Hem / Föreläsare / Maria Ahlsén
Maria Ahlsén - Föreläsare - Föreläsning

Maria Ahlsén

Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa

Det är svårt att välja ut och ta till sig av alla kostråd och träningstips från självutnämnda hälsoexperter där ute. Vem och vad ska man lita på? Under Maria Ahlséns föreläsningar delar hon med sig av “forskningens hemligheter” och krossar effektivt myterna om träning och hälsa.

Genom att utgå från människokroppens funktioner, fysiologin, berättar Maria Ahlsén vad vi behöver och inte behöver för att uppnå bättre hälsa. Myter krossas och åhörarna får med sig handfasta råd om hur man kan göra förändringar i rätt riktning. Stora hälsovinster fås med små justeringar av kosten, ökad vardagsrörelse, regelbunden motion och minskad stress. Ändringarna behöver inte ta mycket tid i anspråk och inte heller kosta mycket men de gör stora skillnader.

Maria Ahlsén har en bakgrund inom medicinsk forskning, hon är medicine Doktor i fysiologi och har en Fil kand i biokemi. Hon har skrivit en licentiat- och en doktorsavhandling som handlar om bland annat diabetes, sockeromsättning, muskler och träning. Nu är hennes arbete framförallt inriktat på att sprida den evidensbaserade kunskap som finns inom högskolevärlden till intresserade i den övriga befolkningen genom undervisning, föreläsningar och författande. Marias föreläsningar är pedagogiska och underhållande. Hon bjuder åhörarna på en faktaspäckad stund som sammanfattar kunskapsläget med hjälp av tydliga exempel.

Maria ha medverkat i TV-debatt på SVT, TV4s morgonsoffa, vetenskapsprogram på SVT och SR och som hälsoexpert i en av P3s talkshows. Hon är även författare till böckerna Frisk utan flum och Frisk utan flum tillsammans med sin forskarkollega Jessica Norrbom. Dessutom anlitas hon frekvent som föreläsare och har bland annat talat på COOPs stora medlemskväll, Stretch, PwC, Skolporten, Klövern, Schibstedt och Sanofi.

 

Ämnen
  • Kost – rekommendationer, dieter, viktnedgång, myter
  • Små förändringar stora hälsovinster – hur lite måste man egentligen göra för ökad hälsa?
  • Vad händer i kroppen under stress och hur vi kan motverka stresspåslaget och få återhämtning?
  • Frisk utan flum – en vetenskaplig väg till bättre hälsa. Boken som beskriver 16 personers hälsoresa under fyra månader med fokus på motivation, beteende, kost, träning, vardagsrörelse och krossandet av hälsomyter.
  • Löpning – hur springer vi mest energieffektivt och vilka hälsoeffekter får vi av att springa
  • Yoga – vad händer i kroppen när vi utövar yoga? Historia, effekter och myter.
  • Fysiologi – läran om den friska kroppen och kroppens anpassning vid bergsbestigning, dykning, fysisk aktivitet, värme och kyla

 

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion och för att boka Maria Ahlsén som föreläsare!

Pressbild

Så bokar du Maria Ahlsén

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Leila Söderholm

Niklas Delmar

Erik Hamrén

Johanna Wickström

Maria Ahlsén - Föreläsare - Föreläsning

Maria Ahlsén

Vill du boka Maria Ahlsénsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Maria Ahlsén som föreläsare!