslagscoach i karate är Karin van att hantera och dra fördel av alla de känslor som dyker upp i perioder av hård träning, tuffa tävlingar och i de avgörande ögonblicken i livet.

Karin föreläser om hur du kan lära dig möta dina känslor och hitta din inre drivkraft för att bli hållbar genom livet. Vi är alla utrustade för att uppleva en mängd känslor, sinnestillstånd och emotionella reaktioner. I en värld då vi hela tiden förväntas prestera, trots en allt tuffare konkurrens, behöver vi verktyg för att kunna ta hand om våra upplevelser, såväl positiva som negativa för att vara hållbara på livets berg- och dalbana.

Karin anpassar varje föreläsning och delar med sig av egna erfarenheter. Bland annat berättar hon genuint och naket om hur hon med hjälp av hennes år av karate på elitnivå, nyfikenhet på vad det är som får oss att må bra och kunskaper inom idrottspsykologi kunde hantera bortgången av sin man. Karin utgår även från forskning då hon har en bakgrund inom hälsofrämjande arbete och idag är forskningsassistent inom hållbart ledarskap.

Karin fängslar och berör med sin klokhet, genuina berättelser och en dos humor där huvudnycklarna är:
• kraften i självreflektion
• aktiva beslut för att vända motgång till framgång
• self-compassion (självmedkänsla); att behandla sig själv som sin bästa vän och hur det ökar vår motivation.

För dig som vill lära mer om dig själv och din grupp, håller hon även workshops på teman;
• Hållbart ledarskap
• Self-compassion – ett sätt att ta hand om sig i en värld med högt tempo
• och starta gärna med karateträning – alla kan vara med och alla blir utmanade. En härlig ice-breaker!

Genom att våga att möta alla våra känslor kan vi bli starkare och mer hållbara på livets berg- och dalbana.

Sagt om Karin;

Karins föreläsning berör verkligen. Hon har förmågan att trollbinda publiken genom ett fint sätt att berätta och blandar allvar med humor mycket bra.

Föreläsningen är både känslosam och innehåller saker du kan lära dig och ta med dig och utvecklas av i livet. Jag lämnade föreläsningen med en tår i ögat, lite mer eftertänksam, lite klokare och snällare mot mig själv.” – Håkan Carlsson, landslagschef och förbundskapten, Svenska Orienteringsförbundet.

En heldag med Karin var den perfekta starten för det nya teamet att lära känna varandra och sig själva. Blandningen av Karate träning samt workshops och reflektion kring hur man övervinner rädslor, var sannerligen uppskattad av alla. Jag rekommenderar verkligen Karins heldags workshop till både nya och befintliga team som vill komma varandra och sig själva, närmare! Kudos till dig Karin.” – Arti Zeighami, Global Head of Advanced Analytics & AI på H&M.

Så bokar du Karin Hägglund

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Johan Lundberg

Magnus Helgesson

Gurra Krantz

David Ståhlberg

Vill du boka Karin Hägglundsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Karin Hägglund som föreläsare!