Hem / Föreläsare / Magnus Göransson
Magnus Göransson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Jacob Dahlström

Magnus Göransson

Inspiration, Motivation och Organisation för (o)kreativa organisationer

Magnus Göransson, ”Brickmastern”, är programledare och domare i LEGO Masters på TV4. Han har en lång bakgrund inom design, innovation och kreativitet. I 20 år har han arbetat som designer i flera olika länder och företag. Bland annat har han varit designchef på LEGO. 

Kreativitet kommer att vara den viktigaste kunskapen i framtiden. Att leverera innovation i konstant nya företagsstrukturer och processer är en känd utmaning för alla som försökt. Vad är nycklarna till att skapa en innovativ företagskultur, kreativa medarbetare och en större genomslagskraft för nya ideér? Hur spelar lekfullhet in? Vad är varningssignaler och vart ska resurser och investeringar satsas bäst för att ge medarbetare, ledare och styrelser störst chans att lyckas? 

Med mer än 30 patent och flertalet strategiska positioner inom ledande bolag som LEGO, samt sidoknäck som programledare och stuntman, är Magnus Göransson sprängfylld med anekdoter och funderingar kring hur man skapar kreativa kulturer med lekfullhet och nyfikenhet. Han kan också berätta hur man säkrar att innovation faktiskt når hela vägen och inte fastnar i interna processer eller maktstrukturer.

Magnus Göransson menar att designers drivkraft är viljan att förändra saker. Dagens design är användarcentrerad, så var det inte för 20 år sedan. Idag används design för att lösa problem, och det handlar om teamarbete!

 

En erfaren och inspirerande föreläsare

Magnus Göranssons föreläsningar är ofta interaktiva och involverar publiken. Han kan på ett entusiasmerande sätt mänskliggöra det teoretiska och få publiken att reflektera kring design och produktutveckling. Magnus bjuder på engagerande, tankeväckande, självupplevda historier samt konkreta tips kring innovation, kreativitet och organisation! 

 

Exempel på teman som Magnus pratar om

Innovation och kreativitet

  • TV-programmet LEGO Masters – Barns och vuxnas lek
  • Innovation – Creating Creative Cultures
  • ”Married to Design” – Föreläsning om den känslomässiga frustrationen som många designdrivna organisationer känner och hur man kan tänka kring ständiga förändringar i kreativa organisationer. Peppande föreläsning för kreativa människor i näringslivet.
  • ”Mr. Failure” – Vad som krävs av organisationer som vill ha mer innovation. Är det att ”Fail fast” som är det viktigaste för att säkerställa Innovation eller lurar vi oss själva? Magnus drar statistik och paralleller ur egna erfarenheter och visar på att det finns andra viktigare faktorer och lösningar. Generellt intressant kring innovation. 
  • ”Fluid Play” – Om Lekfullhet och Kreativitet och hur vårt barnasinne är grundstenen i Innovation. Magnus berättar om barns och vuxnas inställning till lek, och hur lekfullhet inte betyder att man är oproffessionell utan istället en tillgång.
  • ”The Future of Design” – En föreläsning som handlar om hur en handfull teknologier kommer att sammanstråla inom de närmsta åren och förändra design i grunden.

 

Organisation och kreativitet

  • ”How to build an innovative organisation in 30 seconds”. Magnus talar om vad som är de viktiga komponenterna när man bygger innovationsstarka organisationer genom tillit och empati. Och vilka enkla men oändligt svåra saker som måste vara på plats inom organisationen och ledningen för att det ska funka.
  • ”Agile is no excuse for bad management”. En föreläsning som handlar om hur vissa missbrukar vanliga utvecklingsprocesser, som Agile och Design Thinking, Radical Candor etc. för att komma undan med dålig planering eller dåligt uppförande och hur detta skapar omvänd effekt i en kreativ organisation.

 

Magnus Göransson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Jacob Dahlström Magnus Göransson - föreläsare - Speakers&friends Magnus Göransson - föreläsare - Speakers&friends

Foto 1 – Jacob Dahlström, TV4

 

Med sin långa erfarenhet inom design och innovation för internationella varumärken är Magnus Göransson en sann inspiratör. Han kan med sina historier och sitt tankesätt hjälpa företag och organisationer att öka sin kreativitetskraft, och motivera medarbetare även i tider av osäkerhet. Han skräddarsyr alltid sina föreläsningar, workhops och utbildningar, och adderar specifika och aktuella exempel och historier. Anlita Magnus ifall ni vill öka innovationen i er organisation på ett engagerande och kul sätt!

Förutom som föreläsare tar Magnus Göransson gärna uppdrag som moderator och konferencier.

 

Pressbild – Magnus Göransson (foto: Jacob Dahlström,TV4)

 

Länkar:

YouTube, TV4 – Lär känna brickmaster Magnus Göransson

YouTube, The Conference/Media Evolution – Magnus Göransson – LEGO Play Lab

YouTube, Innovation Roundtable Summit – Is failing fast the best way to fail – and to succeed in corporate innovation?

Så bokar du Magnus Göransson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Annakarin Nyberg

Vahid Zohali

Kajsa Balkfors

Jan Artem Henriksson

Magnus Göransson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Jacob Dahlström

Vill du boka Magnus Göranssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Magnus Göransson som föreläsare!