Hem / Föreläsare / Lars Carlberg
Lars Carlberg - Föreläsare / Föreläsning - Speakers&friends

Lars Carlberg

Sluta konkurrera med dina konkurrenter.

Lars Carlberg är sedan många år management konsult med inriktning på strategiutveckling och genomförande. Lars har bred och djup erfarenhet från både operativ- och konsultverksamhet något som uppskattas under föreläsningar och workshops. Innan sin tid som management konsult var Lars i många år inom börsnoterat svensk företag och skaffade sig där erfarenheter och kunskap inom affärs- och strategiutveckling som corporate controller, ansvarig för omstrukturering av Europamarknad och för internationell produktion och distribution.

Som management konsult var Lars tidigt en företrädare för strategiutveckling och genomförande enligt konceptet Balanced Scorecard i samarbete med upphovsmännen Kaplan & Norton, Boston – ett samarbete som fortgår än idag. Sedan 2005 har Lars fokus på strategi- och affärsutveckling med hjälp av konceptet Blue Ocean Strategy & Shift. Upphovsmännen prof. Kim & Mauborgneutsågs 2019 till världens främsta ”management thinkers”. Lars är certifierad av själva upphovsmännen och ingår i deras nätverk sedan 2006.

Konceptet bygger på att bryta sig ur den s.k. röda oceanen där de allra flesta organisationerna befinner sig idag och då med likartade erbjudanden till köparna och istället skapa något unikt som leder till lönsam tillväxt och en dominerande marknadsposition. Kort sagt att tänka utanför den berömda boxen med hjälp av ett strukturerat angreppssätt – att få deltagare och ledningsgrupper att upptäcka var de framtida unika möjligheterna finns. Sannolikheten för lönsam tillväxt i en röd ocean är låg och därför gäller det att bryta sig ur den röda oceanen och ”sluta konkurrera med sina konkurrenter” i den traditionella branschen genom att successivt gå ut i den blå  oceanen med ett unikt erbjudande.

I nuvarande pandemi-tider är det många organisationer som talar om ”den nya framtida standarden” och hur man kan snabbt kan anpassa/utveckla framtida behov. Blue Ocean Strategy är en utmärkt metodik för att snabbt ställa om till morgondagens realiteter.

Lars agerar aktivt, med djup kunskap tillsammans med praktikfall – både som föreläsare  och i skarpa projekt Lars syfte är att ge deltagarna en ”vitamininjektion” genom engagemang, inspiration, drivkraft och utmanande men positivt förhållningssätt – allt för att ge deltagarna nya tankar om möjligheter inför framtiden. Ett nyckelord i processen för att skapa ett unik värdeerbjudande är Visualisering dvs. att allt från att en ledningsgrupp gemensamt skapar en bild av nuläget till ett gemensamt förslag till framtida strategi byggs successivt och on-line. Visualiseringen ger åhörare och ledningsgrupper en ”Aha-upplevelse” av rang!

Lars föreläser om konceptet Blue Ocean Strategy & Shift, genomför praktiska kompetensutveckingsprogram samt driver skarpa projekt med klienter. Lars har drivit projekt i Sverige, övriga Norden, Europa och Asien. Klienterna går från medelstora till MNCs. Exempel på klienter är ABB, Stena Line, Lindab, Essity, Mölnlycke Healthcare, Volvo Penta, Akzo Nobel.

Pressbild – Lars Carlberg.

Så bokar du Lars Carlberg

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Chris Pettersson

Nicklas Bergman

Annelie Nässén

Lars Carlberg - Föreläsare / Föreläsning - Speakers&friends

Lars Carlberg

,

Vill du boka Lars Carlbergsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Lars Carlberg som föreläsare!