Hem / Föreläsare / Maddy Savage
Maddy Savage - moderator - Speakers&friends - profilbild

Maddy Savage

En erfaren BBC-journalist med djup förståelse för Norden

Maddy Savage är en välrenommerad frilansande utrikeskorrespondent och eftertraktad engelskspråkig moderator, numera baserad i Stockholm. Hennes favorituppdrag fokuserar på nordisk innovation, miljöfrågor och arbetslivstrender. Med sin omfattande erfarenhet och expertis är hon en pålitlig resurs som ger röst åt viktiga ämnen och händelser i den nordiska regionen.

Maddy Savage har en imponerande meritlista. Förutom många år som BBC-medarbetare och programledare, har hon rapporterat för flera andra brittiska och globala mediekanaler såsom Times Radio, The Telegraph, NPR, Monocle och HuffPost. Hon har bland annat varit programledare för BBC World Service-radioprogram som når över 50 miljoner lyssnare varje vecka.

Sedan 2014 är Maddy bosatt i Stockholm, där hon framgångsrikt bedriver sin karriär som frilansande utrikeskorrespondent och dokumentärproducent. I sitt nuvarande arbete fokuserar Maddy på att rapportera om nordisk innovation, arbetsliv, sociala trender och välbefinnande. Hon har bland annat haft positionen som chefredaktör för The Local Sweden, Sveriges största engelskspråkiga nyhetssida.

Maddy Savage har fått erkännande för sin rapportering om teknik och innovation, och blev år 2017 rankad som en av de 100 mest inflytelserika personerna inom Nordens startup-scen.

Hon har nyligen producerat fängslande radiodokumentärer för BBC, till exempel ”Meet the Neighbours”, som utforskar lösningar för att bekämpa ensamhet, samt ”Sweden´s Green Power Struggle”, som belyser hur koldioxid­minskande teknologier påverkar ursprungssamhällen. Maddy har även blivit uppmärksammad som programledare för The Stockholmer Podcast under tre säsonger, där hon intervjuar inspirerande entreprenörer.

 

Maddy Savage - moderator - Speakers&friends Maddy Savage - moderator - Speakers&friends - pressbild Maddy Savage - moderator - Speakers&friends

Foto 1 och 2 – Benoit Derrier, Foto 3 – NextM

 

Skicklig moderator

Maddy Savage är en efterfrågad moderator för teknik-, hållbarhets- och medieevenemang. Hennes omfattande erfarenhet inom mediebranschen samt hennes kunskaper om svensk affärsvärld, teknik, aktuella händelser och livsstil, har snabbt gjort henne till ett populärt val som moderator för en rad olika startup- och medieevenemang i hela Norden.

Maddy har förmågan att anpassa sig till olika sektorer och dra nytta av sin breda erfarenhet som allmänreporter, då hon snabbt behövt utveckla expertis inom en rad olika ämnen.

Både på scenen och i etern förenar Maddy sin journalistiska stränghet med en varm och jordnära presentationstil som får både gäster och publik att känna sig bekväma och engagerade. Och tack vare sin gedigna erfarenhet från den snabbt föränderliga nyhetsvärlden, kan hon professionellt hantera eventuella överraskningar och utmaningar under direktsända evenemang.

Maddy modererar på engelska, men hon är bekväm med att kommunicera på svenska bakom kulisserna, vilket gör henne till en tillgång vid evenemangsplanering och samordning.

Utöver moderatoruppdrag är Maddy Savage även tillgänglig som talare eller panelist inom ämnen som hon brinner för, som till exempel entreprenörskap, svensk affärskultur, integration av utländsk talang i Sverige och karriärvägar inom mediebranschen.

 

Länkar:

Maddy Savage som programledare för The Stockholmer Podcast

YouTube – Maddy Savage moderating Next M 2020

 

 

Kontakta oss på Speakers&friends för att boka Maddy Savage som er nästa moderator!

 

Pressbilder:

Pressbild 2 (foto: Benoit Derrier)

Pressbild 2 (foto: Benoit Derrier)

Så bokar du Maddy Savage

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Anne-Marie Eklund Löwinder

Annakarin Nyberg

Maddy Savage - moderator - Speakers&friends - profilbild

Maddy Savage

Vill du boka Maddy Savagesom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Maddy Savage som föreläsare!