Hem / Föreläsare / Katarina Blom
Katarina Blom - föreläsare - Speakers&friends

Katarina Blom

Lycka på fullt allvar

Världen förändras allt hastigare, samtidigt som vår hjärnas utveckling går lika långsamt som den alltid har gjort. Med hjälp av lyckopsykologen Katarina Blom kan vi få förståelse för vad hjärnan behöver för att känna sig trygg, glad och produktiv. Hon erbjuder även verktyg för att navigera förändring och för att skapa vanor som håller över tid – vanor som stöttar vårt välbefinnande.

Katarina Blom har flera gånger blivit nominerad till Årets Talare, och vill du förstå varför kan du kika på hennes TEDx-föreläsning ”You don’t find happiness, you create it!”. Den har redan setts av miljoner människor världen över. Du kan också googla Katarinas namn för att hitta någon av de många podcasts där hon intervjuas om sitt perspektiv på lycka och välbefinnande, och hur vi kan agera annorlunda privat och på jobbet. Katarina har de senaste åren gett ut sin tredje bok ’Tillsammanseffekten – hur relationer stärker vår lycka, hälsa och motståndskraft’. Hon är även medförfattare till boken ’Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi’ samt boken ’Ensam eller stark – om hur vi skapar framgångsrika team’. Den röda tråden i alla Katarinas böcker är frågan om mänskligt välbefinnande. Vad kan vi göra för att stärka oss själva och andra? Vad kan forskning och erfarenhet ge oss för råd? Hon är även medgrundare till Sveriges första psykologiska gym “Habitud” där hon omvandlat psykologiska teorier till tips i vardagen på hur vi via förändrat agerande kan nå ett förändrat välmående.

 

Hur går föreläsningen till?

Katarina Blom brinner för att avliva myter och rykten om vad som gör oss lyckliga, och visar istället på ett underhållande och interaktivt sätt vad vetenskap och forskning har att lära oss om mänskligt välbefinnande. På hennes föreläsningar får deltagarna tips för att lättare skapa förändring i vardagen och även prova på konkreta övningar för ökat välmående. Fokus handlar om hur vi kan stärka både oss själva och varandra, och efter föreläsningen har alla deltagare med sig konkreta verktyg för att skapa en positiv förändring.

 

Föreläsningens innehåll:

Lycka på fullt allvar – vad är egentligen att må bra? Här avlivar Katarina myter om lycka och visar istället på vad vetenskapen har att lära oss om välbefinnande. Vad är det vi kan påverka – och vad är det vi inte kan påverka? Varför handlar det inte om att bara tänka positivt? Och vilken faktor är egentligen mest viktigt för välbefinnandet? I denna föreläsning lär vis oss hur vi stärker oss själva och andra.

Välbefinnande via värderingar och vetenskap – Visste du att 45% av allt vi gör varje dag sker på ren rutin? Vilka rutiner och vanor är det som har störst effekt på vårt välmående? Och hur kan organisationens stärkande värdeord bli en integrerad del av arbetet med att skapa ett hållbart arbetsliv? I denna föreläsning tas organisationens värderingar ner från väggen och in i vardagen – vilka principer är det som guidar en värdebaserad beteendeförändring, både idag och på lång sikt?

Tillsammanseffekten – Kost, träning och sömn har länge varit grunden för god hälsa. Men nu pekar mer och mer forskning på att goda sociala relationer kan vara avgörande både för att vi ska må bra och leva länge. Det gäller både på och av jobbet! Tillsammans med psykologen Katarina Blom får vi inblick i människans evolution och en djupare förståelse för vår sociala hjärna och hur relationer påverkar inte bara vår hälsa och lycka, utan även vår motståndskraft i tuffa lägen. Vår hjärna är inte byggd för att bara vara lycklig och nöjd dagarna i ända. Men genom små steg i vardagen kan vi hjälpa den att stärka välbefinnandet – både vårt eget och andras. I denna föreläsning visar Katarina hur goda sociala vanor stärker oss långt mer än vi anar.

 

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion och för att boka Katarina Blom som föreläsare!

Pressbild – Katarina Blom (foto: Caroline Andersson Renaud).

 

Så bokar du Katarina Blom som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Göran Carstedt

Dan Hasson

Kristin Heinonen

Vill du boka Katarina Blomsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Katarina Blom som föreläsare!