Hem / Föreläsare / Katarina Blom
Katarina Blom - föreläsare - Speakers&friends

Katarina Blom

Lycka på fullt allvar

I en tillvaro som präglas av konstant förändring blir det allt viktigare att känna till ett par saker om hur vår hjärna fungerar. Med hjälp av psykologin kan vi få tag på verktyg för att navigera förändring och för att skapa vanor som håller över tid – vanor som stöttar vårt välbefinnande. Kom med när lyckopsykologen Katarina Blom talar om hur vi kan skapa hållbart välbefinnande i en föränderlig tillvaro!

Katarina Blom är medgrundare till det psykologiska gymmet ”Habitud” och en av Sveriges mest populära talare. Hon är nominerad till Årets Talare 2019 och hennes TEDx-föreläsning har setts av nästan en miljon människor världen över. Hon är även medförfattare till boken ’Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi’ samt boken ’Ensam eller stark – om hur vi skapar framgångsrika team’ (Natur och Kultur).

Katarina brinner för att avliva myter och rykten om vad som gör oss lyckliga, och visar istället på ett underhållande och interaktivt sätt vad vetenskap och forskning har att lära oss om mänskligt välbefinnande. På hennes föreläsningar får deltagare tips för att lättare skapa förändring i vardagen och även prova på konkreta övningar för ökat välmående.

Katarina blir ofta tillfrågad av media i rollen som Sveriges första lyckopsykolog om alltifrån lycka och pengar till hur man bygger lyckliga organisationer. Hon har suttit i flera morgonsoffor och berättat om hur hjärnan fungerar i jakten på det lyckliga livet. Hon har tidigare arbetat med att stärka organisationer och arbetsgrupper som vill uppnå ökad glädje, produktivitet och trivsel på jobbet. Bland hennes uppdragsgivare finns SVT, UR, KPMG och Karolinska Institutet.

Katarina Blom är psykolog och har tillsammans med journalist Sara Hammarkrantz skrivit boken ”Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi”. Hon är även medförfattare till ”Ensam eller stark” om teamutveckling och samarbete.

 

Några exempel på Katarinas föreläsningar

Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi
Hur kan vi förstå och hantera hjärnan för att fungera optimalt på jobbet och i våra relationer? Vilka principer är det som guidar välbefinnande? Vad är det som kännetecknar lyckliga och välmående människor, och varför handlar det inte om att bara tänka positivt? Här synas vetenskapen bakom välbefinnande och vi får en inblick i varför strävan att bli lyckligare här och nu är något helt annat än den hopplösa kampen om att en dag bli lycklig.

Vill ni också göra psykologisk träning lika naturlig som fysisk träning? Genom konkreta utmaningar från Katarinas psykologiska gym får du som deltagare med dig praktiska verktyg att använda i din vardag. Utmaningarna går att testa före, under och efter en föreläsning för att få ut mer av det fysiska mötet.

Tänk inte på en gul banan – tankar, känslor och beteenden i tider av förändring
Det är svårt att påverka tankar och känslor. Har du någon gång försökt att inte tänka på en gul banan? Eller försökt att inte vara nervös när du ska hoppa bungy jump? Då förstår du detta. Förstå hur tankar, känslor och beteenden påverkas i tider av förändring. Minska frustrationen och öka det engagerande arbetet med verktyg från vetenskapen.

Feedback och mål
Vad kan Super Mario kan lära oss om positiv feedback?
Management by fear är sedan länge förbi och idag blir vi som mest effektiva när vi har flow, autonomi och vi hejar på varandra. Men hur skapar vi detta? Tv-spel är fenomenala på att fängsla sina spelare över hela världen. Vad gör exempelvis Super Mario som vi som organisation kan lära oss av när det kommer till att skapa flow och engagemang? Här tar Katarina inspiration från tv-spelspsykologin för att förklara hur vi genom feedback kan skapa en uppmuntrande och högpresterande organisation där vi når våra mål.

Ensam eller stark – åtta principer för ett framgångsrikt team
Ett hållbart team blir ett framgångsrikt team. En organisation med en god arbetsmiljö blir en välfungerande organisation. Åtta principer hjälper er att designa ett samarbete som håller. Bota egoisterna i organisationen med forskning från nobelpristagaren Elinor Ostrom, svensk arbetsmiljöforskning och över 100 psykologiska studier. Föreläsningen bygger på boken med samma namn som Katarina varit med och författat, och ger en översikt av de åtta principerna.

 

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion och för att boka Katarina som föreläsare!

Pressbild – Katarina Blom (foto: Caroline Andersson Renaud).

 

Hur det fungerar

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Diskutera med kollegor och gör sökningar på nätet. Vilken inriktning ska evenemanget ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss

Kolla gärna på innehållet på vår hemsida och ring eller mejla oss för diskussion och rådgivning kring ert evenemang. Berätta oss vad ni vill få ut av det.
3

Förslag från oss

Efter att vi diskuterat med er, kommer vi att ge er ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på era önskemål.
4

Bokning via Speakers&friends ​

När vi hittat rätt föreläsare till er och ni väljer att boka genom Speakers&friends, får ni snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får ni också direktkontakt med personen som ni valt. Då kan ni stämma av evenemangets innehåll och upplägg samt dubbelkolla praktiska detaljer direkt med föreläsaren.

Relaterade föreläsare

Maria Frändegård

Sascha Abdelnabi