Hem / Föreläsare / Magdalena Gerger
Magdalena Gerger - föreläsare - Speakers&friends

Magdalena Gerger

Att leda i förändring – med kunden i tydligt sikte

Magdalena Gerger talar med passion och djupa insikter om hur man leder i förändring, hur man kundorienterar med innovation, samt hur man bygger starka varumärken och hållbara företag med hjälp av digitalisering.

Magdalena Gerger har under en längre tid varit en av Sveriges framträdande företagsledare, däribland koncernchef på Systembolaget fram till första februari 2022. Under hennes internationella karriär inom industri (B2C och B2B) och handel har den röda tråden handlat om innovation, framtidssäkring av verksamheter och byggandet av hållbara affärskoncept, kundorientering samt värderingsstyrt, decentraliserat och prestationsbaserat ledarskap.

På sina föreläsningar delar Magdalena Gerger med sig av sina gedigna erfarenheter av företagsledning. Hon talar om hur man leder i förändring med kunden i tydligt sikte. Utgångspunkterna är omvärldstrender och personalstyrkan – teamet – och att bygga
förmågor och goda förutsättningar. Allt utifrån ett syfte med värderingsdrivet ledarskap. Målsättningen är att skapa goda och hållbara resultat, nu och över tid. Och att skapa konkurrenskraft, relevans och resilience – utifrån omdanande förändringar såsom digitalisering, tech-utveckling och hållbarhet, i vår omvärld.

 

Magdalena spanar på trender och jobbar med framtidssäkring, erbjudande- och verksamhetsutveckling,
exempelvis utifrån följande:

 • Värde- och leverantörskedjor skakas om på grund av klimatpåverkan, pandemi-lockdowns och geopolitiska beslut.
 • Kunders, konsumenters, personalens och investerares vilja att ”flytta handen” till meningsfulla, framtidssäkrade och hållbara varumärken och aktörer driver på förändringstakten!
 • Energiförsörjningen – utan vårt historiska beroende av fossila bränslen – skakar om våra samhällen och företag i grunden.
 • Teknikutvecklingens och digitaliseringens möjligheter – och hot ifall man hamnar efter.
 • Inkluderande, jämställt och motiverande ledarskap och organisationskultur med personligt ansvarstagande i centrum.

 

Exempel på Magdalenas föreläsningar
 • Hur uppnås en beständigt inkluderande och jämställd organisation och attraktivt arbetsgivarvarumärke?
 • Framgångsrik affärsutveckling och att leda i förändring
 • Värdebaserat, syftesdrivet ledarskap – för att skapa resultat, innovation, god arbetsmiljö och motiverade medarbetare
 • Kundorientering – framtidsäkra företag och organisation genom att ligga i framkant
 • Att bygga och revitalisera varumärke och organisation
 • Innovation, kommunikation och affärsutveckling – i en föränderlig värld
 • Navigera i framtiden – i hållbarhetens tecken

 

Magdalena Gerger - föreläsare - Speakers&friends Magdalena Gerger - föreläsare - Speakers&friends Magdalena Gerger - föreläsare - Speakers&friends

 

Mer om Magdalena

Magdalena Gerger är ordförande i Nefab, i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademins Näringslivsråd och i British-Swedish Chamber of Commerce. Hon är styrelseledamot i Investor och Peab samt Nordic Seafarm med ett förflutet som ledamot i IKEA, Husqvarna, Ahlsell, Humana med flera. Hon var vd och koncernchef på Systembolaget 2009 – februari 2022. Dessutom är Magdalena industrirådgivare i flera globala bolag och i Volkswagens globala Sustainability Council, samt varit mentor till många företagsledare. Hon har arbetat utomlands under många år och har ett förflutet som bland annat Vice President Arla Foods, Nestlé med Divisionschef Nescafé, retail i Storbritannien och Marketing Director för ICI Paints UK.

Magdalena har blivit utnämnd till Årets Ruter Dam och till en av Sveriges Superkommunikatörer. Hon har vunnit utmärkelsen som årets uppstickare i Näringslivets Mäktigaste kvinna och blivit utsett till Årets VD av Universum. Hon har också sommarpratat på Sveriges Radio om temat ledarskap.

Magdalena är uppvuxen i Jämtland och hon utbildade sig till civilekonom och MBA vid Handelshögskolan i Stockholm.

 

Pressbild – Magdalena Gerger

Så bokar du Magdalena Gerger

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Alexander Ståhle

Angela Oguntala

PG Wettsjö

Magdalena Gerger - föreläsare - Speakers&friends

Magdalena Gerger

Vill du boka Magdalena Gergersom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Magdalena Gerger som föreläsare!