Hem / Föreläsare / Klas Hallberg
Klas Hallberg - föreläsare - Speakers&friends - profilbild - foto: Anna-lena Ahlström

Klas Hallberg

Hantera utmaningar – och må bra medan du presterar

Klas Hallberg har en fantastisk förmåga att fängsla sin publik. Med över 20 år på scen som professionell föreläsare har han utvecklats till en mästare i kommunikation och är alltid hundra procent relevant, oavsett sammanhang. Han är en naturbegåvning med en stor talang för att engagera sina åhörare och få dem att skratta. Rankad som en av världens bästa talare, är Klas ständigt aktuell med nya teman och perspektiv.

Klas Hallberg är duktig på scen men det tog år av försök med att lära sig allt om inlärning, kommunikation, prestationspsykologi, accelererat lärande, snabbläsning, hälsa, egen utveckling och lite ekonomi. Han är avhoppad ekonom och eftersom han inte lärde sig mycket under dessa år ägnade han desto mer tid åren efter för att lära sig hur man egentligen lär sig saker. Den kunskapen använder han idag på scen.

”För det är ju klurigt det där med att lära sig nya saker. Folk vill gärna ha det bättre men helst vill dom ha det likadant. I alla fall vill dom slippa ändra något själva. Bättre att chefen, kollegorna, frun, maken, vännerna, grannarna ändrar på sig. Så blir allt bra.”

Klas Hallberg - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto: Anna-Lena Ahlström
© 2022 Fotograf Anna-Lena Ahlström

Klas Hallberg är även författare till flera böcker inom genren psykologi och management, vilka har sålts i över en halv miljon exemplar. Bland hans verk finns titlar som ”Hela Sverige hånglar! Om att leva innan man dör”, ”Hångla mer!”, ”YCDBRALAI (You Can’t Do Business Running Around Like An Idiot)”, ”Hedra mysteriet – mindfulness på värmländska” samt trilogin ”Varför växer gräset?”. Hans senaste bok, ”I kundens skor”, fokuserar på att skapa värde ur kundens, medborgarens, gästens, eller helt enkelt ur en annan människas perspektiv. Medförfattare till denna bok är psykologiprofessor Per Kristensson vid Centrum för tjänsteforskning, Karlstads universitet.

 

Föreläsningar med Klas Hallberg

På sina föreläsningar inspirerar Klas deltagarna till att se hur de själva kan delta i sina egna liv och inte lägga ut det på andra. Han anpassar alltid sina föreläsningar efter tillfället och publiken. Med noggranna förberedelser och en stark beslutsamhet strävar han efter att vara relevant i varje kundmöte och situation.

Det som verkligen gör Klas Hallberg speciell är hans talang att kombinera humor med allvar, vilket ger äkta och minnesvärda upplevelser.

 

I kundens skor! – att skapa värde utifrån mottagarens perspektiv

Detta är en föreläsning om att skapa värde ihop med kunderna, användarna, medborgarna – kalla dem vad du vill. Det blir en föreläsning om att ha fötterna i kundernas skor och utgå från kunderna när vi utformar våra erbjudanden och våra processer. Föreläsningen kan riktas antingen till sälj och service, eller handla mer om strategisk höjd och långsiktig styrning.

För offentlig verksamhet handlar det ofta om tillitsbaserad styrning och värdeskapande medarbetarskap. Om att göra rätt sak och acceptera att den ibland utförs på fel sätt istället för att frestas av lockelsen att göra fel sak rätt bara för att det är enklare.

Beroende på vad just din organisation har för utmaningar kan Klas Hallberg fördjupa resonemanget kring till exempel:

 • Bemötande. Med till exempel tågvärden Janne i spetsen kan vi skapa påminnelser och engagemang kring det ovärderliga vardagligt bemötande.
 • Eget ansvar. Inga processer i världen kan ersätta det egna engagemanget hos medarbetaren. Du blir påmint om att livet blir roligare när man engagerar sig!
 • Värde. Med ”I kundens skor”-metaforen som bas hjälper Klas din organisation att loda lite i vad som faktiskt skapar värde och om kunderna/användarna/medborgarna själva kan få vara med och skapa värdet.

 

Peptalk i orostider

Man skulle kunna kalla detta för föreläsningsversionen av Klas Hallbergs aktuella show ”Att leva innan man dör”, som han åker land och rike runt med. Det är en livsbejakande energiinjektion som inte duckar för att de utmaningar vi har och som ändå fokuserar på hur vi själva kan påverka vår tillvaro. Hur vi både kan må bra och prestera – samtidigt som vi hanterar utmaningar.

Det är en föreläsning som även kan vridas till hur vi utifrån detta perspektiv kan bli ännu mer värdeskapande för våra kunder, brukare, användare. Som vanligt skräddar Klas innehållet efter era behov och det blir garanterat en slags allvarsam skrattfest och injektion till deltagarna.

 

Vardagligt ledarskap

Detta är Klas Hallbergs variant av begreppet medarbetarskap. Han pratar om hur vi leder varandra i vardagen och om vikten av att göra sig medveten om vart vi just nu leder varandra – och om vi vill dit.

Ett klassiskt budskap som Klas har finputsat i tjugo års tid för att kunna vara lömsk och listig så att det blir en riktigt rolig föreläsning som berör många människor på djupet. Och faktiskt har visat sig få folk att ändra sig ibland.

 

Bemötandets magi

Nästan samma föreläsning om den om vardagligt ledarskap, men med mer fokus på just bemötande. En föreläsning som är omöjlig att värja sig mot.

Deltagarna blir både plågsamt påminda om hur enkelt och viktigt det är med bemötande, och samtidigt peppade att just agera på de enkla förslag jag kommer med för att lyfta bemötandet både som individ och för hela organisationen.

 

Fler exempel på föreläsningsteman:
 • YCDBRALAI – You Can’t Do Business Running Around Like An Idiot
  Om att använda en större del av människans potential – att arbeta mindre och få mer gjort. Det slösas bort alldeles för mycket energi, både i arbetsliv och i privatliv, på att göra saker vi tror att vi borde göra. Här inspirerar Klas Hallberg till att göra rätt saker istället för att göra många saker.
 • Hedra mysteriet – prestera bättre och må bättre
  Kärnan i föreläsningen handlar om att inspirera individer och organisationer att både styra upp och släppa taget. Klas inspirerar åhörarna att ta ett kliv framåt och våga göra mer av det som verkligen är angeläget.
 • Det möjliga och omöjliga
  Klas beskriver föreläsningen som ”en nyanserad diskussion i monologform kring att åstadkomma det som tidigare verkade omöjligt”. Vi människor är experter på att skapa uppfattningar om både stort och smått, ont och gott. Uppfattningar som vi hellre försvarar även om vi inte trivs med dem, än att våga upptäcka en ny sanning som vi mår bättre av.
 • Från stress till arbetsglädje
  Klas Hallberg bjuder på sig själv och sina tankar kring stress i vardagen. En levande, engagerande, ifrågasättande och underhållande föreläsning om hur vi kan få ut mer av vår vardag.

 

För inspiration och en riktig energiinjektion – kontakta oss på Speakers&friends och boka Klas Hallberg som er nästa föreläsare!

 

Klas Hallberg - föreläsare - Speakers&friends  Klas Hallberg - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto: Anna-Lena Ahlström  Klas Hallberg - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto: Anna-Lena Ahlström

Foto 2 & 3 – av Anna-Lena Ahlström

 

Sagt om Klas:

”Du är det bästa som har hänt på Riksrevisionen under de sju år som jag jobbat här. Fantastiskt! Ljuvligt! Underbart!”
medarbetare på Riksrevisionen

”Stort tack Klas! För att du ger så mycket av dig själv, för att du får oss att skratta åt mänskligheten och se med andra vinklar! Du är en sällsynt föreläsare som inte doktrinerar utan heller tänder lampor och lyktor.”
lärare i Nässjö

”Klas är i en klass för sig, en briljant presentatör. Att se Klas är som att betrakta en perfekt koordinerad symfoniorkester på en person som ger publiken bästa tänkbara upplevelse.”
David JP Phillips, grundare av The 110 steps (SpeakerRating)

 

Pressbilder:

Pressbild 1 (foto: Anna-Lena Ahlström)

Pressbild 2 (foto: Anna-Lena Ahlström)

Pressbild 3 (foto: Anna-Lena Ahlström)

Så bokar du Klas Hallberg

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Mårten Nylén

Anna Frankzén Starrin

Klas Hallberg - föreläsare - Speakers&friends - profilbild - foto: Anna-lena Ahlström

Klas Hallberg

Vill du boka Klas Hallbergsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Klas Hallberg som föreläsare!