Hem / Föreläsare / Katarina Blom
Katarina Blom - föreläsare - Speakers&friends

Katarina Blom

Välbefinnande med Sveriges första lyckopsykolog

Med hjälp av leg. psykologen Katarina Blom kan vi få förståelse för vad hjärnan behöver för att känna sig trygg, glad och produktiv – även i tider av förändring. Hon erbjuder en större förståelse för hur våra tankar, beteenden och relationer fungerar, samt verktyg för att navigera förändring med starkare motståndskraft och välbefinnande!

Katarina Blom är en av Sveriges mest bokade föreläsare. Hon har upprepade gånger blivit nominerad till Årets Talare, och vill du förstå varför kan du kika på hennes TEDx-föreläsning ”You don’t find happiness, you create it!”. Den har redan setts av miljontals människor världen över. Hon har också medverkat i en rad podcasts där hon har intervjuats om sitt perspektiv på lycka och välbefinnande, samt hur vi kan agera annorlunda privat och på jobbet.

Katarina har de senaste åren gett ut sin tredje bok ”Tillsammanseffekten – hur relationer stärker vår lycka, hälsa och motståndskraft”. Hon är även medförfattare till boken ”Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi” samt boken ”Ensam eller stark – om hur vi skapar framgångsrika team”. Den röda tråden i alla Katarinas böcker är frågan om mänskligt välbefinnande. Vad kan vi göra för att stärka oss själva och andra? Kan forskning och erfarenhet vägleda oss framåt? Hon är även medgrundare till Sveriges första psykologiska gym “Habitud” där hon har omvandlat psykologiska teorier till tips i vardagen på hur vi via förändrat agerande kan nå ett förändrat välmående.

Katarina är även programledare för en ny TV-serie i USA, ”The Gentle Art of Swedish Death Cleaning”. Där möter hon individer som har fastnat i livet, som upplevt stora förluster och som längtar efter en bättre tillvaro. Med lätt hand och stort hjärta skildras hur Katarina guidar dessa individer till ett bättre mående utifrån samma principer som hennes föreläsningar tar upp. Vi upplever alla utmaningar och smärta då och då, oavsett om vi är en organisation, om vi är ledare eller medarbetare. Och vi längtar alla efter en härligare tillvaro där vi känner oss starka och levande. Men hur kommer vi dit?

”Oavsett om det handlar om en tuff förändring i en organisation eller i en individs liv så ställs vi inför frågan: hur vill jag agera här? Vilka värderingar kan jag ta stöd av? Hur behöver jag tänka för att inte agera kortsiktigt utan tvärtom skapa ett långsiktigt välmående för mig själv och de omkring mig?”

 

Katarina Blom - föreläsare - Speakers&friends - The Gentle Art of Swedish Death Cleaning - foto: Peacock Katarina Blom - föreläsare - Speakers&friends - The Gentle Art of Swedish Death Cleaning - foto: Peacock

The Gentle Art of Swedish Death Cleaning, episode 101: ”Confessions of a Lounge Singer”. Foto: Peacock.

Via oss på Speakers&friends kan du boka Katarina Blom som föreläsare. Läs mer om hennes föreläsningar nedan och kontakta oss för prisförslag.

Få prisförslag för föreläsning med Katarina Blom

Katarina Blom - föreläsare - Speakers&friends - foto: Björn Lindberg - Paraply Produktion
”You don’t find happiness, you create it!” Fotograf: Björn Lindberg – Paraply Produktion
Föreläsningar med Katarina Blom:

Katarina Blom brinner för att avliva myter och rykten om vad som gör oss lyckliga och visar istället på ett underhållande och interaktivt sätt vad vetenskap och forskning har att lära oss om mänskligt välbefinnande.

På hennes föreläsningar får deltagarna tips för att lättare skapa förändring i vardagen och även prova på konkreta övningar för ökat välmående. Fokus handlar om hur vi kan stärka både oss själva och varandra. Efter föreläsningen har alla deltagare med sig konkreta verktyg för att skapa en positiv förändring.

 

Tillsammanseffekten

Här ger psykologen Katarina Blom insikt i människans evolution och en djupare förståelse för vår sociala hjärna och hur relationer påverkar vår lycka, hälsa och motståndskraft.

Hur kan vi bättre investera i relationer på arbetsplatsen för att skapa en bättre förmåga att klara snabba förändringar, men utan att ge avkall kreativitet och arbetsglädje? På arbetsplatsen kan denna kunskap användas för att bygga förtroende, samarbete och en anda av innovation.

I sin föreläsning visar Katarina konkret hur goda sociala vanor stärker oss mer än vad vi anar, både på och av jobbet.

Få prisförslag för föreläsning med Katarina Blom

Lycka på fullt allvar – vad är egentligen att må bra?

Här slår Katarina hål på myter om lycka och visar istället på vad vetenskapen har att lära oss om välbefinnande. Vad är det vi kan påverka – och vad är det vi inte kan påverka? Varför handlar det inte om att bara tänka positivt? Och vilken faktor är egentligen mest viktigt för välbefinnandet?

I denna föreläsning lär vi oss hur vi stärker oss själva och andra.

Få prisförslag för föreläsning med Katarina Blom

Motståndskraft i tider av förändring

I tider av förändring så är motståndskraft en viktig egenskap. I osäkra tider kan vår förmåga att anpassa sig och komma tillbaka efter motgångar göra enorm skillnad.

Men vad innebär motståndskraft egentligen? Det handlar om den mentala och känslomässiga flexibiliteten att navigera i svåra situationer och att kunna söka stöd när det behövs. Motståndskraft är inte något som är medfött inom oss utan en färdighet som kan utvecklas och stärkas över tid genom medveten träning och odla hälsosamma vanor. Genom att investera i vår egen motståndskraft kan vi bättre och effektivare hantera förändringar, för att sedan komma ut starkare och mer självsäkra.

Få prisförslag för föreläsning med Katarina Blom

 

Kontakta oss på Speakers&friends och boka Katarina Blom som din nästa föreläsare!

 

Länkar:

Artikel i tidningen Chef – “Relationer ger oss motståndskraft i tuffa tider”

Artikel i SvD – Den starka sårbarheten

Intervju i Morgonpasset P3 – Så blir du lycklig – Psykologen Katarina Blom

Podden Hälsogåtan med Anders Wallensten – Varför mår vi bättre tillsammans? Psykolog Katarina Blom gästar

Intervju i Framgångspodden – Hur du blir lycklig!

Peacock Original – Official Trailer: The Gentle Art Of Swedish Death Cleaning

 

Pressbilder:

Pressbild 1 (foto: Caroline Andersson Renaud)

Pressbild 2 (foto: Björn Lindberg – Paraply Produktion)

Så bokar du Katarina Blom

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Maria Frändegård

Annika R Malmberg

Jessica Norrbom

Lovisa Sandström

Vill du boka Katarina Blomsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Katarina Blom som föreläsare!