Hem / Föreläsare / Karin Klerfelt
Karin Klerfelt - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Karin Klerfelt

Bli en stjärna i din yrkesroll

Karin Klerfelt är en erfaren föreläsare och utbildare inom hela affärsprocessen. Hon är expert på säljande argumentation, förhandling och prisstrategi, och har hjälpt 1000-tals chefer, medarbetare och företagare att bli bättre affärsmän och -kvinnor och öka intäkterna för sina företag. Karin driver tesen om att för att lyckas behöver man utveckla affärsmässigt självförtroende.

Karin Klerfelt är en sann entreprenör och har genom åren drivit ett antal företag. Det har gjort att hon har koncentrerat sin yrkesmässiga kunskap till hur man gör affärer – goda och lönsamma affärer. För alla parter.

Karin är en flitigt anlitad föreläsare och utbildare. Med glöd i röst och glimt i blick delar hon med sig av 30-års koncentrat av kunskap kring hur man blir en stjärna i sin yrkesroll. Karins föreläsningar kantas av igenkännande leenden och konkreta exempel. Hon har bred erfarenhet från många branscher och kan snabbt sätta sig in i kundens verklighet.

Karin Klerfelt har en passion för stjärnor:

”Alla kan bli stjärnor, på det de gör eller vill göra. Bara man tar det på allvar och hittar sina gratisdiamanter, dvs. talanger och färdigheter som vi är födda med.”

 

Föreläsningar med Karin Klerfelt

Förhandla – på jobbet, runt köksbordet och på semestern! 

Alla förhandlar vi! Det kan vara vid middagsbordet hemma, på Marakech-marknad eller i den viktiga affärsförhandlingen. För att inte tala om den egna löneförhandling. Det gäller att inte dra kortaste stråt!

På denna föreläsning bjuder Karin Klerfelt på ett koncentrat av vad som gäller för att förstå hur en framgångsrik förhandling ska drivas och du får konkreta verktyg som du direkt kan applicera i din vardag. Du får tips om förhandlingsstrategier, bra repliker att ha till hands samt vilka förhandlingsroller som finns.

 

Argumentera – få andra att göra som du vill

Alla befinner vi oss ibland i situationer då vi ska påverka vår omgivning. Då vi har tankar och idéer där vi vill att kollegan, chefen eller kanske kunden ska göra som vi vill. Oavsett om vi argumenterar för vår sak i arbetet, i löneförhandlingar alternativt med kunder eller i det privata livet, så gäller det att kunna skapa och bemöta argument på ett bra sätt. Du kan på endast en timma lära dig att argumentera!

 

Sälj – oavsett vad du är och gör!

Vem du än är eller vad du än gör, så hamnar du med jämna mellanrum i situationer där du behöver sälja. Både privat och i det professionella livet. Det kan vara på kundbesöket, i möten med kollegor eller när du ska övertyga barnen. Denna föreläsning kan anpassas både till erfarna säljare och till dem som inte vill och inser vad de bör göra – dvs. SÄLJA!!

 

Ta betalt – öka din lönsamhet och framgång

En föreläsning för alla affärsmän och -kvinnor som vill tjäna mer pengar, bli mer affärsmässiga och säkrare i sin affärsroll. Tycker att du är värd mer än det du får ut av din verksamhet och ser en marknadsmässig möjlighet att höja dina priser. Hur skaffar jag kunder? Hur ska jag tänka vid min prissättning? Hur skapar jag mig min unika position på marknaden? Du kommer att få veta hur du ökar ditt affärsmässiga självförtroende och får konkreta råd på hur du driver din affär genom hela säljprocessen med fokus på tre saker: 1. Skapa vinn/vinn 2. Öka kundnyttan 3. Genom det höj dina priser!

 

Utveckla affärsmässigt självförtroende – för ett rikare liv!

Att bli en skicklig affärsman eller kvinna kan du lära dig precis som allt annat i livet. Känner du dig säker, då lyckas du. Livets olika delar går inte att isolera. Affärsmässigt självförtroende sträcker sig så mycket längre än till själva affären. Det handlar om tre områden: Attityd, Kunskap om affären och Målfokusering. På ett medryckande och konkret sätt visar Karin hur du kan bli säkrare i din affärsroll och genom det ta kommandot över ditt liv.

 

Tala inför andra – presentationsteknik & retorik

Vad är det som gör att vissa människor kan tala inför andra, trollbinda sin publik, få dem att engagerade och fattar de beslut du vill att de ska fatta? Många av oss känner ett viss obehag att prata inför andra. Samtidigt vet vi att klarar vi av de situationerna har vi goda förutsättningar i yrkeslivet. Kanske är du chef och håller i möten med medarbetare eller externa intressenter. Du skulle vilja bli bättre och säkrare som kommunikatör.

 

Få livet som du vill ha det – mål, visioner och visionary board

Livet blir som man vill! Tyvärr har inte alla insett det och det är inte så konstigt. Att Glenn Hysséns söner blir fotbollsspelare, att alla medlemmar i familjen Wahlgrens på olika sätt blir kända är ingen slump, det är ett mönster. Inse ditt mönster, bryt det eller förtydliga det. Vi skiljer ut vad som är flåshurtiga floskler och vad det är som du och din organisation själv kan påverka. Hur du kanaliserar er energi och era resurser för att vill uppnå det ni vill ! Önska dig det du vill från universum och få verktygen till att det händer. Passar utmärkt vid ett årsskifte och genom att vi avslutar med att göra ett visionary board tillsammans

 

Uppföljningsmodulen ”Att få det att hända”

Att gå utbildning är bra, att faktiskt få den nya kunskapen att gå från att intellektuellt sitta i huvudet till att sitta i kroppen och bli till ett nytt beteende är ännu bättre. Vem känner inte igen att man har varit på kurs, är entusiastisk nä man går där ifrån och när man kommer hem ramlar verkligheten på och det blir inte så mycket av allt det där nya. För att det inte ska hända så behöver vi hjälp. Stor del av det vi lär försvinner om vi inte repeterar och ser till att direkt tillämpar de nya verktygen vi har lärt. Genom ett konkret uppföljningsprogram baserat på nya, moderna metoder inspirerat från träningsappar så som Runkeeper bli din nya kunskap något som du praktiskt kommer att använda!

 

Alla föreläsningar kan kompletteras med någon av Karin Klerfelts böcker och webinarium.

Innehållet i föreläsningarna kan specialanpassas på olika teman på

  • sälj
  • affärsmannaskap
  • entreprenörskap

 

Mer om Karin

Karin Klerfelt - föreläsare - Speakers&friendsKarin Klerfelt är civilekonom från Uppsala Universitet med påbyggnad av mycket: allt från beteendevetenskap till improvisationsteater.

Hon har linjeerfarenhet från databranschen i diverse säljande befattningar och försäljningsansvar. Som entreprenör har hon genom åren drivit alltifrån islandshästgårdar med konferensanläggning till olika utbildningsföretag. Konsultativt har Karin Klerfelt arbetat brett de senaste 30 åren och drivit olika utvecklingsprocesser hos kunder. Hon syns och hörs ofta i media i olika sammanhang som har med hennes expertisområden att göra.

Karin Klerfelt är även författare och har skrivit omfattande kurslitteratur, samt givit ut bland annat böckerna Mer lust – Nytta – Resultat: 22 tips på hur du blir en stjärna och Argumentera och få andra att göra som du vill.

Karin är ambassadör i Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse Dyslexialand, med syfte att skapa kunskap kring dyslexi, lyfta fram förebilder som trots dyslexi har lyckats bra i livet och genom det skapa inspiration.

 

Några omdömen från kunder som lyssnat på Karin Klerfelt

”Karin, du är en otroligt inspirerande föreläsare!”

”Andra har sagt att jag ska göra, du berättade och visade HUR!! Tack!”

”Tack, för en rolig eftermiddag som gav mersmak för något av det värsta jag vet: sälj! Det är nog inte så farligt, Nu ska jag prova!”

”Vill säga TACK en gång till för en otroligt inspirerande kurs och allt för- och efterarbete du har gjort. Du är så hääääärliga och det blir ett fantastiskt minne för livet. Nu stoltar också jag med en stjärna vilken gör det lättare att känna igen alla våra anställda som du lett till stjärnorna.;-)))

”Jag vill tacka dig, Karin. Tack för att du höll föreläsning på ambassadörskonferensen förra året – om att jacka upp priset, Jag blev medveten om ett och annat hos mig själv inför, under och efter en förhandling. Och jag blev medveten om min prisresa – var jag borde göra gentemot såväl privatkund som företagskunder”

”Tack för ditt tips om att ringa och få tag på folk 8.30 på morgnarna. Jag har ringt två kommunikationschefer 5 ggr var + talat in meddelanden + mejlat otaliga gånger utan respons. Men nu… Fick tag på båda på morgonen och det blev bra samtal. ”

 

Länkar:

Intervju med Karin Klerfelt, Sveriges Radio, P4 – Är du later, smarter eller blyger när du löneförhandlar?

Podden som gör dig glad, med Max Söderpalm – Karin Klerfelt – Så blir du glädjespridare och gör kunderna glada

 

Pressbild – Karin Klerfelt

 

Så bokar du Karin Klerfelt

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Lars-Peter Loeld

Ellinor Persson

Arne Elias Corneliussen

Karin Klerfelt - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Karin Klerfelt

,

Vill du boka Karin Klerfeltsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Karin Klerfelt som föreläsare!